6 TIPS TIL FINE BILDER UTEN EKSTRA UTSTYR

 

MINE BESTE TIPS SAMLET PÅ ETT STED

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Siden jeg har fått etterspørsel om jeg har flere tips til bedre bilder, så skal jeg selvfølgelig skrive et innlegg for dere. Jeg har fotografert i veldig mange år og nå kan jeg faktisk si at jeg liker bildene jeg tar. Naturbilder har alltid vært min favoritt og jeg liker å skille meg ut, noe som jeg virkelig har blitt god til. Må nå skryte litt, der muligheten benytter seg. Anyways, så håper jeg tipsene kan være til hjelp ♥

A FEW TIPS FOR YOU | TAKE BETTER PICTURES

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

1. FINN LYSET, DROPP BLITS!

Når du skal ta bilder, er det utrolig viktig å finne riktig lys. Det er noe jeg alltid tenker på. Prøv å bevege deg rundt der det er lys, for å se hva som blir best. Jeg anbefaler å droppe blitsen og heller finne det naturlige lyset. Det gir alltid best resultat.

 

2. BEHOLD KVALITETEN

Jeg husker da jeg begynte å ta bilder, så gikk jeg ned på kvaliteten – slik at jeg sparte plass på minnekortet. Dropp det! Du har mulighet til å behandle bildene etterpå, med ulike kontraster, skarphet og andre innstillinger. Jeg bruker photoscape som er gratis og jeg elsker det.

 

3. TENK BAKGRUNN

Dette har jeg sagt før, men jeg sier det igjen. Bakgrunnen i bildet har alt å si i helhet. Med en rotete bakgrunn, kan fort bilde bli sett på som forstyrrende. Det kan bare handle om å flytte på et par ting bak bildet, for å se fint ut.

 

4. FOKUS PÅ ØYNENE

Hvis du skal ta portrett bilder, er det en litta regel som sier at du må ha fokus og skarphet på øynene. Det har jeg sett selv, dersom du skal ta bilde av ansiktet. Hvis øynene blir ute av fokus, blir bildet ødelagt. Bare et lite tips!

 

5. REDIGERING

Jeg bruker alltid å redigere bildene mine, noe som gir resultatet det lille ekstra. Det går ofte i kontraster og lysstyrke, som virkelig gjør bildene finere etter min mening.

 

6. IKKE TENK, BARE KNIPS I VEI!

Ikke tenk på at du tar for mange bilder, men prøv deg litt frem og ta masse bilder. Det kan godt hende du sletter noen gode bilder, uten å være klar over det. På et kamera synes ikke alltid bildene så bra, som når du åpner dem på datamaskinen og ikke minst at du kan redigere bildene etterpå.

Noen nyttige tips?

26 kommentarer

Siste innlegg