Sannheten om min angstlidelse

Jeg vil være ærlig. Det har jeg vært på bloggen, men jeg har ikke skrevet et innlegg om min angstlidelse. Det er ikke slik i dag, som det var før – men, jeg vil uansett dele mine erfaringer med dere. Rett og slett fordi jeg mener at dette temaet er så viktig å ta opp!

Processed with VSCOcam with b5 preset

Det finnes mange typer av angst. Jeg har hatt flere av disse, men mest av alt – så har det vært panikklidelse som har vært mest aktiv. For veldig mange år siden, opplevde jeg noe veldig vondt. Det gjør jo veldig mange, slik at det kommer sterkere tilbake senere i livet. Dette gjorde til at jeg for bare 4-5 år siden, fikk noe som kalles ”posttraumatisk stresslidelse” og da i ettertid sosial angstlidelse.

Mye skjedde på disse årene, fram til i dag. Da jeg begynte å merke den sosiale angsten, stengte jeg meg inne. Jeg klarte ikke å gå på skolen. Jeg tok ikke bussen til slutt. Jeg var ikke med venner. Jeg isolerte meg. Jeg ble bare verre og verre. Jeg klarte ikke å dra på butikken, fordi jeg klarte ikke store folkemengder – noe som gjorde til at jeg stengte meg inne fra verden.

På denne tiden hadde jeg flere panikkanfall i uken, noe som gjorde hverdagen min vanskeligere. Jeg følte jeg ble kvelt og at pusten gikk fra meg. De kroppslige reaksjonene var så inderlig sterke. Uvirkelig. Disse anfallene tok mer eller mindre over livet mitt.

Etter at jeg klarte å fullføre 2 året på vgs, tok jeg et friår. Rett og slett fordi jeg trengte det, psykisk. Jeg måtte komme meg tilbake i hverdagen og jobbe med meg selv. Jeg trengte en pause. Dette gjorde til at jeg faktisk klarte å komme sterkere tilbake. Jeg gikk til psykolog. Jeg testet meg i å gjøre ting, jeg var redd for. Jo lengre tid du er borte, jo vanskeligere er det å komme tilbake. Dette tar tid og du må ta litt av gangen. Jeg måtte utfordre de negative tankene mine og se realiteten i hva jeg trodde kunne skje. Sjansen er jo alltid liten, men det er en lang treningssak.

Tanker er så sterke og i en slik situasjon, tror du på hvert eneste ord i tankene dine. 

I dag går jeg siste året på VGS, og videre skal jeg ta høyere utdannelse. Jeg tester min sosiale angst hver eneste dag. Den er der fortsatt, men langt i fra slik det var før. Jeg har jobbet meg oppover. Jeg var helt nede i dalen, men har gradvis kommet meg opp igjen.

· YOU ARE SO MUCH STRONGER THAN YOU THINK! · 

34 kommentarer

Siste innlegg