6 TIPS SOM REDDER HÅRET DITT

DU KAN ØDELEGGE HÅRET UTEN Å VITE DET

 

Jeg har ofte perioder hvor jeg ikke tenker mye over hva som sliter på håret, selv om jeg er klar over det. Jeg innrømmer det. Men, heldigvis er det flere ganger jeg tenker over det og har blitt mer obs. Nå vet jeg veldig godt at det ikke er alle som har hår, så da blir det jo litt annerledes. Men, jeg tar utgangspunkt i meg selv og med tanke på at jeg har ekstremt krøllete hår (det er ikke alltid lett å ta vare på). Det er sikkert flere av punktene som sier seg selv, men som jeg likevel tar med.

En annen ting, så er jeg ingen frisør. Men, det er faktisk tips jeg har fått fra frisører og dem som har greie på hår.

 

  • FOR MYE VARMEBEHANDLINGER

Både retting av håret, men også føning med varm luft. Det er ikke bra hele tiden, da det kan være smart å bruke beskyttende spray mot varme. Jeg ser selv med krøller, at det hjelper meg en beskyttende spray.

 

  • IKKE VASK HÅRET FOR OFTE

Siste gang (for mange år siden) da jeg var hos frisøren, var det noe som var veldig viktig. Det å vaske håret hver eneste dag er hverken nødvendig eller bra. Det gir slitasje på håret, men også i hodebunnen.

 

  • TØRKE HÅRET MED HÅNKLE

Det som anbefales er å lufttørke håret når du har vasket det eller gjort det vått.

 

  • BALSAM ER BRA

Jeg har fått høre at balsam ikke er bra for håret, men det viser seg å være feil. Jeg spurte min mor sin frisør, da jeg var med henne sist. Det var bare tull. Jeg skal prøve å forklare, slik jeg forstod det.

Skjell laget åpner seg når du bruker shampoo, for så å lukke seg når du bruker balsam.

Balsam gir da styrke og fuktighet i håret, noe ikke alltid shampoo gjør. Jeg kjenner på mitt eget hår med mye krøller, at balsam styrker håret mitt og gir det mer glans.

 

  • BRUK PRODUKTER TIL DIN HÅR TYPE

På alle hår produkter (som jeg vet om), står det hva dem forskjellige brukes til hvilke hår typer. Det er viktig å bruke dem som er for ditt hår. Mitt hår er ofte tørt, tykt og nå for tiden også farget. Derfor bruker jeg produkter som er til mitt hår, slik at det blir «behandlet» riktig.

 

  • BESKYTTELSE MOT VÆRET

Før i tiden syntes jeg det var så stilig å gå ut på vinteren, da håret var vått. Fordi det stivnet og var så digg å ta på. Haha, var det kanskje bare meg? Raring. Uansett: Det er selvfølgelig ikke bra. Det sier også nesten seg selv, men da knekker hårstråene veldig fort og blir skadet. Saltvann og klor er heller ikke det beste for håret, så derfor er det viktig å skylle håret godt i ferskvann etter at du har badet.

7 kommentarer

Siste innlegg