NÅ BLIR JEG VEGETARIANER

JEG VIL IKKE BRY MEG OM HVA ANDRE SIER

Helt siden jeg testet ut nettopp det å kutte ut kjøtt i 3-4 måneder, angret jeg når jeg begynte å spise kjøtt igjen. Det var tydelig at kroppen min likte best da jeg kuttet ut kjøtt i en periode, at jeg rett og slett ønsker å bli vegetarianer. Ikke i en periode, men da på «heltid» om jeg kan kalle det sånn. Ja, mange ler når jeg sier hvorfor jeg ønsker å bli vegetarianer. Spesielt når jeg sier at jeg gjør det for dyrene og miljøet. Men, hvorfor? Jeg ler ikke av valgene andre tar, fordi jeg har respekt og forståelse overfor andre mennesker. Ingen unntak. Jeg syntes det er tøft at noen mennesker bare gir faen i hva andre sier, og gjør akkurat det dem ønsker. Slik vil jeg også være og derfor skal jeg gjøre det.

Før dere spør, så nei. Det er ikke et nyttårsforsett. Jeg har ikke satt noen dato. Men, jeg deler med dere når det har gått en stund etter jeg har kuttet ut kjøtt.

Er du eller kjenner du noen som er vegetarianer? Send meg gjerne tips som er lurt å vite!

 

Facebook HER Instagram HER Snapchat : vvicctoriaa

20 kommentarer
    1. Ble vegetar da jeg var 16 og vegan ca 1/2 år senere – så vært det i ca 13 år 😉
      Har aldri angret, og det er mye lettere å være vegetar/vegan nå enn da, særlig når man skal spise ute. Vegetar er det over alt, føler jeg, en litt vanskeligere for veganere.
      Syns det er et kjempefint valg 😉 Jeg gjorde det av helsegrunner, men det er absolutt verd det av hensyn både til dyr og jordkloden som helhet.
      Lykke til! 🙂

    2. Lykke til! er jo så mye fint å få uten kjøtt nå..og mange som er det…så det er nok lettere nå en før..men skal samboeren din også? for da er det nok lettere…jeg kjenner jeg hadde sikkert hatt godt av det..men jeg orker ikke mer særbehandling da jeg er så sær i matveien fra før..så mye jeg ikke liker som inngår i den dietten også.. Men jeg er sikker på at du klarer dette! Stå på!

    3. Jeg levde som vegetarianer i 6 år, spiser mye vegetarmat nå også da mannen og sønnen er veggiser 🙂 Det viktigste er å spise variert og få i seg proteiner vi linser og bønner. Anbefaler deg også å prøve ut litt hva du liker. Jeg liker at mat smaker godt, men også at det kan lages fort, jeg har prøvd ut flere oppskrifter, og funnet ut av hva jeg liker og ikke liker 🙂

    4. Gled deg til å utforske en helt ny verden med mat og smaker 😀 Jeg anbefaler deg å sjekke ut bloggen til Mia Frogner (greenbonanza.com). Hun lager vegansk mat – så den er også uten egg og melk. Jeg har testet flere av oppskriftene hennes, og det blir så godt 🙂

    5. Sarah Nazeem: Først, tusen takk for en så fin tilbakemelding! Så flott å høre om dine erfaringer. Ja, overalt jeg spiser ute – så er det vegetar. Det er så bra! Tusen takk 🙂

    6. Toini: Ja, det er mye spennende å få kjøpt. Samboer skal ikke, da det kun er meg som går inn for det. Men, det har ikke vært noen problem før. Det forstår jeg godt. Tusen takk! Hyggelig å høre 🙂

    7. Du er sterk. Ønsker deg all lykke og lykke til! Er det noen som sier noe vondt, så hev deg bare over det! Det er du som skal velge hva slags liv man skal leve, ikke andre mennesker for det er ditt liv! Stå på 🙂

    8. Yaaay så bra Victoria! <3 Jeg kuttet ut kjøtt etter nyttårsaften i fjor på grunn av min helse, og har merket store forbedringer. Jeg spiser av og til fisk, men de første månedene av året gjorde jeg ikke det. Et tips er å teste ut nye oppskrifter og planlegge måltidene, det vil gjøre overgangen mye enklere. 😀

    9. Syntes det oxo bør nevnes i denne sammenhengen at for enkelte mennesker er det å kutte ut kjøtt rett & slett farlig.
      Det som for flertallet gjerne fører til en bedre helsetilstand, har motsatt effekt for de av oss som grunnet svært høy forbrenning, aktivitetsnivå, sykdom, eller annet trenger inntak av kalloririk og tidvis tungfordøylig mat. Selv må jeg hele tiden passe på å¨få i med nok kallorier for at vekten på min over 170 cm lange kropp skal holde seg over 50 kg. Uten inntak av animalske matvarer, ville jeg vært ute å kjøre.
      Jeg spiser imidlertid ikke mer enn 1, toppen 2 kjøttmiddager i uken, i tillegg til noe påleggsskinke. Men her finnes jo oxo fisk, meieriprodukter & egg, noe jeg aldri ville kunnet kutte ut og samtidig forbli frisk.
      Imidlertid er jeg svært nøye på hva jeg kjøper..
      Det som er alpha & omega, er at dyrene har et godt liv og ev slaktes så humant & smertefritt som mulig. – Å drepe for å spise/leve, er ikke noe moralsk issue i mine øyne, da dette er en naturens lov. Men det blir dermed oxo helt avgjørende at disse forutsetninger overholdes, og at det utvises stor respekt for at et levende individ har måttet slaktes for dette kjøttet, hvilket gjør at f.eks kasting bør unngås så fremt det er menneskelig mulig..

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg