BEDRE ENN PÅ ET BAKERI
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
For en ukes tid siden, bakte jeg disse velsmakende bollene. Jeg la bilder ut på snapchat (Følg meg gjerne @vvicctoriaa), som igjen vekket interesse hos et par stykker. Derfor skal jeg selvfølgelig dele oppskriften med dere. Disse bollene er virkelig de mest luftige bollene jeg har smakt. Ikke en gang har jeg fått så gode boller på et bakeri, skal jeg være helt ærlig. Da er jo denne oppskriften helt fantastisk og jeg lover deg at det er de beste bollene!
DETTE TRENGER DU
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
- 450 g Hvetemel
- 50 g sukker
- 1 pakke tørr gjær
- 2 klyper salt
- 3 ts kardemomme
- 2 dl melk
- 1 stort egg egg
- 75 g rom temperert smør i terninger
- 1 stk egg til pensling
SLIK GJØR DU
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
1. Kutt opp smør i terninger, sett på benken og la det bli rom temperert. Tilsett mel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en kjøkkenmaskin. Pisk samtidig melk og egg i en gryte, mens du varmer opp på ca. 30 grader. Hell så denne blandingen oppi det tørre. Elt med eltekrok i 15 minutter på lav hastighet, til deigen slipper bollen.
2. Når det har gått ca. 15 minutter tilsetter du rom temperert smør. Elt så deigen videre på hastighet 2 i nok et kvarter. De siste 5 minuttene satt jeg opp hastigheten 1-2 hakk. / Elting av deigen har ALT å si for en perfekt deig!
3. La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 1 time.
4. Legg litt mel på benken, mens du triller ut 9 nesten like boller og putter i vaniljekrem (Vises på bildene under)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
5. Legg bollene så på et stekebrett dekket med bakepapir, ganske tett. Dekk med plastfolie og la bollene etterheve i 30 – 40 minutter, til du kan se at bollene er store og fine. Pensle med egg og stek på 180 grader i ca. 14 – 17 minutter.
.. Se så fine!
Nam:)
herlighet så godt det så ut! 😀
Å, de så herlige ut!
De så veldig gode ut 🙂
De så veldig gode ut!:-D
De så rett og slett nydelig ut og veldig gode 🙂
Jag elsker ju vaniljbullar så dessa skall jag laga!!! *mums*
Ååh! De såg helt fantastiske ut 😀 jeg har selv laget kanelsnurrer i dag! Ha en fin kveld! :))
De så kjempegode ut, og kunne se at de var luftige, så deilig 🙂 Takk for at du deler oppskrift!
^åååå det så godt ut….flotte vaniljekremboller!
Det så veldig godt ut! 🙂
Åh nå ble jeg sulten 😀
OMG!! Elsker slike boller, de så dødsgode ut <3
De ser farlig gode ut! 😀 Ha en god natt, søta :o)
De så virkelig gode ut, jeg skal lagre oppskriften å prøve og lage disse selv når jeg kommer hjem fra en liten ferie <3 😀
De ser så nydelig ut! 🙂 Vet du om man kan bruke laktosefri melk? Jeg har en kjæreste som ikke tåler melk, så hadde vært så kjedelig om jeg kun får lagd til meg selv! 🙂
Det så kjempe godt ut 😀
Jøye meg, det så veldig godt ut!!
ååå så digg ut:)
Nina cecilie: 🙂 🙂
Maiken Johnsen: Dem er nydelige! 😀
Hilde: Det er dem 🙂
Tina Reiser: Det er dem, kan du si 😉
Silje Berg: Det er dem også! 😀
kaosverden89: Det er dem også 🙂
Therese Bråthen <3: Dem er helt nydelige! Ja, det går helt fint. Det står at du kan bruke valgfri melk (på kommentarer der jeg fant oppskriften) Ah, skjønner! Lykke til, dem blir sikkert kjempe gode 🙂
Lise Korsedahl: Da er vi to! Disse er nydelige 😀
Amanda Kjellevold: Det er dem! Så herlig, da er vi to 😀 Håper kvelden var fin!
Mina Kanchan: Ja, dem er helt nydelige! Bare hyggelig 🙂
Toini: Ja, disse er helt fortreffelige 🙂
Lilli: Det er dem! 🙂
Nikita <3: He he 😀
girlswithnojob: Da er vi to! Det er dem 😀
Aina: Det er dem også, he he 😀 God natt på etterskudd!
emiliebrevik: Det skal jeg love deg du ikke vil angre på, he he 😀 God ferie!
Bitte-Louise: Det er dem 😀
Minrefleksjon: He he, det er dem 🙂
julietalivstil: Det er dem 🙂
Nam, så godt det ser ut!
Little Miss Sunshine: Det er dem 🙂
Nam nam nam!! De så skikkelig gode ut!
Cathrine Ruth: Det er dem virkelig 😀
Jeg ER så dårlig på gjærbakst, men skulle gjerne testet ut disse! Får be mamma hjelpe meg så kanskje resultatet blir bra 😀 haha
LifebyCamilla: He he, de er nydelige! Lykke til 😀