DU ER SÅ JÆVLIG FEIG

TENK LITT NESTE GANG

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Til deg som går inn på en hvilken som helst blogg, for å skrive en stygg kommentar. Hva får du egentlig ut av det? EN ting er konstruktiv kritikk, men en annen ting er faktisk å slenge dritt til andre mennesker. Ja, vi er alle mennesker selv om vi skriver på vår egen blogg. Selv om mange mener at bloggere fremstiller «det perfekte liv» på nett, så burde man se litt lengre frem. Stygge kommentarer strømmer på, uansett hva som blir lagt ut. Vi har alle et valg om hva vi trykker inn på, det er fakta. Jeg har fått noen kommentarer den siste tiden, angående kropp og helse. Jeg ønsker å fremme mine erfaringer og hva jeg bryr meg om. Mye er viktig for meg og det skal jeg fortsette å skrive om! Det betyr ikke at alle må være enig i det jeg skriver, noe jeg aldri har gitt uttrykk for heller ♥

Så til deg som prøver å ødelegge andres liv ved å skrive stygge kommentarer, du er så jævlig feig. Det fungerer ikke for meg.

18 kommentarer
  1. Du virker sunn og flott, man får bare tenke på at folk som slenger dritt som regel sliter med noe SELV. Folk med god tro på seg selv har nemlig lite behov for å rakke ned på andre. Ha en fin fredag Victoria <3

  2. Følte denne var litt rettet mot meg, igjen ikke ment som noe annet enn konstruktivt. Jeg liker å lese bloggen og har faktisk fulgt samtlige av dine blogger tidligere også.
   Poenget mitt var at det som jevnt over går igjen gjennom innleggene føler jeg, ikke vondt ment, er frasen og tankesettet «så lenge man spiser sunt og får mosjon er man sunn, uavhengig hvilken størrelse og form».
   Jeg vil først understreke at jeg er over middels interessert i kropp, helse og ernæring.
   La meg utdype:
   Jeg gikk på er kjøpesenter en dag etter skolen (dette er mange år siden) jeg så en reklame poster for et undertøysett fra Cubus. Tankene mine var «det var et fint sett, og jeg gikk inn å kjøpte det» superfornøyd brukte jeg det nye undertøyet mitt.
   Noen dager senere var denne plakaten OVER alt av nettavisen, VG, blogger, og div andre medier.
   Modellen var for tynn ifølge noen som nå i senere tid jeg mistenker ikke var fornøyd med sin egen kropp. Og deretter begynte delingene, for når alle kikket etter, så stemte det, hun var nødvendigvis ikke tynnere enn andre modeller heller.
   Noen pekte, bevistgjorde og startet noe blant det norske folket.
   Før dette mennesket pekte, så jeg kun et sett undertøy, jeg la ikke engang merke til om modellen var vakker eller blond for den saks skyld. Men etter dette innlegget ble jeg og tusenvis av andre mennesker bevisst.
   Mot aksjonen mot dette var at alle er perfekte som de er, og det er helt sant… MEN det har utviklet seg fra noe som burde være vanlig folkevett til at vi nå får proppet ned i halsen at vi må elske oss selv og godta den kroppen vi har, det har nå blitt galt å ikke elske seg selv, som heller bensin på 10 andre bål igjen, vi har havnet i en nedadgående spiral.
   Folk, som meg selv og mennesker generelt faller mer og mer ut av samfunnet, for alt skal stemples og merkes.
   Det folk ikke tenker på er at ja, modellene skal ha en viss lengde, form (pinne) og utsende (nøytralt), modeller har et utsende, ikke noe spesielt ved seg, helt nøytral. DETTE er fordi vi skal se plagget og ikke modellen, det skal ikke være noe seksuelt i en reklame som ikke er laget for akkurat det grunnlaget.
   Og vi er blitt drevet til et punkt der folk som før aldri ville gitt kropp, utseende osv en tanke, er raskt ute med fingeren.
   Eksempelvis: bloggere blir hetset for hva de legger ut, de blir hetset for hvor lite eller hvor mye klær de velger å bruke i et bilde, som er ingens business.
   Folk generelt har begynt å fortelle andre hva de skal gjør og ikke gjør, hva man kan poste og ikke, hvor mye klær man skal ha på seg og ikke.
   Alle er blitt så jævelig bevisst.. det er poenget mitt. Men vi mangler fakta! Hashtagger som #fatandhealthy #loveyourself osv kan være like skadelige som alt annet.
   Her kommer vel poenget mitt: et sted må noen stoppe og prate om kropp og helse å begynne å inkludere det negative.. røyker/snuser du HAR du høyere risiko for barn som er død født, hjerte og karsykdommer, tidligere død… er du overvektig har du større sannsynlighet for tidlig død og andre overvektsrelaterte sykdommer.. er du tynn å spiser dritt risikerer du mangel sykdommer.
   Uansett hvor sunt du spiser er overvekten større og mektigere. Uansett hvor tynn du er, spiser du dritt vil du også kunne pådra deg sykdommer.
   Noen må slutte å prate om at ting enten er sunt eller usunt, riktig eller galt, godt nok and so on!

  3. Siri: Hei igjen du.

   Faktisk var denne ikke rettet mot deg i det hele tatt, så jeg forstår ikke hvor du får dette fra.. Du har ikke skrevet en stygg kommentar til meg, noe jeg også har sagt i fra til deg igjen.

   Det er utrolig synd at den plakaten ble oppfattet slik og det er jeg helt enig med deg i. Jeg ser alltid på plagget, uten å pirke på hvordan modellen ser ut. Sånn er det bare. Det er slik det burde være, som du sier. Det du også nevner når du kommer til poenget hvor vi skal prate om det som også er negativt, er noe jeg selv også gjør. Men, jeg ønsker ikke å gjøre dette i den forstand at det skal bli en uønsket blogg og komme inn å lese kun om hva som er farlig osv. Jeg prøver å inkludere flere sider av en sak, men det er ikke alltid det kommer godt nok frem og det er ikke alltid det passer seg for meg å skrive det heller. Men, jeg er absolutt enig i at vi må også se på dette og det gjør jeg også. Igjen også for å legge til; Meg selv og veldig mange andre, ser helheten. Altså både mentalt og fysisk. Det er ikke riktig for meg og BARE fokusere på kroppen fysisk eller BARE det mentale, men det og prøve å balansere. DET vil jeg ha frem!

   Det virker nå for meg som at du tror jeg ikke vet at det er farlig med overvekt, eller da å være for tynn. Selvfølgelig vet jeg at dette kan føre til uheldige saker med kroppen. Det vet jeg veldig godt og det er ikke for ingenting at jeg har fått meg et balansert og sunt kosthold, i tillegg til å drive med fysisk aktivitet. Nettopp for å forebygge slike sykdommer du nevner. SÅ klart vet jeg at det er viktig. Jeg har ALDRI sagt at slik eller sånn er riktig, men igjen så deler jeg det jeg ønsker og føler er ok å dele med andre. Det er viktig å se ting fra forskjellige sider 🙂

   Derimot, hvis du har noen konkrete forslag til hva du syntes jeg burde skrive om – så gjør gjerne det. Det gjør jeg gjerne.

  4. Jeg går også inn på blogger her og der, med utallige nick ( fordi jeg ikke er registrert, ikke er noen blogger, og ikke gidder huske på et fast kallenavn siden jeg surrer rundt i ørska. Ekte navn gjør jo at man utsettes for dritt, og det gidder jeg heller ikke..hehe.) Men jeg skriver ikke dritt til bloggerne. Det skal jeg jammen ha! 🙂 Mobbing er no dritt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg