JEG VALGTE Å DROPPE UT AV SKOLEN

Etter så mange nye følgere på bloggen, er det ikke alt kanskje noen har fått med seg. Denne historien går tilbake hele 5 år, da skolen ble mitt største mareritt å gå til. Ikke fordi noe skjedde på den skolen jeg da gikk på, men fordi jeg hadde det vanskelig med andre ting.

Jeg klarte ikke å ta bussen. Jeg kom meg ikke ut av senga. Jeg slet psykisk, men da også fysisk. Jeg hadde store utfordringer bare å komme ut blant andre mennesker, enn dem som gikk rundt meg i hjemmet.

Jeg hadde angst fra hodet til føttene, lettere sagt sosial angst og depresjon.

Alt ble en stor greie, da jeg hadde vanskelig for å reise meg opp av senga. Når jeg først kom opp av senga, ble jeg sliten av å gjøre noe mer. Jeg ville helst bare gå tilbake til sengs, der jeg den gangen hørte hjemme. Ingenting gjorde meg glad, selv om det var flere mennesker i livet mitt som holdt meg oppe i en slik periode. 

Mamma måtte se meg slik hver eneste dag i denne perioden, da jeg ikke kom meg ut på over en måned. Hun er faen så sterk, i den grad at jeg faktisk må få inn et slikt ord. Ingen mor burde oppleve barnet sitt, på denne måten.

Men, kun klarte det. Hun klarer alt, hvis hun må og har bestemt seg.

Det å ha slike ting på minnet, gjør det vanskelig å skrive om. Men, det får meg alltid bedre etterpå.

Da jeg ikke klarte å ta bussen til skolen, hadde jeg nok fravær hele siste halvår til sammen. Men, så lenge jeg elsket lekser og jobbing – klarte jeg meg. Med den fraværsregelen i dag, hadde jeg jo ikke hatt en eneste sjanse med så mye fravær å få det godkjent. Men, det er en annen sak. 

Året etter bestemte jeg for å ta et friår. Mange lurte på hvorfor, noen ble frustrerte over at jeg valgte meg selv fremfor skolen. Men, jeg gjorde det for å få livet mitt tilbake. Ingen grunn har noen gang vært sterkere og mer greit for min del, enn den avgjørelsen. Det er den beste avgjørelsen i mitt liv, noe jeg er så glad for at jeg gjorde. 

// Bildene er tatt av Linda Aslaksen

Jeg lærte meg å komme ut, ta bussen, møte mennesker og hele den historien der. Jeg klarte det.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / Giveaway konkurranse HER

20 kommentarer

Siste innlegg