«NÅR SKAL DU FORSTÅ AT BLOGG IKKE ER EN EKTE JOBB?»

Nå har det faktisk fått meg til å tenke.

 

DET ER TULL Å BLI UTBRENT NÅR DU BLOGGER

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Jeg er faktisk litt irritert over at andre skal dømme bloggere, i den grad at blogg ikke er en «ekte» jobb. Det er så lett å blogge. Det tar ikke lang tid. Det er jo bare å knipse et par bilder, skrive noen setninger og så har du et innlegg. Det er bare tull at du kan bli utbrent og påvirket, når du velger å blogge. Du velger det selv, da må du også tåle kritikk og stygge tilbakemeldinger.

 

HVA er en «ekte jobb» egentlig?

Er det en fasit? Er det riktig å ha en holdning hvor det er greit å dømme en jobb (eller person), fordi du mener det er forskjell fra det du ønsker å drive med? Jeg mener en ekte jobb er en jobb du selv trives med, som ikke handler om andres syn.

 

Jeg tror i bunn og grunn det er enkelt å dømme bloggere. Det er tross alt bloggere som skriver til et større publikum, der hvem som helst kan engasjere seg i den offentlige jobben. Men, det du ser er ikke alltid det som er tilfellet. Slik er det i alle jobber, men det er ikke vanlig å gå bort til en bilmekaniker og komme med kritikk. Er det vel? Nei, ikke etter mitt synspunkt.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

La meg ta fram noe som er kjent for mange bloggere, nemlig reklame.

 

Ja, det er en måte for bloggere å tjene penger på. Det er for det første ikke enkelt å sette sammen et slikt innlegg, da alt må planlegges. Det skal fremstilles, slik at andre kan bli inspirert. Jeg vil heller lese om et produkt jeg ønsker å kjøpe, enn kanskje å gjøre et bomkjøp. Hvorfor se negativt på det, hvis det kommer et innlegg merket med «reklame»? 

 

Alle har et valg om å trykke inn på et blogginnlegg.

 

Hvis det er et innlegg som ikke engasjerer meg, så har ikke jeg behov for å slenge mange frekke kommentarer til personen. Men, enkelt og greit lar jeg heller være å gå inn.

 

Reklame ser du også på tv, som det igjen ligger mye bak disse. Mye jobb, personer, produkter, lys, manus, kameraer og jeg kunne fortsatt på den listen. Det er også en jobb. En viktig jobb. Alle jobber er viktige, selv om ikke alle er av interesse.

Det har til og med vært litt flaut å si at jeg blogger, fordi det er så mange som skal forhåndsdømme. Og nei ~ jeg har det ikke som jobb, men det er faktisk et tilfelle for mange.

– BE KIND ♥

30 kommentarer
  1. Så enig med deg 🙂 blogg er en jobb, når man får betalt så er det jobb. Jeg har det som jobb/hobby og bloggen tar tid. Jeg bruker ratt 5 timer på bloggen min. Folk må snart slutte og dømme.

  2. Bra skrevet! Ligger så mye mere i en blogg en det som vises! Og jeg synes at om du tjener en lønn på noe, så er det en ekte jobb, hvis vi skulle tenkt at å blogge ikke er en jobb da er det så mange andre jobber som plutselig ikke “telles” 🙂

  3. Ja, er veldig enig med deg.
   Jeg tjener ikke penger på min blogg, det er min hobby. Og jeg er ikke flau over det. Det er min friplass, som jeg bruker litt som dagbok, litt for å få ut tanker, litt for å dele opplevelser, og rett og slett fordi jeg liker å skrive. Hva skulle være flaut med det?
   Men jeg synes det har blitt mer akseptert med blogging nå. Da jeg begynte, for en haug med år siden, kunne det faktisk nesten være litt stigmatiserende, men nå er det så vanlig, og det finnes nok ikke mange som ikke har vært innom en blogg og kikket.
   Stå på og blogg, enten det er penger involvert, eller bare en hobby. Det utvider horisonten uansett 🙂

  4. Ja jeg også får mye dømmende blikk når jeg sier at jeg blogger! Fordi folk tror jeg skriver om et rosa liv, eller er en rosa blogger, å jeg er alt annet enn en rosa blogger! 🙂 Jeg skriver personlig, for å nå ut til de som kanskje aldri har turt å stå frem, å jeg har ennå ikke fått noe negativt og om jeg får det så bruker jeg heller det negative til å lage et nytt innlegg! 🙂

  5. For mange er blogging en jobb, men ikke for alle. For de som til dels lever av å blogge, er det nok ikke bare å knipse noen bilder å skrive en tekst. Selv jeg som blogger bare blogger for at jeg syntes det er gøy vet det. Da blir som regel innlegget dårlig, og da mister folk interessen. Uansett hva man mener om en blogg eller bloggeren selv, skal man vise respekt å ikke komme med sårende og usakelige kommentarer.

  6. Ja jeg mener det er stor forskjell på oss som har bloggen som hobby…og de som har det som jobb..De MÅ ut med et vist antall innlegg om dagen, og MÅ skrive om gitte ting…Og ja..alle kan velge og ikke lese…helt enig med deg…bare å gå ut og ikke kommentere..er mange ufine folk som bare er ute etter å lage kvalme…

  7. Jeg blogger fordi jeg trives med det, og kommer aldri til å få verken mange lesere eller penger av det. Har ikke mulighet for å gjøre noe mer ut av det enn nå, for jeg har jo en jobb 100 prosent. Jeg regner nok med at folk KAN si mye forskjellig på bloggen min, fordi det er noe av greia, man er avhengig av lesere for at det skal være noe poeng liksom. Men heldigvis sluppet så mye negativt 🙂

  8. Alt man kan tjene penger på er da en jobb?
   Ellers hadde man ikke måtte skatte. Men det er vel slik når folk selv ikke får til ting selv eller tørr så må man ut å kritisere dem som lykkes med å gjøre det andre ikke tørr.. Er dem som har et problem som må kritisere andre og ikke dem som blir det.

  9. Helt enig i det du skriver! For mange er bloggen en 24 timers jobb, en “vanlig” jobb tar slutt, du får pause i livet ditt, så om noen sin jobb skal bli sett på som ekte så er det ihvertfall en blogger. Stå på videre for bloggen din er virkelig inspirerende å lese <3

  10. frodith: Helt enig der! Det er flott å bruke blogging som en hobby, samtidig som det er greit for dem som ønsker noe annet. Det forstår jeg 🙂 Bra du har sluppet unna negativitet på bloggen 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg