Slik får du bedre karakterer på skolen!

Ja, jeg må innrømme at jeg til tider ikke har hatt motivasjon til skolearbeid. At det eneste jeg vil, er å unngå det så lenge det lar seg gjøre. Så kvelden før en prøve sitter du der og pugger for harde livet, fordi du ikke har lest noenting. Det er sikkert flere som kjenner seg igjen?

Jeg har blitt mye bedre til å jobbe godt med skolearbeid, så derfor tenker jeg å vise dere mine beste tips til å få bedre karakterer på skolen. 

Det er kun for en periode – Prøv å si til deg selv at når du studerer, så er det for en periode av livet ditt. For veldig mange, er det viktig å få gode karakterer, for å komme seg videre på høyskoler og universiteter. Skolearbeid varer ikke evig, og det er viktig å vise hva man kan!

Følg med i timene & ta notater – Det å følge med i timene, hjelper så utrolig godt på læringen, enn det man tror. Det er lett å sitte med tlf eller gå inn på facebook på datamaskinen, men tenk deg at du uansett må være på skolen. Noter gjerne også ting som blir gjennomgått. Så hvorfor ikke følge med og jobbe selvstendig, når du uansett må bli værende til skoletimen slutter?

SPIS OG DRIKK NOK – Når du leser til en prøve, er det veldig viktig å få i seg rikelig med mat og væske. Ha gjerne litt snacks, som frukt og grønnsaker, ved siden av deg når du jobber. Da slipper du å bli slapp, slik at konsentrasjonen blir dårligere. Det er viktig at blodsukkeret holder seg stabilt.

Les litt hver dag – Dette går selvfølgelig opp og ned, men jeg har av erfaring fått bedre resultater på prøver, der jeg har lest litt gjevnlig over en litt lengre tid. Det er ingen god følelse å åpne historieboken med x antall sider, noen dager før prøven – for å lese igjennom aaalt. Da kan du ofte miste motivasjonen og samtidig få alt for mye på en gang, slik at det blir vanskeligere å feste seg. 

Vær forberedt! – Noe av det verste jeg vet, er å ligge langt etter det vi går igjennom på skolen. Samme med den følelsen du sitter med, når du ikke har lest godt nok til en prøve, så sitter du der dagen før en prøve og tenker at du ikke kan noenting. Det er mye bedre å forberede seg til en prøve på forhånd, slik at du slepper den ekle følelsen av og ikke kunne noe når prøven leveres ut. 

– lykke til med arbeidet – 

Hva er dine studieteknikker?

14 kommentarer

Siste innlegg