TIL DERE SOM SIER AT SUKKER ER GIFT – BARE TULL!

Jeg må anbefale et program jeg har begynt på se på NRK, som heter «Folkeopplysningen». Der tar Andreas Wahl opp viktige og ikke minst spennende emner, som har åpnet øynene mine for mye jeg ikke har visst sikkert.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

«Sukker er gift» har jeg fått høre. Mye. Jeg har trodd på det, fordi jeg selvfølgelig har hørt at for mye sukker ikke er bra. Men, at sukker er direkte gift – forstår jeg nå bare er tull. Om jeg kan bruke det begrepet.

 

Derimot er ikke sukker sunt, men sukker generelt kan ikke føre direkte til for eksempel diabetes type 2. Slik som det meste, at det handler mer om hvor store mengder det blir av inntaket. Sukker kan som kjent for de fleste, følge til fedme. Da igjen fedme kan føre til ulike livsstilssykdommer, som diabetes type 2. Dette er konsekvenser av hvor mye du generelt spiser hver dag, som avgjør om du legger på deg eller ikke. Men, sukker er ikke gift du gir kroppen din.

.. Det finnes utallige studier og forskning som sier det motsatte, men nå er det denne forklaringen som for meg er logisk.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Jeg har begynt å tenke i litt andre baner, når det gjelder hva jeg spiser. Du må ha innstillingen i hodet, for å gjøre en endring. Til tider har jeg spist mye inntak av sukker, men jeg vet jo at ikke for mye er bra. Men, jeg har på en måte ikke brydd meg.

I dag vil jeg påstå at jeg spiser mer sunt hver eneste dag, noe som jeg liker å tro at kroppen blir fornøyd med. Kroppen skal tross alt bære meg og derfor vil jeg ha et balansert, sunt kosthold.

Men, jeg visste iallefall ikke for kort tid siden – at sukker ikke direkte er gift.

Visste du dette?

14 kommentarer

Siste innlegg