DEPRIMERT? DET ER JO BARE Å TA SEG SAMMEN.

Jeg var der en gang, jeg. Det var ikke lett og dermed tok depresjonen mer og mer over livet mitt. Jeg var ikke meg selv, på en veldig god stund. Depresjonen endret meg. Jeg kunne ikke være meg selv. Den holdt på å kvele meg.

Depresjon er direkte farlig. Det er farlig, fordi det ikke er et lett fasitsvar for å komme seg ut. Det er heller ikke lett og få den rette behandlingen, med mindre du har råd til å betale i dyre dommer for å få hjelp. Jeg fikk dårlig hjelp, da jeg først fikk behandling for det. Så ofte er det mange som blir sendt til private psykologer, der det blir enda dyrere.

Men, over til det som står i overskriften. Jeg har ofte fått høre, at jeg må ta meg sammen. Det er jo bare å komme seg opp av senga, ta seg noe mat og gå ut. Men, hvis det hadde vært så lett – da hadde selvfølgelig alle gjort det. Det er jo ikke noe man velger for morroskyld, er det vel?

Jeg skal ta et eksempel, for å sette det litt på spissen. Dersom en person har en alvorlig nøtteallergi (slik som jeg har), hva hvis man skulle si det samme? Ta deg sammen. Da vet vi jo at det kan føre til døden, i verste fall.

Så da burde det si seg selv, at ingen bør dømme andre – uansett hva det handler om. Selv når det handler om depresjon. For slik er realiteten, faktisk.

Facebook: HER / Fotoside: HER / Instagram: HER

29 kommentarer

Siste innlegg