JEG BRUKTE ALKOHOL FOR Å DEMPE ANGSTEN

Når angsten strømmer på, vil du ikke annet enn å komme ut. Uansett hva som må til, så vil du gjerne prøve. Til en viss grad, selvfølgelig. Men, faen så vondt det er å ha angst. Når pulsen stiger uten en såkalt «god grunn» – pusten går raskere – klokken tikker – kaldsvetten begynner – du må puste bedre – du tror du skal dø – men, så overlever du igjen.

ALKOHOL SOM HJELPEMIDDEL

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Etter x antall ganger med slike panikk anfall, skjønner du til slutt at det ikke er farlig. Det er like vondt hver gang, men det er ikke farlig. Du må bare si til deg selv at det ikke er farlig, om føler at pusten ikke vil samarbeide. Det kommer fort, men enda raskere går det over.

.. En tid hadde jeg så mye angst, at jeg tenkte på alkohol som et hjelpemiddel. Jeg kunne ha det gøy, uten å tenke på angst. Da jeg kunne styre litt på angsten, men da jeg også fort forstod at det var feil. Aldri bedre, men bare å drøye ut litt tid. Jeg håpet, men det fungerte ikke. Du må tråkke feil til tider, for å lære hva som ikke er lurt for deg. Du må se det selv.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

« SE FOR DEG ANGSTEN SOM EN PERSON,

.. SOM HAR FÅTT KONTROLL PÅ DEG.

HVA KAN DU EGENTLIG GJØRE? »

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Du kan snakke for deg. Du kan si til deg selv, at jeg er verdt å kjempe for. Jeg har en stemme og den skal jeg bruke. Snakk til angsten, men la den komme. Det er ikke farlig, men du har et menneske over deg som KUN har sine ord mot deg. Det kan endres og du kan komme deg vekk. Men, det kreves trening. Du må trene på å fokusere bort fra pusten din, enn å kjempe i mot. Du må tenke deg at kroppen reagerer naturlig og ikke kjempe i mot at det er noe galt med deg. For det er det ikke.

Dette skulle jeg sagt til meg selv for 5 år siden, da angsten hadde full kontroll på meg. Jeg som aldri kunne vinne over det, som jeg i dag har gjort.

12 kommentarer

Siste innlegg