JEG TROR IKKE DU LIKER Å VÆRE TJUKK, VICTORIA!?

Jeg vil ta tak i en kommentar jeg fikk i DETTE innlegget. Kommentaren var ikke ment som “hate”, men jeg vil likevel ta det opp. Jeg er sikker på at det lett kan sees på som en litt frekk kommentar, selv om jeg ikke tar meg nær av det.

Jeg skal forklare akkurat hva jeg mener om det.

Litt av kommentaren lyder som følgende: “Men, jeg har bare liten tro på at du ^elsker^ å være tjukk. Tror nok du helst vil gå ned i vekt og jeg tviler ikke på at du har prøvd.” Først må jeg svare tusen takk for at du presiserer at jeg er tjukk, for det tar jeg som et komplement. Ja, jeg gjør det. Jeg ser ingen feil med å være litt “lubben”, slik som jeg ikke ser feilen med å være “tynn” heller. Hva du velger å tro på, er helt opp til deg.

Sannheten er at jeg elsker å se meg i speilet, men om jeg helst vil gå ned i vekt? 

Nei, jeg vil være frisk. Om kroppen min ser slik ut som den gjør, i tillegg til å være så frisk som jeg er, så JA TAKK. Takknemlig. Rørt. Glad. Ubeskrivelig. Kan ikke ha det bedre, når det gjelder nettopp kroppen min.

Hadde jeg fått denne kommentaren for noen år siden, så ville jeg bli tynnere. Jeg ble fortalt på barneskolen gjentatte ganger, at jeg var tjukk. Dette fortalte jeg så meg selv flere år etterpå. Jo mer jeg sa det, desto mer sant ble det for meg. Og ja, den gangen prøvde jeg å gå ned i vekt. Jeg mistet hele tiden motivasjonen, fordi jeg alltid så på trening som dårlige minner.

Hva sier du egentlig til en liten jente, som er kraftig?

En som blir mobbet over slik hun ser ut?

Tenker du tanken på hvor “tjukk” hun er?

Det tror iallefall ikke jeg du gjør.

Tenk deg at det er nettopp DU som sitter der, mens du i dag sitter på utsiden og snakker til denne lille jenta. Klarer du å skrike til henne og fortelle hvor “tjukk” hun er? Hold den tanken og kjenn på det.

Når du hører en ting ofte nok, så vil du til slutt tro på det. Men, du har et valg. Det er ikke umulig å snu tankegangen, selv om det kan ta mange år. Du kan velge og prøve. Prøve å si til deg selv at det ikke er noe galt i å være sånn eller slik.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

78 kommentarer
  1. Jeg er så irritert, hvorfor MÅ det være “finest” å være tynn? Så lenge en person er frisk og fornøyd med seg selv har det ingenting å si hvordan kroppsform de har! Aldri i livet kunne jeg mobbet noen enten fordi de er undervektige eller overvektige. Slike kommentarer syntes jeg er smakløse! Du er vakker, og det viktigste er at du er frisk og fornøyd med deg selv <3

  2. Å herlighet så fantastisk bra innlegg:-) -bra svar !!DE vakreste menneskene jeg vet om er de som liker og aksepterer seg selv:-)Du ser super bra ut-du stråler:-)Klem

  3. Ja noen må alltid vite best..er ikke det rart?! Selv ting som gjelder deg…hihih..nei..godt du har mer selvtillitt nå..stå på, og vær stolt av den du er…

  4. Synes den kommentaren du fikk var på kanten. Du er allikevel ei sterk jente med gode meninger. Du lyser fantastisk jente lang vei <3

  5. Jeg synes det er altfor mye fokus på kropp jeg, uansett tykk eller tynn. Altfor mye prat om det og fokus på det. Det burde ikke være så mye fokus på det ytre..

