TJUKK = FORBILDE OG TYNN = KROPPSPRESS

Jeg er et menneske som er litt rund i kantene, bokstavelig talt faktisk. En fornøyd jente med den kroppen jeg har, akkurat slik den er. Kraftig og formfull. Litt tjukk, mener kanskje noen. Jeg bærer en bikini med stolthet, noe jeg aldri kunne sett for meg. Det er stort for meg. Derfor burde jeg bli sett på som et forbilde. Rett og slett fordi jeg er en tjukkas som står fram og forteller hvor fornøyd jeg er med kroppen min, akkurat slik den er skapt. Kommentarer kan fort strømme inn, hvor tøff jeg er som viser at jeg elsker kroppen min. Ja, jeg er over gjennomsnittet takknemlig for hver og en kommentar jeg får. Det er gull.

Men, hvorfor skal ikke også slanke mennesker få gjøre det samme, uten at det skal bli sett på som kroppspress?

DISSE BILDENE GJØR MEG GLAD. PÅ DENNE TIDEN DA DISSE BILDENE BLE TATT, BEGYNTE JEG Å ENDRE TANKENE MINE. JEG KLARTE Å BLI GLAD I KROPPEN MIN.

2018 er året. 

Det året der fortsatt slanke mennesker blir sett ned på, fordi dem ikke har rett til å være fornøyd med kroppen sin uten at misunnelige folk skal slenge med leppa. Kommentere bak en anonym bruker på Instagram. Fortelle hvor dristig det er å legge ut et bikinibilde, når sannheten er at vedkommende er usikker på seg selv og sin kropp.

Det kalles misunnelse, uten tvil.

«Herregud, det der gjør du bare for å få oppmerksomhet…» & «Flott du er som står frem og viser frem en fin kropp!» 

.. Skal jeg fortelle dere noe, som vekket min trang til å skrive om dette temaet? Den første setningen over, ble skrevet av samme personen som med den neste. Men, det er en «stor» forskjell. Den første kommentaren lå under et bilde på instagram, av en jente i bikini med et stort smil. På bildet av henne, hadde hun skrevet at det er viktig å elske seg selv for den man er. Denne jenta var naturlig slank og hadde en fin kropp. Den andre kommentaren ble skrevet av samme person, men under et bilde av en formfull jente i bikini. Samme budskap var skrevet under bildet.

Folk må syntes det dem vil, hva som er greit eller ikke å legge ut på sosiale medier. Jeg syntes ikke alt innenfor kropp, er greit å legge ut. Tvert i mot. Men, jeg vil ikke gjøre forskjell på mennesker med ulik kropp. Jeg syntes et bikini bilde burde bli sett på som helt normalt, mens andre ikke syntes det. Helt greit. Jeg blir bare lei meg at mange ser forskjeller, ut i fra hvordan kroppene ser ut.

♡ Kropp er kropp, om den er sånn eller slik. Ingen er like. Ingen burde føle seg skyldige for kroppspress, KUN fordi dem er fornøyd med kroppen sin. Er ikke det litt teit? Det mener jeg.

Facebook HER Instagram HER Giveaway HER

24 kommentarer
  1. Nei det skulle ikke spille noen rolle om man er formfull eller slank. Jeg synes bare det er litt mye fokus på kropp generelt, at vi er for opptatt av den uansett hvordan den ser ut. Det burde bli mindre fokus på det ytre, tjukk eller tynn…

  2. flotte bilder 🙂 bra du er fornøyd, det er så mange som tenker kropp det er ikke viktig! folk har den kroppen man har og er man fornøyd med det så er det bra 🙂

  3. Dette diskuterte faktisk jeg og ei venninne på stranda i dag (ja, jeg er i syden), og jeg nevnte bloggen din – og hvor fin den er, og at det er så viktig å være fornøyd med kroppen sin. Det er nok like mange “tynne” jenter som føler seg like usikre på kroppen sin som de litt tykkere. Men det “bør” ikke ha noe å si – som du sier, kropp er kropp! Vi vil alltid finne noen som er “finere” enn oss selv, uansett hvor stygge eller pene, tykke eller tynne vi er.
   <3

  4. Syns du er så flink med å sette ord på alt. Digge innleggene dine eg. Selv om det er lenge si eg har sjekket ut andres sine blogger for tiden, beklager for det. Er så mye så skjer rundt meg, men skal bli flinkere dette året å skrive mer innlegg om ting:)

  5. ER så enig…kropp er kropp…tykk eller tynn..og jeg har sagt det før…så lenge den er sunn, så får den være som den er…herlige bilder av deg!

  6. frodith: Nei, det sier jeg også. Det er jeg helt enig i. Jeg blir bare også så utrolig provosert av slike ting jeg ser, at jeg føler for å skrive om det. Ofte hr jeg også skrevet slike innlegg, det jeg skriver om at hva du får til i livet – har ingenting med det ytre å gjøre.

  7. kinesinterior: Nei, men så utrolig hyggelig å høre! Jeg har fått med meg at dete heldiggriser er i Syden, hehe. Helt enig som du sier og jeg tror faktisk ikke alle er klar over, at også «tynne» jenter kan være like usikre på kroppen sin – som andre. Det vil nok være slik, ja. Kos deg masse videre i Syden og nyyyt <3

  8. Så fantastisk at noen klarer å se en sak fra begge sider. Jeg er naturlig tynn men i tillegg er jeg svært aktiv og driver med idrett minst en gang om dagen. For min del er min kropp helt grei. Den fungerer og jeg er ikke flau for å gå i bikini på stranda. Men det er mange i min familie som syns det er greit å kommentere vekten min. Det er såpass frustrerende at jeg boikotter faktisk familiemiddager. I mitt eget selskap eller med venner er kroppen min grei. Men så mye mange i familien skal kommentere vekten min så merket jeg senest i julen at jeg fikk mat helt opp i halsen fordi de maste så om det. Hvis jeg ikke kan si at noen er bred over rompa, hvorfor kan mennesker si jeg ser syk ut? Frustrerende. Men utrolig godt å se at noen mennesker slik som deg ser begge sider.

  9. Du burde virkelig være STOLT av deg selv og tankegangen din rundt dette. Det er så fint å høre at folk er fornøyd med slik man er, når det er så mye snakkis om sååå mye annet tull.. Jeg klarer ikke gå og bære en bikini i stolthet selv, så du er virkelig tøff! Du er i vertfall mitt forbilde, hihi.

  10. Mari: Så utrolig trist å høre din situasjon, noe som virkelig ikke burde skje. Jeg kan virkelig forstå at det er frustrerende for deg, det du ikke fortjener. Flink du er å være så aktiv! Tusen takk for at du deler. Jeg blir sint at noen må si sånt til deg.. <3

  11. buroyfoto: Så utrolig hyggelig å høre!! Tusen hjertelig takk. Jeg blir helt overveldet. Jeg ønsker deg virkelig alt godt og du fortjener å gå stolt i bikini. Ingen er som deg og det gjør deg fantastisk! Igjen; tusen takk!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg