KOMME UT AV KOMFORTSONEN? SE HER!

Det er lett å holde seg til det som er trygt, uten å måtte utfordre deg selv. Jeg vet det, fordi jeg har gjort det i mange år. Når jeg har hatt andre utfordringer i hverdagen, har jeg ikke klart å komme meg ut av komfortsonen i det hele tatt. For å komme ut av den sosiale angsten, måtte jeg utfordre meg litt og litt. Men, i dag er det veldig annerledes.

Jeg utfordrer meg selv overraskende mye. Selv om det kan være den minste ting, så er det ting jeg ikke har turt å gjøre før. Det er jo ingen fasit til hvordan hver og en skal utfordre seg selv, men jeg vil iallefall dele mine få tips som jeg vet 100% – at dette har hjulpet meg!

1. DET BLIR IKKE SÅ ILLE, SOM DU TROR

Jeg vet godt at dette er lett å si, og jeg har selv ledd av det så mange ganger. Men, prøv å tenk for deg selv eller skriv ned: ”Hvor stor er sjansen for at det skal gå så ille, som jeg tenker?” Tenk på det og drøft for deg selv. Da vil du faktisk se at sjansen er minimal.

2. SE PÅ TIDLIGERE ERFARINGER

En annen ting er også dette med erfaring. Har du gjort en ting, som du selv gruet deg til eller du ikke trodde du skulle gjøre? Tenk etter og se faktisk hva som skjedde. Som på en eksamen, der du er pissredd. Du fikk det jo til og kom igjennom det. Ta vare på den følelsen, at du faktisk gjennomførte det!

3. TA UTFORDRINGEN

Hvis du gruer deg til en ting du ska gjøre, se på det som en utfordring for deg selv. Si til deg selv, om og om igjen, at dette skal du klare. Uansett hvordan det går, eller hvor mye du tenker på det – så skal du klare det. Tenk på hvordan følelse du vil sitte igjen med, når du faktisk kom deg igjennom!

4. HVA ER DET VERSTE SOM KAN SKJE?

Skal du holde en presentasjon, kan det strømme mange tanker gjennom hodet ditt. Men, prøv å utfordre disse tankene. La oss si at tanken er: ”Jeg kommer til å ødelegge presentasjonen.” Ved å utfordre denne tanken, kan du spør deg selv: ”Vet jeg med sikkerhet at jeg kommer til å ødelegge presentasjonen?” Vanligvis tenker du slike tanker, fordi du gruer deg. Men, det er jo kun en forventing – ikke en realistisk tanke.

En av mine største utfordringer i dag, som jeg aldri hadde trodd jeg skulle en gang tenke tanken på – er min Australia tur sommeren 2017. Turen er bestilt. Jeg skal ta flyet ned alene til Australia, for så å ta et språkkurs i 2 uker. Jeg er så stolt av meg, at jeg i det hele tatt klarer å tenke tanken – at jeg faktisk gleder meg helt enormt. Jeg gleder meg til å utfordre engelsken min, å se nye steder, ta masse bilder, shoppe, møte nye mennesker og så mye mer. Dette er en utfordring, som jeg virkelig har troen på å klare!

Har du andre tips til å komme ut av komfortsonen? Legg dem i kommentarfeltet! 

20 kommentarer

Siste innlegg