DU MÅ SLANKE DEG

Jeg har ikke fått dette på meg kun et par ganger, men gjentatte ganger også fra flere jeg kjenner godt. En ting som aldri kommer til å gå forbi meg, er å få høre av sin beste venninne at «du er feit». Ikke for å være frekk, men.. Høres ikke det kjent ut? Sånn var det. Enkelt og greit. Jeg gikk på barneskolen den gangen, hvis jeg ikke tar helt feil. Vondt var det uansett, men i dag har jeg selvfølgelig kommet over det.

HVIS JEG HADDE VÆRT NOEN KILO LETTERE

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

En ting jeg ofte tenker over, er hvorfor andre mennesker skal påpeke hva du burde gjøre med ditt liv. Hvis jeg hadde vært 10 kilo lettere eller tyngre, så hadde noen sagt noe på det også. Tallet på vekta hjelper ikke meg noe sted, annet enn å få en slags reaksjon. For min del er det heller viktig å ha god helse og et sunt kosthold. Det kostholdet skal for meg også inneholde å kose meg litt også, hvis jeg føler for det. Gjerne til helgen. Men, jeg er ikke perfekt jeg heller. Jeg kan spise et par boller eller en dessert midt i uka. Det jeg passer på, er at jeg får beveget kroppen min hver eneste dag på en eller annen måte.

Husk det, at det aldri vil hjelpe noen ved å fortelle andre hva dem burde gjøre med deres liv. Vi har da noe å jobbe med, om så vi ikke trenger å bli presset til noe.

34 kommentarer
  1. Enkelte er litt for opptatt av å kommentere hvordan andre ser ut eller burde se ut… Jeg fikk høre det fra en tante at jeg burde slanke meg, og det var da jeg var midt i tenårsfasen. Det var ikke bare at hun sa det, men måten hun sa det på som såret.

  2. Uff dette var kjent. Selv har jeg gått hele livet å hørt at jeg MÅ spise mer å legge på meg. Jeg var en person som kunne spise alt uten at jeg la på meg et gram. Jeg la heller ikke på meg etter 4 fødsler. Dette var ikke greit, så jeg forstår hvordan du føler det.

  3. Amen ! Har alltid fått høre det da jeg va større, at jeg må slanke meg, jeg er så stor, det er ingen som vil ha deg fordi du er så feit… Å hos meg sitter dette dessverre i enda, så jeg sliter med div i dag pga dette… 🙁

  4. Høres ikke ut som noe hyggelig venn…sånt sier man ikke…og du har så rett…man klarer helt fint å passe på seg selv…som regel..hihih..ha en god kveld!

  5. Bra innlegg. Og det beste er å ikke bry seg eller ta det inn på seg. Og hadde bestevenninna mi sagt noe sånt, hadde hun ikke vært det mye lenger for å si det sånn. Man kommenterer aldrig andre sine kropper eller utseendet. Men er jo en helt annen tid nå, enn når jeg vokste opp.

  6. Holder det ikke snart med snakk om kropp og helse nå? Jeg synes dette innlegget fremmet noe som ikke er reelt.
   Joda, sunt forhold til kropp, helse og ernæring er en stor del av livet, men du taler for at det mentale er det viktigste.
   Man kan spise så sunt man vil, men er man overvektig har man større sjanse for hjerte og karsykdommer, diabetes, forkortet levealder og andre overvekts relaterte sykdommer uavhengig om kostholdet er sunt eller ei. Dette glemmer du å nevne.

  7. Siri: Unnskyld meg. På min blogg deler jeg det jeg ønsker og det vil alltid være noen som ikke er enig, men er det ikke bare å la være å trykke inn på bloggen min..? Jeg må få sagt at jeg ikke har skrevet noen sted om at det mentale er «det viktigste». Jeg har heller aldri skrevet på bloggen at det er bra å være overvektig, men skal jeg skrive dette i hvert eneste innlegg? Nei, det ønsker jeg ikke. Jeg vet veldig godt hva overvekt kan føre til, men jeg må likevell få lov til å skrive det jeg ønsker.

   Og nei, jeg glemmer ikke å nevne det – men, nå har du tross at et valg om du vil lese det jeg skriver eller ikke 🙂

   God helg!

  8. Jeg leser bloggen din fordi jeg liker å lese bloggen din. Jeg regner med at du har en blogg for å fremme din mening og dine synspunkter, og ønsker leserene dine sine tilbake meninger og synspunkter. Det var ment som konstruktiv kritikk og ingenting annet. Å gå i forsvar og be en av dine lesere om å slutte å lese bloggen din fordi de ytrer en mening om det du skriver er jo ikke hyggelig, er jo det som er vitsen med en blogg.

  9. Dette handler om hva du viderefører og fremmer til andre, jeg setter ingen spørsmålstegn eller antar hvilke fakta du har. Men du har folk som leser bloggen og har et ansvar der etter. Du har en blogg og kan få tilbakemeldinger du ikke liker, da burde du bare la vær å godkjenne. Jeg liker bloggen din men skal du interessere deg for kropp og helse kan du ikke bare velge noen emner også blir irritert når noen går inn på et annet tema innenfor emnet du har valgt.

  10. Siri: Hei igjen. Veldig hyggelig å høre at du leser bloggen din og da beklager jeg for misforståelsen. Ja, så absolutt skal folk få lov til å si i mot meg. Jeg får mye konstruktiv kritikk, noe jeg også spør leserne mine om. For meg så virket det som om du ”angrep” meg (om jeg kan si det på den måten), med tanke på at du startet med å si at jeg burde slutte å snakke om kropp og helse. I dette innlegget fremmet jeg mye av det mentale, men jeg er også helt enig i at ikke det betyr alt. Det var bare ikke det dette innlegget handlet om 🙂

   En annen ting så fortalte jeg ikke deg direkte at du skal slutte å lese bloggen min. Det jeg sa er nettopp det at alle har et valg om hva dem ønsker å trykke inn på og lese. Ikke vondt ment, men tok kommentaren på den måten at det var ment på en helt annen måte tydeligvis. DET beklager jeg. Jeg har aldri fortalt noen at dem ikke skal få lov til å skrive sine meninger, men som sagt kan jeg ha misforstått kommentaren.

   Igjen; Tusen takk for at du leser bloggen min og jeg håper du også ser hvordan jeg så på det. Ikke noe vondt med det.

   Fortsatt god helg og ikke minst påske! 🙂

  11. Siri: Det forstår jeg selvfølgelig. Ble bare en litt kinkig misforståelse her. Jeg skrev kun det jeg tenkte på her i dette innlegget, mens jeg i et annet innlegg kanskje skriver om fysisk aktivitet eller annet. Jeg blir virkelig ikke irritert, men jeg svarer bare og om jeg virket irritert – så var for all del ikke det meningen. Jeg tar i mot alle tilbakemeldinger, men jeg må også få lov til å si til deg at innlegget var ment på den måten. Men, om jeg tar med det du har skrevet til meg? Ja, så absolutt. Så ingen sure miner fra min side overhode 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg