BLOGGERE FÅR SLENGT PENGER ETTER SEG SOM FLUER

HAR BLOGGVERDEN BLITT HELT SNUDD PÅ HODET?

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Mange uttaler seg den siste tiden om at blogg ikke lengre er en hobby, men en jobb der du får penger slengt etter deg. Dersom du har en blogg høyt på topplisten, er det altså ikke lengre «bare» å sitte foran skjermen og skrive. Det har tydeligvis blitt til noe helt forferdelig, ettersom det jeg leser ikke oser av positivitet av akkurat det her. Om jeg ikke husker feil, kom jeg over at bloggere får slengt penger etter seg som fluer. 

 

Men, hvor fantastisk er det ikke og kunne leve av sin hobby? Jeg rakker ikke ned på bloggere som tjener fett med penger, bare fordi det er en drøm jeg selv har. Det er og har aldri vært en selvfølge, men noe man må jobbe for. Akkurat i likhet med en annen jobb, som ikke nødvendigvis trenger å være noe innenfor samme kategori. 

 

Man burde jo tenke lengre, respektere og forstå at det finnes viktigere ting å snakke om. Bloggere har kommet for å bli.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

En jobb er en jobb, da det går ut på det samme. Du må jobbe for å tjene penger, så enkelt er det.

Men, jeg sier ikke at det ikke burde være åpent for diskusjoner rundt dette. Jeg forstår at det ikke er alle som ser at blogg faktisk krever en del, for å tjene penger på det. Hvis jeg kan ta meg selv som et eksempel, som da ikke tjener penger på min egen blogg. Jeg vet hvor mye tid det går i løpet av en dag. Her snakker vi planlegging fra tekst og overskrift, bilder må tas, kanskje ofte redigeres, innlegg som skal settes sammen, tenking om hvordan det tas imot av andre, flere ideer til det innlegget som skal publiseres til mange mennesker.

 

Det er ikke enkelt eller lettvindt. Det er lett for en person å si, når ikke vedkommende vet noenting om hva som ligger bak. Ikke bare det du ser av tekst og bilde, men så mye mer som ligger bak. Du må være kreativ og ofte by på deg selv.

 

NEI, verden er virkelig ikke et sted for å diskutere om bloggere burde få lønn eller ikke. Finnes det ikke viktigere ting å diskutere, for å prøve å utgjøre en forskjell?

32 kommentarer
  1. Helt enig med deg! Jeg tjener heller ikke penger på bloggen min, men jeg syntes fortsatt at det er utrolig krevende å blogge til tider. Det er jo ikke bare bare å ha noe å skrive om hele tiden, og det er mye planlegging, prøving og feiling som ligger bak! 🙂

  2. Veldig enig med dine ord 🙂 Nå er det vel kanskje ikke så alt for mange, som kan leve totalt av bloggen sin, så det er en dråpe i havet som da eventuelt diskuteres. Ikke sett denne diskusjonen eller fått med meg det du refererer til, så svaret kommer ut i fra det jeg leste hos deg nå :-))

  3. Helt enig! Så bra skrevet 🙂 Blogging har absolutt kommet for å bli, og det er da en like stor (om ikke større) jobb enn helt andre jobber. Blogg er jo faktisk noe man nesten aldri legger fra seg heller – så at de på topplisten tjener penger er jo absolutt fortjent 🙂
   Det er jo skrevet mye om at sykepleiere f.eks bør tjene mer enn en blogger. Jeg synes absolutt sykepleiere som er med på situasjoner mellom liv og død fortjener en bedre lønn – men jeg tror folk må slutte å sammenligne jobber med hverandre 🙂 Så får de heller kjempe om en bedre lønn!

  4. Jernbanefrua..: Hehe, jeg har fulgt med på flere toppbloggere som går ut med at andre snakker dem ned på denne måten, noe jeg virkelig ikke liker. Det gav meg et kick til å skrive om akkurat dette. Takk for tilbakemelding 🙂

  5. Kathrine Skaug: Ja, bare på hobby basis ser jeg at det tar nesten hele dagen. Ikke å skrive, men faktisk bare å tenke på innlegg jeg kan skrive. Helt enig med deg. Tror også mange sammenlikner for mye, slik at det blir store diskusjoner. Helt enig med det du skriver angående slike jobber og deres lønn 🙂 Ha en god dag!

  6. Jeg tror også blogging er noe som fortsetter. Og noen vil tjene på det og ikke andre. Det er mye jobb,enten man tjener eller ikke faktisk. Det var et morsomt uttrykk da: “Å få slengt penger etter seg som fluer”, en morsom kombi av flere uttrykk. For hvem vil vel egentlig ha fluer slengt etter seg 😀 Ha-ha

  7. Er så enig med deg! Altså, jeg syns det er veldig fortjent at bloggere tjener penger, når noen av de tross alt reklamerer for mange tusen lesere hver dag. – Lesere de faktisk har skaffet seg selv. De får ikke penger slengt etter seg, det får betalt for reklamering, på samme måte som TV2, og VG. De som faktisk tjener stoooore penger på dette er jo faktisk bedriftene som kjøper reklame av bloggere – det er bare å se på nelly´s mest solgte varer, etter et reklameinnlegg av Isabell Raad, haha.. Da er det jo fullstendig rimelig at Isabell skal ha en del av kaka.
   La oss dra en parallell til idrett da – som også starter som en hobby. Skal man da si at Marit Bjørgen ikke fortjente de millionene hun tjente under OL, fordi hun “liker” å gå på ski?
   Nei, huff.. Jeg merker jeg blir så oppgitt over folk som ikke klarer å reflektere litt før de skyter ut meningene sine, haha.. når det gjelder lønninger generelt representerer den det samfunnet er villig til å betale for din kunnskap. Som nevnt over burde en sykepleier i utgangspunktet verdsettes mer, ettersom de faktisk har med liv å gjøre. Forskjellen er derimot at “hvem som helst” i stor grad kan klare å bli en sykepleier om de jobber for det. Hvem som helst kan derimot ikke være nr. 1 på topplisten over blogg.no.
   Dette ble en lang kommentar, men.. :))

  8. Haha – “Som fluer”, faktisk..! . Vet ikke hva slags fancy fluer d som svever rundt i ditt nabolag… Her er det iallfall ingen som kaster ett eneste øre etter fluene. :-p

  9. Hei, Victoria! For en koselig blogg du har! Du virker som ei kjempesøt, ekte jente! Takk for eggcellent kommentar på bloggen vår. Vi har faktisk helt enige med deg i akkurat dèt.. Vi misliker sterkt at bloggere får betaling for å blogg. Vi har ekte “passion” i å blogge GRATIS, fordi vi elsker å blogge for oss selv, ikke fordi vi vet at vi kommer til å få 1000 eller 2000 for å gjøre det. Vi hater faktisk når vi hører om hens og mennesker som går rundt og skryter av at de er kjendisbloggere! Tusen takk. Håper du får en fin og koselig dag også!
   Du hørte Åse Sjef, Fjørposten Tidende
   0052 Oslo

  10. Twolittlehens: Hei Twolittlehens! Så hyggelig å høre og tusen hjertelig takk for en hyggelig tilbakemelding. Så kjekt at du legger igjen din mening om denne saken og det er godt vi alle har ulike meninger om slike ting 🙂 Jeg ønsker deg en fortsatt fin dag!

  11. kinesinterior: Først må jeg bare si tusen takk for en flott kommentar! Jeg er så enig med deg. Utrolig godt eksempel du kommer med om Marit Bjørgen og det er virkelig noe å tenke på. Det er jo akkurat slik mange snakker ufortjent ned på, så blir det på samme måte. Så sant som du sier om dem som har jobb som omhandler andre liv.. Jeg blir også oppgitt over mennesker som ikke vet hva dem prater om. Men, tror også mange gjør det fordi dem vet det blir debatt 🙂 Jeg håper du får en fin helg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg