DEN BESTE OPPSKRIFTEN PÅ BRENTE MANDLER

Jeg er så heldig å få gode oppskrifter av mamma og min bestemor, som har samlet på mange skatter. Da oppskrift på brente mandler er en av dem. Jeg lager dem ikke slik dem skal være, men det er akkurat det som gjør disse til de beste. Jeg har fått så mye skryt og etterspørsel om å lage dem, fordi jeg lager dem litt annerledes enn det oppskriften sier.

Det gjør dem i tillegg litt mykere, slik at de fleste kan få tygge dem uten problem ♥

DET DU TRENGER

 

200 g mandler

200 g sukker

2 dl vann

50 g valgfritt smør

SLIK GJØR DU

 

Tilsett sukker, vann og mandler i en vid gryte / kjele & kok opp på middels varme. 
Rør omtrent hele tiden, til sukkeret krystalliseres 
og legger seg som et sukker lag rundt mandlene. 
På de fleste oppskriftene skal du la sukkeret smelte igjen, men jeg tar dem før dem egentlig er ferdige. 
Ta så gryten av plata og rør inn smør. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir & det er ferdig.

Veldig fine å gi som en julegave i et glass eller cellofan  🎅🏻

7 kommentarer

Siste innlegg