ENKEL OPPSKRIFT PÅ KYLLING I KARRI PÅLEGG

Hello guys!

 

ENKEL, DELIKAT OG GOD OPPSKRIFT

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Er det noe jeg alltid velger ute på kafe, så er det baguett med kylling i karri. Hvis det er å finne <3 Men, jeg har alltid lurt litt på hvordan jeg skal lage denne. Jeg har sett litt rundt på internett og slikt, men jeg har aldri vært helt fornøyd. Helt til jeg prøvde ut denne oppskriften jeg skal dele med dere. Her har jeg rett og slett smakt meg frem, til min egen oppskrift.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

 

DU TRENGER

 

2 kyllingfileter

4 ss rømme

3 ss lett majones

2 ss presset sitronsaft

3 ss karri

1 ss paprika

1-2 ts salt

1 ts pepper

Ønsket pommes frites krydder (til kyllingen)

 

SLIK GJØR DU

 

1. Kutt opp kyllingen i små biter, stek bitene til dem er gjennomstekt med ønsket krydder. (Jeg brukte pommes frites krydder) Avkjøl så kyllingen.

2. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle til alt er fint blandet sammen. Hold igjen gjerne en ts med karri, da det er lurt å smake til. Det kan fort bli en sterk karri smak, men da kan du tilsette ekstra rømme.

3. Sett gjerne kaldt 1-2 timer, da den får satt seg godt.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

Måten jeg liker best å tilberede denne retten, er i en tortilla lefse. Tilsett gjerne ønsket grønnsaker og ost. Men, er også fortreffelig å ha på brød, knekkebrød, baguetter eller i en salat. Mange muligheter. Nyyyt <3

 

Ønsker du flere gode frokost tips? Da kan du sjekke ut mine 16 beste tips til en deilig frokost HER.

 

Vil dere se flere slike mat oppskrifter på bloggen?

DET SOM VIRKELIG BETYR NOE

.. Jeg kunne ha skrevet i det uendelige, når det gjelder hvor vakker jeg syntes høsten er. Fargene. Kaldere gåturer. Tente lys. Varme koseklær. Stemningen. Fyr i peisen. Nye programmer på tv. Kosekvelder. God mat. Ah, jeg smiler. Jeg kan ikke annet enn å bli glad, når jeg ser ut vinduet på alle de fargene. Høsten er min favoritt, da også julen nærmer seg mer og mer. Jeg må virkelig nyte disse små tingene i hverdagen, som virkelig betyr noe <3

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Ah, noen som elsker høsten slik som meg?

TIL DERE SOM SIER AT SUKKER ER GIFT – BARE TULL!

Jeg må anbefale et program jeg har begynt på se på NRK, som heter «Folkeopplysningen». Der tar Andreas Wahl opp viktige og ikke minst spennende emner, som har åpnet øynene mine for mye jeg ikke har visst sikkert.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

«Sukker er gift» har jeg fått høre. Mye. Jeg har trodd på det, fordi jeg selvfølgelig har hørt at for mye sukker ikke er bra. Men, at sukker er direkte gift – forstår jeg nå bare er tull. Om jeg kan bruke det begrepet.

 

Derimot er ikke sukker sunt, men sukker generelt kan ikke føre direkte til for eksempel diabetes type 2. Slik som det meste, at det handler mer om hvor store mengder det blir av inntaket. Sukker kan som kjent for de fleste, følge til fedme. Da igjen fedme kan føre til ulike livsstilssykdommer, som diabetes type 2. Dette er konsekvenser av hvor mye du generelt spiser hver dag, som avgjør om du legger på deg eller ikke. Men, sukker er ikke gift du gir kroppen din.

.. Det finnes utallige studier og forskning som sier det motsatte, men nå er det denne forklaringen som for meg er logisk.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Jeg har begynt å tenke i litt andre baner, når det gjelder hva jeg spiser. Du må ha innstillingen i hodet, for å gjøre en endring. Til tider har jeg spist mye inntak av sukker, men jeg vet jo at ikke for mye er bra. Men, jeg har på en måte ikke brydd meg.

