KVALIFISERT TIL Å UTTALE MEG OM KROPP

Det er vel ikke bare meg som tenker over dette, hvem som egentlig har ”lov” til å snakke om kropp – uten å fremme det.

Hvis jeg vil legge ut bilder av kroppen min og sier at jeg er fornøyd, så gjør jeg det. Jeg ber ikke om tillatelse og spør noen om hvem som egentlig er kvalifisert til å uttale seg om kropp. I følge mange i dag, er det kun dem som har noen kilo ekstra på kroppen – som har retten til å snakke om kropp. Men, det er jo ikke riktig. Det blir feil på alle mulige måter. Jeg har selv noen kilo ekstra på kroppen min, men om jeg ikke hadde det – så ville jo jeg (i mine øyner) ha like stor rett til å være fornøyd med kroppen min.

Er jeg da kvalifisert til å uttale meg om kropp? Nei, selvfølgelig ikke mer enn andre.

Jeg mener at det er måten kroppen blir fremstilt på, som av og til kan bli oppfattet som noe annet. Hva slags signaler noen bilder gir ut, som kan virke misvisende. Men, det burde da vel være lov å skrive om selvsikkerhet og god selvtillit – uten å bli kastet under en stein, der dem fremmer kroppspress?

Jeg legger ut bilder av meg selv, slik som disse. Jeg skriver og legger ut akkurat det jeg føler for, uten og ville såre noen andre. Jeg vet også selv hvis jeg kommer over andre blogger, der dem skriver om sin kropp og hvor sikre dem er på seg selv og legger ved et bikinibilde – så smiler jeg. Jeg digger det. Jeg digger at alle type kropper blir normalisert og at alle er like fine, for slik er det jo. Det er bare ikke alltid lett å se det selv, men jeg lover deg at det er mulig å komme dit. Selv om ikke alle liker å legge ut bilder av egen kropp, så er jo det også helt greit.

Facebook: HER / Fotoside: HER / Instagram: HER

40 kommentarer

Siste innlegg