3 TIPS TIL PERFEKT GJÆRBAKST – HVER GANG!

Jeg har i mange år elsket baking, som er noe av det gøyeste jeg vet om. Jeg slapper så av med det, samtidig som jeg kan lage noe godt. Så er det litt stas å la andre få smake på noe av det også, he he. Tror ikke samboeren blir så veldig lei seg, når han kommer hjem fra jobb til noe godt jeg har laget.

Men, så er det alltid noen tips og triks til å få et bedre resultat. Jeg har funnet ut hva som er triksene, for å få et bra resultat hver gang.

3 GODE TIPS FOR EN PERFEKT GJÆRBAKST

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

  1. ELTE DEIGEN

Selv om det ikke skulle stå i oppskriften, så anbefaler jeg på det varmeste å elte deigen i 10-15 min på middels hastighet. Dersom du selvfølgelig har muligheten. Jeg er så heldig som har en flott kjøkkenmaskin. Men, hvis du ikke har det. Så kan du fint elte deigen for hånd med litt kraft (gjerne brutalt) og tid. Ved å elte deigen, gjør du deigen veldig luftig. Det gjør også at deigen hever seg fint, noe som jeg virkelig anbefaler og ikke hoppe over.

  1. GOD TID – DET BLIR FERDIG!

Hvis jeg har dårlig tid, så tar jeg ofte bakingen en annen gang. God bakst krever god tid. Jeg lover deg at det blir ferdig og da med et godt resultat, hvis du følger hele prosessen.

 

  1. HEVING

Noe ikke alle vet, er at hevingen gjør at smaken i deigen utvikler seg. Du vil altså få en bedre smak i gjærbaksten, hvis du lar det heve så lenge det skal. Hevingen er også med på at du får luftigere gjærbakst. Hovedregelen er at deigen får heve til dobbel størrelse, under plastfolie eller et håndkle. Veldig ofte skal du også etterheve de ferdige «produktene», men ofte ikke mer enn en halvtime.

Jeg håper noe av dette var litt til hjelp <3

16 kommentarer

Siste innlegg