HVORDAN KAN DU HJELPE EN PSYKISK SYK PERSON?

Hei dere flotte mennesker der ute!

I dag tenkte jeg å ta opp litt tips, når det gjelder å hjelpe en psykisk syk person. Først og fremst er det alltid viktig å tenke på, at alle reagerer ulikt. Det er ingenting som er feil. Det kan være utrolig vanskelig å vite hva som er ”riktig” å si eller gjøre, men jeg skal dele mine tips slik jeg har erfaring med.


 

1. Vær tilstede

Det er utrolig viktig å fortelle personen at du er der, slik at dem ikke føler seg helt alene.

2. Tålmodighet er gull

Det er det virkelig. Hvis ikke personen ønsker å snakke om problemene sine, er det viktig å være tålmodig. Vent til personen kommer til deg, da det aldri fører til noe godt å presse noen til å snakke.

3. Panikkanfall

Hvis det handler om panikkangst, der personen får et anfall – varierer det veldig fra person til person. Noe jeg har lært, for å få tilbake kontrollen, er å fokusere på en gjenstand, følge mønster i taket og puste godt inn og ut.

4. Gi en klem

Ingen ord trenger å bli sagt, bare gi en klem. Det kan hjelpe mye.

5. Ring eller send en melding

Hvis du ikke har mulighet til å være tilstede for personen, ta mobilen og ring til vedkommende.Vis at du er der, uansett. Eller bare send en koselig melding, som også betyr mye.

6. Ikke bli sint

Hvis personen dytter deg vekk fra seg, husk at personen ikke mener å gjøre deg vondt. Men, veldig ofte skjer dette fordi dem ikke ønsker å ”plage” deg med sine problemer.

7. Lytt

Noe av det viktigste, er å være en god lytter.

Facebook: HER / Fotoside: HER / Instagram: HER / MED DEG PÅ UKENS BLOGG HER / SPØRSMÅLSRUNDE

40 kommentarer

Siste innlegg