  6. You go girl! Kropp er kropp, så lenge man er frisk og fornøyd med seg selv, så er det ingenting som betyr noe! Om jeg kunne byttet kropp til en formfull en, så hadde jeg nok gjort det på flekken. Utrolig vakker er du 🙂

  7. Du er virkelig et fantastisk vesen! Du imponerer meg mer og mer! Det er så fælt at samfunnet skal ha et så press på kropp om å være tynn, vær deg selv du Victoria. Vis folk der ute at det går an å være lykkelig selv hvordan man er! Du er kjempefin:D slike kommentarer er bare å ignorere, syntes du er tøff. Stå på jente! Jeg er elt enig, det viktigste handler om at man er frisk, ikke hvordan man ser ut!

  8. Jeg kjenner noen. Noen som er sykelig overvektige. Noen som mest sannsynlig kommer til å få store problemer og muligens dø i ung alder på grunn av alle sykdommene overvekt fører med seg. Men personen er frisk nå. Er det da bra at hun ikke gør noe med det?
   Du har nok mange unge lesere, jeg får opp innleggene dine i “Av jenter for jenter” en gruppe med mange unge jenter i. Og jeg er redd for at det du skriver om vil la jenter som er lubbne og overvektige bli alt for komfortable med måten de ser ut på og dermed ikke gjøre noe med at de er overvektige. De er jo friske nå. De er jo friske om 10, kanskje til og med 20 år til. Men når de da blir syke om 30 år, så kan det være for sent.
   Jeg er for et positivt kroppsbilde, så lenge det ikke går utover helsa. Og akkurat det føler jeg du glemmer litt i innleggene dine.

  9. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor alle må være tynne og smekre? Må vi mennesker virkelig være støpt i samma forma? Nei det gjør vi så absolutt ikke, og helt ærlig så er det ikke noe galt i å være litt fløffi 😊. Jeg er ei romslig dame på 95 kg. Tar gjevnlig blodprøver og sjekker helsa mi, og gjett hva. Jeg har en superfrisk kropp, som er i bevegelse hele tiden. Som er på toppturer, fjellturer og joggeturer. Jeg er aktiv og frisk…og 95kg.. Selvfølgelig får jeg høre at hvis jeg har vondt et sted, ja så er det fordi jeg er overvektig. Ærligtalt, ikke alt er overvekt sin skyld. Jeg har kalk i ei skulder, ja overvekt sa legen. Da måtte jeg le. Nei kos deg med den flotte kroppen du har du 😍

  10. Det handler om viljestyrke og jeg tror heller det er den du mangler og derfor later som du er fornøyd utad. Haha.

  11. Marthine: Hei. Jeg må også si at jeg kjenner slike mennesker, men da går det på litt andre ting. Mener du virkelig at alle burde trene og jobbe for å bli “tynn”? På disse innleggene jeg skriver, nevner jeg ikke om mennesker som dessverre er sykelig overvektige. Det er en helt annen sak og det er ikke det jeg vil ha frem. Du, det er faktisk ikke alle som klarer å miste vekt så lett som det. Jeg snakker ikke en gang om at folk skal bli “for” komfortable, men da har ikke du lest mine andre innlegg. Der anbefaler jeg daglig fysisk aktivitet, som jeg syntes er utrolig viktig. Det blir veldig feil fokus slik du beskriver, da jeg ikke en gang nevner slike ting du tar opp i kommentaren. Jeg er også for et positivt kroppsbilde, men tydeligvis ser vi det på forskjellige måter. Det er helt greit, så takk for tilbakemelding.

  12. Anonym: Det sier jeg også! Du er jo så ekstremt flink til å gå turer, at jeg blir mektig imponert. Det er bare tull der der med at “alt” skal ha med overvekt å gjøre, fordi det er det “dem ser” (som jeg har fått høre iallefall). Det viktigste er å være frisk samt ha litt fysisk aktivitet i hverdagen! Tusen hjertelig takk – i lige så! <3

  13. Anonym: Kjære deg, etter så mye jeg har åpnet meg om på bloggen – så hadde jeg ikke hatt problem med det i dag. Noen som er litt misunnelig på å være litt fornøyd med seg selv, kanskje? Haha.

  14. Er rimelig fornøyd med meg selv jeg. Har en trent tynn kropp og supergod helse! Jeg ser ikke ned på mennesker, men jeg fordømmer se som prøver bidra til overvekt og apatiske holdninger omkring trening og sunt kosthold.

  15. Anonym: Det gleder meg å høre, så det er ikke noe som er bedre enn det. Hvis du mener at jeg prøver å bidra til overvekt og slike holdninger, burde du lese flere av mine innlegg på bloggen. Jeg har ALDRI undervurdert at trening og et sunt kosthold, ikke er bra for kroppen uansett størrelse.

  16. Det er bra! Har aldri lest på bloggen din før, men godt å høre at du har slike verdier og tanker 🙂

  17. Men en spade er en spade uansett hvor mye man tenker at det et en bøtte. Så å si at du ikke er tjukk blir vel litt å ta i. Akkurat som at jeg er tjukk jeg også, jeg føler meg i alle fall det. Personlig tenker jeg hver dag på at jeg er misfornøyd med vekta, men så lenge jeg ikke orker å begynne å sulte meg ned i vekt så får jeg bare akseptere at jeg er litt tjukk. Men jeg sier ikke at jeg er fornøyd av den grunn, for det er jeg ikke. Jeg innrømmer glatt at jeg har noen kilo ekstra. Hvis du er fornøyd med det, og hadde valgt det uansett om du kunne velge å være slank, så er jo det flott! Men å drive å si at man er fornøyd bare for å overbevise seg selv synes jeg er litt teit – hvem er det man prøver å lure, liksom? Å være tjukk kan være fint det, for all del, det kjipe er at man får en tyngre hverdag. For min del har jeg mindre energi og er mer deprimert når jeg er på mitt tyngste, og har masse vann i kroppen som gjør at jeg ikke makter å dra på jobb (men jeg må jo det, dagen blir bare ødelagt). Jeg antar at dette rammer alle som er overvektige, og at ingen liker seg i den tilstanden hvor kroppen føles tung og lat. Hva som er pent er en annen sak. Du er et nydelig menneske.
   Følte bare for å dele noen tanker.

  18. Kanskje litt ironisk at en gutt skriver en kommentar til dette blogginnlegget, men jeg kunne ikke la være! Du er et fantastisk eksempel på at man skal være takknemlig for den kroppen man er tildelt. Vi er alle født forskjellige og det er nemlig dette som gjør alle og enhver av oss unike! I disse tider hvor kroppspress og perfeksjonisme er en del av hverdagen til ungdommen, er du med til å motvirke disse “kunstige” standarene som er blitt satt av samfunnets antakelse av et godt og formfullendt liv. Victoria, du burde være stolt av hvilke verdier ditt budskap bringer, vi trenger flere slike som deg!

  19. Synes dette var et utrolig fint og bra innlegg! Det er så fint når unge jenter og gutter kan se slike ting, å vite at selv om de har former eller litt flere kilo på kroppen, så betyr ikke det at man ikke kan være vakker og elske kroppen sin. Så det er så fint at du viser det her <3 Stå på, og du ser kjempe bra ut!

  20. Macgyver: Det syntes jeg bare er hyggelig! Jeg må si at jeg ble utrolig rørt av å lese denne kommentaren. Ja, hver og en er unike. Tusen tusen hjertelig takk! Ikke ofte blir jeg tom for ord, men det var utrolig hyggelig å lese! 🙂

  21. Charlotte: Jeg setter stor pris på at du ønsker å dele! Så ærlig skaø jeg være å si at jeg har vært så overvektig, med lite mosjon i hverdagen – at alt ble slitsomt. Jeg var også selv deprimert på denne tiden, så det gjorde alt vanskelig. Jeg vet hvordan det føles og for meg er jeg ikke der lengre. Ofte får jeg høre at det ikke er bra å være overvektig, fordi det går utover hverdagen. Ja, da er jeg enig at noe må gjøres. Rett og slett fordi jeg så selv i øynene at jeg måtte det. Fysisk aktivitet er viktig for alle og det kommer jeg aldri til å undervurere, eller la være å anbefale. I dag er jeg også overvektig, men på et helt annet stadie. Jeg går turer, jogger gjerne når det passer, trener styrke og alt etter fordi det er gøy. Ting blir ikke da lengre et slit i hverdagen, fordi jeg holder meg i form. Det går fint an å holde seg i form, selv om man er litt overvektig. Jeg ser ingenting galt i det og for meg måtte jeg jobbe mye med hodet, det er der jeg hadde det vanskelig også. Tusen hjertelig takk! Igjen, veldig hyggelig at du deler 🙂

  22. Kjempe bra skrevet! Jeg syntes man burde se ut akkurat som man vil, uten at noen skal ha noe å si noe om det. Så lenge man trives i sin egen kropp, så er det på en måte greit.
   Forresten har du sett på my mad fat diary? Kjente igjen skrikingen til en liten jente, eller om det bare er tilfeldig 🙂

  23. Det aller viktigste er at du har det bra, og er fornøyd med livet ditt! Det er alltid noen som skal tro og mene noe annet dessverre. Vær stolt over den du er og gjør det som er riktig for deg 🙂 Vi lever bare en gang. Da er det viktig å bruke livet på det som betyr mest for hver enkelt av oss.
   Kroppen er bare et ytre skall til hjertet pleier jeg å si. En bolig til tankene og personligheten vår. Det viktigste er at man er frisk og fungerer bra i hverdagen, ikke om man har noen kilo for mye eller for lite.

  24. Det er du som skal være fornøyd i din kropp, du som skal bære den. Ikke ola Normann i gata. Så Ola normann har ikke noe han skal si. Vi alle har ulike idealbilder, men hvem gjør hvilket “mest” riktig? Så lenge man er frisk, sunn, og har det godt med seg selv?
   Jeg får kommentarer andre veien, og de sårer, hvem gir folk den retten og gi kommentarer på andre? det omhandler jo ikke dem? Stå på og vær stolt av deg, akkurat sånn du vil være. God helg 😀

  25. Fint skrevet og gode poeng. Det viktigste er en frisk og sunn kropp som man trives i. Ikke alle desverre er fornøyd og trives i kroppen de har, like ofte de veldig dlanke som de med “noen kilo for mye” men så lenge du trives (og ja du er super flott som du er) så bør ingen si deg noe annet. Kan man heller bruke energien på annet eller passe på å være oppmuntrende og støtte de som ønsker å gjøre noe

  26. Anonym: Tusen takk! Jeg har selv vært der hvor jeg har jobbet hardt for å ta av meg noen kilo (uten å bli fornøyd). Det er så sant og jeg er helt enig 🙂 Hyggelig kommentar å få!

  27. kaarstad: Ja, det kan du virkelig si. Godt poeng! Det viktigste er å være fornøyd med seg selv, uavhengig under hvilke forutsetninger. Det samme gjør jeg også, så jeg vet godt hvordan det er. Ikke noe godt å få kommentarer slik, men det er en del av bloggingen. Du er flott! Tusen hjertelig takk og god helg til deg også 😀

  28. Kaller du deg selv lubben? Jeg synes det er forskrekkende at du er et forbilde for flere. Det har aldri vært sunt å være overvektig, noe jeg ser at du er. Jeg begynner virkelig å tro at du tror at du er mindre enn du er. Dette er verken å være lubben, eller å ha valpefett som man kaller det hos unge mennesker. Overvekt vil si at man har for mye kroppsmasse i form av fett. Hovedgrunnen til det er for høyt inntak energi i form av mat i forhold til mengden energi man trenger. Overskuddet av energi lagres som fett.
   Overvekt defineres som en BMI over 25. BMI over 30 er definert som fedme. Fedme deles i tre nivåer. BMI 30-34 er nivå 1, 35-39 er nivå 2 og BMI over 40 er nivå 3. Overvekt defineres også som midjemål over 88 cm for kvinner og 102 cm for menn.
   Overvekt er forbundet med en høyere risiko for hjerte- og karsykdommer, diabetes type 2, gallestein, nyresykdom, urinsyregikt og fettlever. Er rekke former for kreft har også økt risiko ved overvekt, særlig tykktarmskreft, brystkreft, spiserørskreft, livmorkreft, eggstokkreft, nyrekreft og bukspyttkjertelkreft. Overvekt kan også gi hormonforstyrrelser som kan gjøre det vanskelig å bli gravid. Jeg beklager så masse at jeg er ærlig, men noen må jo få fortalt deg sannheten. Jeg synes det er flott at ikke alle jatter med deg , og at de tør å skrive sannheten. Du er ei flott jente, men du har nok behov for å gå ned en del kilo.

  29. Veldig bra. Det er ikke greit å fortelle noen at de er tynne eller såkalt tykke. Helt latterlig . I mitt tilfelle så tror folk at det er greit å påpeke at jeg er for tynn. Dette er noe jeg selv er klar over. Ikkr alltid er det lett å legge på seg og dermed så sier jeg meg fornøyd med min kropp. Jeg er glad for den jeg er. Så det er like uforskammet å poengtere min vekt som det hadde vært om jeg var “lubben”. Latterlig… huff

  30. due: Først må jeg bare si: WOW! Noe jeg aldri har skrevet hverken på bloggen min eller noe annet sted, er at jeg alltid har fått høre at jeg er overvektig. Jeg er klar over hva overvekt fører til, i stor grad. MEN, jeg har for det første sjekket min BMI og har konstatert med min fastlege at det IKKE er noen fare for meg. Jeg har før hos min egen fastlege blitt fortalt at for min egen del og helse, burde jeg gå ned i vekt. Slik er det ikke i dag. Min fastlege har for det første alt av “resultater” angående min kropp. For det andre, VET jeg at for mye overvekt ikke er bra for hverken deg selv eller egen kropp. Jeg vet hvor mye jeg veier og hvor stor jeg er, men det går faktisk an å være i god form – selv om i dine øyner jeg er “too much” overvektig. Ja, kanskje jeg er det. Men, det er ikke poenget her.

   Du syntes det er forskrekkelig at jeg er et forbilde for flere? Det kunne jeg aldri sagt til et annet menneske. Ingen er perfekte. Jeg ser heller ikke på meg selv som et forbilde, men jeg deler det jeg mener er viktig på min blogg.

   Jeg fremmer på denne bloggen at jeg er fornøyd med meg selv, slik jeg er. Nettopp fordi kroppen min fungerer som den skal og jeg er i god form. Har jeg noen gang skrevet på bloggen at det å være for mye overvektig er bra og viser at jeg fremmer det? Nei. Jeg fremmer god helse, fysisk aktivitet, det å akseptere seg selv og sin kropp + inspirasjon til å komme seg i form når du har det tungt fysisk, men også psykisk. Jeg trener hver eneste dag i form av fysisk aktivitet, men målet mitt er ikke å gå ned en viss antall kilo. Hvis jeg går ned, så klager jeg ikke. Men, jeg trener for å holde meg i form. Om jeg så går opp eller ned i vekt, har jeg heldigvis en lege som kan være ærlig med meg om slike ting. Noe jeg er veldig takknemlig for!

   Noen må fortelle meg sannheten? Det vet jeg selv. Men, jeg setter stor pris på din ærlighet og at du ønsker meg godt, for det ser jeg at du vil. Selvfølgelig skal du få mene akkurat det du ønsker og at du skriver en slik kommentar, setter jeg faktisk stor pris på.

