VI SNAKKER, MEN INGENTING SKJER!

Jeg snakker om serien alle snakker om for tiden, 13 reasons why. Aldri har jeg sett en serie som har truffet meg så hardt, som denne. Folk snakker om hvor ille mobbing er i hverdagen, men som mange andre også sier, så skjer ingenting. Noe må skje og det er NÅ. Det kan ikke vente. Det er ikke lett å gjøre noe alene, men hva må egentlig til for at det skal skje en forskjell? JA, et blogg innlegg kan få mange treff og bli delt flere tusen ganger. Men, hva skjer etter det? Jo, det blir ”liggende der bak..” og det blir snakket om der & da.

Hadde jeg hatt kapasitet til å gjøre noe med mobbing, så hadde jeg gitt alt. Men, jeg kan bare snakke om hvor forferdelig det er, at det burde gjøres noe med og that’s it. Det er ikke så lett å gå inn i en situasjon og gjøre den bedre. Tenk om det hadde vært så lett da, dere.

Hva mener jeg burde skje i skolen, for å unngå mobbing? Jo, det skal jeg fortelle dere. Det burde legges inn som pensum fra 1. klasse! Ingen unntak. Nå er det mange som går i mot meg og tenker at det ikke er så lett. Nei, jeg er helt enig. Det er ikke lett. Ingenting er lett. Men, det burde være lettere å gjøre det vanskelig – for å unngå at mobbing skjer. Kanskje det kan bli LITT mindre mobbing, enn før. Hvorfor ikke prøve? Fordi jeg mener som veldig mange andre at mobbing burde være høyest på prioriteringene – IKKE en lang debatt om hvem som fortjener å betale skatt eller ikke.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER GIVEAWAY: VINN KOKEBOK

22 kommentarer
  1. Har ikke sett den jeg…men ja..mobbing er tragisk! og noe jeg tror man aldri får bukt med…beklagligvis..det er så mange forskjellige mennesker, og det er alltid noen som ikke klarer å oppføre seg!

  2. Det er dessverre ikke bare skolen sitt ansvar å stå opp mot mobbing. For å forebygge dette må barnet bli lært opp i primærsosialiseringen som foregår INNEN for familiens fire vegger. Om mobbing skal bli brakt opp som et tema, kan du ikke unngå å nevne de andre aktørene som spiller inn, noe du dessverre gjør.

  3. Lisa: Jeg vet like godt som deg, at mobbing dessverre skjer der barna burde føle seg trygge. Hvordan jeg velger å skrive et innlegg som JEG bryr meg om, så mener jeg at JEG burde velge hvordan. Alt er ikke riktig slik jeg får ting frem og ja, jeg skriver feil i noen sine øyner. Men, mitt poeng med dette innlegg er – som jeg har nevnt – at mobbing er forferdelig og det burde prates om. Rett og slett fordi det er viktig!

  4. Det er sant at ikke alt av mobbing er skolen sitt problem. Men skolen er den arenaen der alle barn fra ulike samfunnslag/utfordringer og livserfaringer. Den mest hyppige grunnen til at barn i norsk skole idag mobber er ikke mangler fra primærsosialiseringen, det er en selvforsvar mekanisme. Ofte fordi barna/deres foresatte ikke har anledning til ting andre i klassen. Alt i fra de nyeste skoene i riktig merke til at de foresatte har tid til å se barna sine og ikke bare sin egen karriere. På skolen har vi fag som matte der både lærer og elever på slutten av året skal strekke seg etter mål i form av tall. Jeg er selv lærer. Den dagen jeg jobber etter mål i læreplanen og ikke med mennesker da må jeg finne meg en annen jobb. Hvis en lærer har som mål at de skal få en god relasjon med elevene sine så er mye løst. Da tør de komme å si ifra når det er noe. Det verste mine elever kan gjøre mot meg er: Å være redd for å si noe til meg.
   Jeg syns det var et flott innlegg. Det belyser innlegget fra Victoria sitt synspunkt og får temaet på banen. Tenk så flott det er at noen tør å ta opp temaet. Uten debatt står vi i stampe.

  5. Utrolig tøft av deg å ta opp temaet spør du meg! Det viser en stor modenhet, dette er jo tross alt et tema mange i godt voksen alder bare kryper seg unna.
   Jeg vet at det er altfor mye mobbing på skoler, men uten å prate om det kommer vi ingen vei. Jeg som lærer vet at dette innebærer at jeg MÅ tørre å ta kritikk i de situasjonene der jeg kanskje ikke var oppmerksom nok eller oppfattet situasjonen riktig. Men det er jeg mer enn klar for.
   Mobbing handler ikke om primærsosialiseringen. Mange foresatte legger det best tenkelige grunnlaget for at barna deres skal bli en ressurs for samfunnet. Men så har de kanskje ikke råd til å kjøre barna på skoleball i en stor ny SUV eller de tar de bare med til Spania og ikke til Disneyland i Florida. Alt som kan føre til at de dessverre kan møte utilstrekkelighet blant jevnaldrende. Det er rett og slett bare trist.
   Jeg er glad jeg ikke er ung i dag. Jeg vet mange kaller dagens ungdom “klage generasjonen” osv. Vel, det er det mest utvitende og arrogante jeg hører. Jeg vet jeg hadde en mye oppvekst med mindre materielt press enn dagens ungdom. Å jeg har umåtelig respekt for de ungdommene i dag som til tross for egne utfordringer klarer å stå i det. I mine øyne er den nye fraværsregelen bare atter et tegn på hvor uvitende mennesker er på “toppen” av systemet.
   Så igjen, all respekt til dagens unge. Å alt det de må møte hver dag.

  6. Mari: Det er utrolig hyggelig å høre du si det. Det gir meg virkelig motivasjon til å ta opp slike viktige temaer, som jeg vet mange bryr seg om. Inkludert meg selv. Ja, det er nok som du sier st det er noe helt annet å være ung i dag. Mange sier jo nettopp det, at det er tøft å være ung i dag. Det byr på mange utfordringer og jeg tror spesielt den fraværsregelen går utover en del ungdommer. Utrolig synd. Jeg tror også det at det ligger mer bak, enn “bare” primærsosialiseringen. Tusen takk for flott kommentar! Ha en god dag 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg