10 måter å spare penger

Det er veldig ofte fort gjort å kjøpe en ting eller to mer, enn det man kanskje trenger. Det har jeg av erfaring. Men, etterhvert har jeg begynt å tenke litt i andre baner, for å spare litt ekstra og bruke dette på noe annet. Derfor vil jeg dele mine 10 tips til å spare penger. 

♥ Lag budsjett – Jeg har vært veldig dårlig på dette før og har tenkt som så, at det ikke er nødvendig. Men, faktisk er dette veldig lurt, slik at du får en oversikt over hvor mye du kan bruke på hva per måned. 

Legg igjen kortet hjemme – Hvis du egentlig ikke trenger å kjøpe noe, så legg igjen kortet hjemme. Som på skolen i kantinen, er det ofte lett å kjøpe seg litt her og der, fordi du har lyst på det. Ligger kortet hjemme, har du heller ikke mulighet til å bruke det! Ta heller med matpakke til skolen eller jobb.

Tenk deg at pengene går til noe annet – Dette er et av mine lureste punkter. Hvis du tenker deg at du har lyst på en ting du egentlig ikke trenger, så kan du heller tenke deg at denne hundrelappen kan jeg bruke på noe annet i framtiden. 

Lag handleliste – Når du skal på butikken for å handle, er det fort gjort å kjøpe en del hvis du ikke har en oversikt. Skriv ned på fohånd hva du vil lage av middag for en uke eller to av gangen, så du kun kjøper det du trenger.

Aldri dra til butikken på tom mage! – Ja, det kan høres litt rart ut, men det er iallefall sånn for meg. Når jeg er sulten og går på butikken, er det vanskelig å la være å kjøpe det du har lyst på. Er du ikke sulten, er det lettere å kjøpe akkurat det du skal ha. 

Last ned Mattilbud appen – Dette er en app med oversikt over tilbud, i alle matvarebutikker. Det er lurt å benytte seg av slike tilbud!

Frys ned matvarer – Ja, det går helt fint å fryse ned varer du vet går snart ut på dato. Rester av middager kan også fint legges i oppbevaringsbokser, til middag en annen dag.

Prøv ut en helvetesuke – Dette lønner seg i høyeste grad, selv om det kan være kjipt. Test ut hvor mye det faktisk går an å leve på i løpet av en uke. Ikke unn deg noe ekstra og kjøp rimlige middager. Sammenlign så denne uken, med en annen ”vanlig” uke, for å se forskjellen.

Legg noen kroner i sparegrisen – Jeg har selv et norgesglass, der jeg putter litt mynter her og der. Så har du plutselig spart opp litt penger, som du kan bruke til det du måtte ønske.

Alltid ha flasker med vann i kjøleskapet – Det koster en formue på spesielt bensinstasjoner for drikke, derfor er det utrolig lurt å ha flasker med vann i kjøleskapet, så du heller kan ta den med deg!

Har du noen andre tips?

10 kommentarer

Siste innlegg