TIL ALLE STYGGE KVINNER DER UTE

Jeg tenker på de gangene jeg har sett meg selv i speilet og tenkt på hvor stygg jeg ser ut.

Jeg er sikkert ikke alene. 

Jeg kan jo bare ta på meg litt sminke, for å pynte litt opp her og der.

Sminke er gøy det, slik at jeg kan føle meg fin og fjong. Det kan jo dekke alle urenhetene i huden, sammen med alle kvisene. Kanskje jeg ikke vil vise mine arr, slik at jeg bare kan sminke dem bort. Sminke gjør underverker og det skal jeg ikke klage på.

Du føler kanskje at du må dekke til ansiktet, når du skal le? Jeg vet mange gjør det.

Du føler kanskje at hele trynet vrenger seg, slik at du ikke ser like pen ut.

Du kan hate deg selv for det og kan tenke at det betyr mye – at nettopp ingen får se ditt naturlige fjes. Mens du får latterkrampe, følger kanskje også en dobbelthake med. Du kan ikke kontrollere det, annet enn å skjule det best mulig. 

Jeg måtte minne meg selv på dette før, da jeg også hadde det slik. Jeg kunne ikke se meg selv i speilet, uten å ta fram alt det negative. Ingenting var bra med meg. Det verste av alt, jeg kunne ikke se meg. Jeg så bare ansiktet mitt, men jeg så ikke den unike jenta jeg faktisk er.

Ofte må jeg ha et møte

med meg selv, oppi hodet mitt.

Hver eneste dag.

For å samle litt tanker og

tenke over faktisk hva som er viktigst.

________

Kan jeg ikke gå ut en dag uten sminke, fordi jeg er redd for at andre skal se mine urenheter eller kanskje se meg le så mye – at jeg får et stygt ansikt? Slike tanker eksisterer ikke hos meg. Ikke nå mer. Jeg fant til slutt ut, hva som faktisk betyr noe. JEG betyr noe. JEG er mer enn bare utseende, flauser og tabber.

Du er så vakker slik du er. Linjene og konturene i ansiktet ditt, er tiltrekkende og gjør deg til den du er. Tro på den du er innvendig, så skinner det ut til andre. Tro meg; du må bare tro på det, hver dag.

♥ ♥ ♥

Facebook: HER / Fotoside: HER / Instagram: HER / MED DEG PÅ UKENS BLOGG HER / SPØRSMÅLSRUNDE

36 kommentarer

Siste innlegg