I dag vil jeg påstå at jeg spiser mer sunt hver eneste dag, noe som jeg liker å tro at kroppen blir fornøyd med. Kroppen skal tross alt bære meg og derfor vil jeg ha et balansert, sunt kosthold.

Men, jeg visste iallefall ikke for kort tid siden – at sukker ikke direkte er gift.

Visste du dette?

INNKJØP | EKTE GLEDE

 

IT’S GETTING UP ON MY WALL

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Den følelsen når du har hentet en pakke du har bestilt, for å ta det frem og pynte rundt. Ah, det er virkelig ekte glede! Desenio er min favoritt nettbutikk når det kommer til bilder og plakater til veggen. Bare se på de nydelige bildene jeg nå har fått bestilt, som jeg gleder meg til å få opp på veggen i stua vår. Jeg syntes bildene passet veldig godt sammen, derfor blir det perfekt å få dem opp og se <3

 

.. Om du ønsker litt mer inspirasjon, har jeg flere vegger med bilder fra Desenio i DETTE innlegget.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

Ah, er dem ikke fine?

8 MYTER DU IKKE MÅ TRO PÅ

Kilder : illustrert vitenskap , NRK

Ikke alle myter du har hørt, er sanne. Det har iallefall jeg funnet ut. Derfor vil jeg nevne noen som kanskje flere har hørt.

8 USANNE MYTER

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

  1. Menn tenker på sex hvert syvende sekund

Det er greit at de fleste menn er opptatt av sex, men hvert syvende sekund sies å være i overkant overdrevet.

 

  1. Du må ikke spise snø!

Denne husker jeg veldig godt at jeg fikk høre, gjerne flere ganger. Det sies st det finnes mye bakterier i skitten snø, men at det er helt ufarlig å spise ren nysnø.

 

  1. Gjesping smitter

.. og det er noe i det, men ikke fysisk bevist. Men, det sies at det smittes psykologisk.

 

  1. Du kan ikke gå ut å svømme rett etter at du har spist

Ingen forskning viser at dette er riktig, men selvfølgelig er det nok ikke alltid det føles så godt når du er ordentlig mett.

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

  1. Lyn og torden gjør at flyulykker kan skje

Tydeligvis feil, da det sies at storm og turbulensen som følger med kan være ubehagelig for passasjerer. Hvis lynet slår ned i flyet, er ikke skadene nok til at det skjer en ulykke.

 

  1. Det er viktig med proteiner etter trening

Nei, effekten er like stor før som etter trening – så lenge du får inntak med proteiner.

 

  1. Antibiotika kan hjelpe mot forkjølelse

Hvis det ikke er en bakteriell infeksjon, så nei.

 

  1. Det er ikke vanlig å ha to ulike størrelser på puppene

Jo, det er en del av det å være jente. Mange har det slik og er helt normalt.

 

Hørt noen av disse?

10 DEILIGE MATVARER SOM GIR KROPPEN DIN ENERGI

Hei og god fredag <3

Jeg titter ofte innom slike spalter om mat som gir deg energi. Ikke alt har fungert på meg, men jeg har jo testet det ut i en periode hva som gir meg mest energi. Hva som gir min kropp mest energi, slik at jeg kan yte mer. Dermed har jeg funnet en rekke digge matvarer jeg elsker, som også gir kroppen min en haug med energi. Tenkte det kunne være litt kjekt å se, da dette er noe jeg liker å finne ut av selv på internettet.

 

10 DEILIGE MATVARER SOM GIR ENERGI

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

– Laks

– Kakao

– Brokkoli

– Blåbær

– Sitron

 

INGEFÆR SHOT HER

 

– Avokado

– Kalkun

– Egg

– Chiafrø

– Havregryn

NÅ HAR DET GÅTT FOR LANGT

Det er virkelig ikke bra, når jeg tenker over det. Jeg sliter med det. Jeg kan ingenting for det. Nå har det gått for langt. Det er vanskelig å gjøre meg selv stolt. Ikke det at jeg nødvendigvis har ekstremt store krav til meg selv, men jeg tror at andre forventer mye av meg. Veldig mye.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

For hver situasjon jeg kommer opp i, så lurer jeg på hva de rundt meg syntes. For hver ting jeg klarer å gjennomføre, tenker jeg på hvor stolt de rundt meg blir. Jeg blir stolt av meg selv, hvis jeg får en ting til. Men, hva hvis andre tenker at det er en selvfølge å klare? Hva hvis h*n ikke ser hvor mye jeg jobber med meg selv, for å klare det jeg faktisk gjør?

TO ting i livet mitt akkurat nå – er jeg så forbanna stolt over meg selv for å starte med.

Når jeg tenker over det, så blir jeg stolt av meg selv for hvert eneste steg jeg tar videre. Et lite skritt for meg, er et stort skritt. Men, det føles ikke alltid «bra nok». Andre gjør mer. Flere gjør ting bedre enn meg. Men, hvorfor bryr jeg meg om hva andre får til? Jeg burde tenke på mitt liv, mine utfordringer og hva JEG får til. Ikke hva jeg tror at andre vil ha fra meg eller tenker om meg.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Dette er mitt liv.

 

Jeg vil gjøre meg selv stolt – selv om jeg av og til tenker at når andre er stolte over meg, DA kan jeg være litt stolt. Jeg må slutte å tenke sånn. Må slutte å tenke at det jeg gjør i livet er for meg selv og ikke for andre. Jeg burde vite at dem som er glade i meg, vil være det uansett hvor mye eller lite jeg klarer.

Dette er mitt liv og jeg skal gjøre meg selv stolt.

DET FÅR MEG TIL Å TENKE

 

H E L T  V I D U N D E R L I G

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Slike omgivelser gjør meg glad.

Naturen er så kraftig.

Disse bildene får meg til å tenke på hvor utrolig vakkert

.. det kan være bare en liten halvtime unna

 

Jeg håper dere får en fin torsdag <3

JEG KAN IKKE TRO AT JEG VANT!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Noe jeg elsker i løpet av et år, er å unne meg opphold på hotell for å koble helt av i hverdagen. Det hotellet jeg har vært mest på og alltid vender tilbake til, er Kragerø Resort. Det er det fineste hotellet jeg vet om. Og tror dere ikke jeg har vært så heldig å vinne et weekend opphold for to?! Jeg ble så overrasket av glede, at dere vil ikke tro det. Det er seriøst noe av det fineste jeg kunne ha vunnet og jeg er utrolig takknemlig 🌸

7 IRRITERENDE TING GUTTER SIER

Alle som er i et forhold, vil kjenne seg igjen i at man fort kan irritere seg litt over hva den andre sier. Helt normalt. Når man også kan se litt humor i det, så er det vel ikke noe som er bedre enn det? Det er selvfølgelig små ting som ikke gjør noe, men som jeg likevel vil ta med.

.. Hver så snill hvis du ønsker å lese, husk at dette bare kan være litt morsomt og ikke ”bare” negativt. Jeg ser litt komisk på det, noe jeg liker å se på det.

 

7 IRRITERENDE TING GUTTER KAN FINNE PÅ Å SI

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

1. Hva skal du med så mange sko?

Nå er ikke jeg den som samler på sko, faktisk. Men, jeg har vel hørt den en gang.

 

2. Ro deg ned!

Hvis noen vil at du skal roe deg ned, så er dette neppe så smart å starte en setning med.

 

3. Du virker litt irritert. Er det kanskje frøken mensen?

Ehm.. Vi kan ikke noe for det, men selvfølgelig kan det være tilfellet.

 

4. Er du klar snart, eller..?

Ja, det kan være litt kjedelig å vente. Men, denne går vel kanskje begge veier. Hi hi.

 

5. OK

Alltid morsomt å få det fine svaret, etter en laang melding.

 

6. Jeg tar aldri feil

.. Trenger jeg å si mer?

 

7. Er du sikker på at du skal ta mer mat?

Haha, denne er alltid like morsom når jeg alltid tar til meg litt ekstra.

 

Noen som kjenner seg litt igjen?