   Jeg håper du får en super fin helg! 🙂

  31. HEELS AND WHEELS by Ine: Så hyggelig å høre, kjære deg. Det er så sant det du skriver, ar uansett så er det viktig å være fornøyd med den man er. Om man så er slik eller sånn. Ikke alltid er det lett å gjøre noe med det, så hvorfor skal man ikke ha rett til og bare være fornøyd? Helt enig med deg! God helg til deg 🙂

  32. Det er godt å høre at du ennå er frisk. Du er ung, og dette kommer også med alderen. Så om du ikke reduserer vekten, så vil du dessverre komme til å få flere av sykdommene som fedme utgjør. Jeg liker at du har selvtillit, men jeg føler ast du ikke tar dette på alvor. Jeg synes det er skremmende at det virker som at det er greit for deg å ha den vekten du har. Jeg beklager at det ble litt feil i sist kommentar. Jeg skulle aldeles ikke brukt ordet forskrekkelig med at du er et forbilde, men jeg skulle brukt ordet bekymringsfullt. Så jeg beklager dette. God helg til deg også <3

  33. due: Jeg setter stor pris på at du kommenterer for å “advare” meg og andre. Virkelig. Men, helt ærlig så er det nå de siste årene jeg har sett at jeg må ta det her alvorlig. Med det ønsker jeg også å like kroppen min for det den er, gjennom min livsstil med fysisk aktivitet hver dag. Jeg tar dette seriøst og det er ikke uten grunn at jeg har regelmessig kontakt med fastlege, også angående dette. Jeg tror alltid det er noe i hver og en sitt liv, som er bekymringsfullt. Men, “heldigvis” har jeg andre ting i hverdagen å bekymre meg for enn akkurat dette jeg jobber med hver dag. Helt i orden vet du. KLEM <3

  34. Overvekt er relativt. Har selv hatt problemer med ryggen etter en fotballskade, men så lenge jeg passer på vekten går det helt fint. For min del er den “magiske grensen” når det gjelder vekt og helse maks 72 kg, men for andre kan det gjerne være høyere eller lavere. Det kommer jo an på muskelmasse, høyde, skader, osv. En veninne av meg fortalte en gang at hun var 120 kg. Hun har alltid hatt problemer med vekten (som kunne ligge mellom 80-120, og av og til 60), men 120 kilo ble for meg helt absurt for en jente på 165 cm. Det skal sies at jeg aldri har sagt et stygt ord til henne om vekten, og hun er nydelig uansett hvilken vekt hun har. Men hun er nok en av de som kommer til å slite med helseplager hvis ikke hun klarer å snu om kostholdet og levestilen.
   Hva som er vektgrensen når det gjelder helse er ikke så lett å si, men det er jo mye lettere å dra rundt på en lett kropp enn en veldig tung kropp. Jeg har for lengst sluttet å tenke på “bikinikroppen”, men fokuserer på å ha en vekt som er naturlig sunn for meg. Kommentaren du fikk var sikkert i beste mening, men det er jo en kjent sak at det ikke er så lett å skrive akkurat hva du mener uten at det kan bli tolket feil.
   Flott at du er fornøyd med deg selv 🙂 Det er det mange som sliter med, uansett vekt.

  35. Anette: Jeg tar meg ikke nær av den kommentaren, på den måten at jeg ikke trodde det var ment på en negativ måte. Men, det gir meg motivasjon til å skrive om det her. Av og til blir man også mistolket i ulike blogg innlegg.

   Selvfølgelig som du sier, så er ikke det bra i det hele tatt med det tilfellet og det er jeg fult klar over. Det får jo store konsekvenser for egen hverdag, noe jeg selv har opplevd. Jeg har hatt mine år, der jeg har fått beskjed om at min vekt ikke er bra for min helse. Derfor er jeg så utrolig heldig som har en fastlege, der slike ting blir vektlagt jevnlig. Per dags dato har jeg på papiret, at min vekt og helse er stabil, men at jeg har noen kilo ”til overs”. Dette min fastlege ikke er bekymret for, slik det ser ut akkurat nå. Også er det viktig å fortsette med fysisk aktivitet (uansett vekt), men igjen det som alle trenger i hverdagen.

   Så bra du fokuserer på en naturlig sunn kropp, noe som er utrolig viktig!

   Tusen takk! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg