• 12.08.2017, 15:57

ET SKRIK OM HJELP INGEN KAN SE


Hjertebank. Et skrik, uten lyd. Et skrik som kun jeg kan føle på. Ingen kan se, men jeg kan føle. Det gjør vondt. Jeg puster, men det føles ikke slik. Magen beveger seg bare og luften kommer ut, så inn. Krefter jeg ikke tror finnes, men jeg overlever hver gang. Rask puls. Kald svette. Kvalme. Svimmelhet. Alt på en gang.

Sosial angst.

Jeg er lei av å forklare, til dem som ikke forstår. Et angstanfall, der kun meg selv forstår at kroppen skriker om hjelp.

Et skrik om hjelp ingen kan se. Kun meg.

Nei, sosial angst er ikke lett å forstå. Men, det burde være lett å respektere. Du vil ikke unngå mennesker, buss eller butikken. Med vilje. Du vil være "normal". Leve livet. Møte mennesker, uten å være redd. Redd for hva, egentlig? Aner ikke. Kroppen bare bestemmer seg, uten å spørre først. Lever sitt eget liv. Gjør meg usikker.

Til dere med sosial angst; Jeg forstår. Ikke tro du er feig og jeg lover på tro & ære at det blir bedre. Litt etter litt.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

 • 07.08.2017, 17:16

DET ER ENDA VANSKELIG


// Jeg må advare på forhånd at dette innlegget inneholder noen sterke følelser og tanker, på ikke en veldig positiv måte. En positiv og glad jente som meg, vil også vise mine svakeste sider. Som vi alle har, men jeg velger å dele. Det hjelper meg.

Da jeg var liten, opplevde jeg ikke mye bekymringer. Tanker på framtiden, kroppen min eller livet generelt eksisterte ikke. Alt var enkelt. Mine største bekymringer, var å falle i en sølepytt. Jeg begynte å grine, fordi jeg fikk vondt. Etter en liten stund var alt greit igjen. Det var glemt. Helt borte.

Når blir alt så vanskelig?

Små ting blir til store eksplosjoner og ikke alltid er det enkelt å tenke fornuftig. Jeg opplevde noe traumatisk for veldig mange år siden, som enda sitter dypt i meg. Jeg hadde i mange år angst og depresjoner i stor grad. Jeg har ofte satt  med en følelse av frykt for andre mennesker og ikke minst meg selv. Enda har jeg angst, da spesielt sosial angst.

Jeg går til psykolog og det blir jeg å gjøre i sikkert flere år, fordi jeg ikke klarer å leve alene med mine tanker og nedturer. Det er ikke lett å være så liten i en så stor verden.

Ja, jeg er til vanlig utrolig lykkelig. Jeg er en glad jente, som alltid får høre hvor utrolig snill jeg er mot andre mennesker. Men, når jeg har slike nedturer - så er ikke livet enkelt på noen måte. Det er helt greit å kjenne på vonde følelser, lenge etter du har vært gjennom noe vondt eller her og nå. Ingenting er feil. Det er vanlig å ha dårlige dager, noen ganger så vondt at det ikke kan forklares.

Det kan være godt å vite at man ikke er alene om å ha slike nedturer og det er greit å si at nå har jeg det ikke så bra.

Ja, det er enda vanskelig og det er helt greit.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / GIVEAWAY; PERSONLIG ALMANAKK

 • 04.08.2017, 18:47

9 FORDELER MED Å VÆRE LAV


Jeg blir ofte kalt liten, fordi jeg er veldig lav. Men, det trenger jo ikke å være en negativ ting. Jeg elsker å være lav og gjør aldri noe av å bli snakket "ned" på.

.. Haha, good joke right there.

- FORDELER JEG SYNTES ER HELT TOPP -

- Speil henger aldri for lavt.

- Lave personer reiser mer komfortabelt og trenger ofte mindre plass.

- Alle senger er store nok, selv de små i utlandet.

- Slipper å bøye seg ned, der det er lavt og naturlig å bøye seg.

- Det er nydelig å strekke beina helt ut i badekaret.

- Vi forbrenner mer når vi går, hehe.

- Vi dunker skjeldent i ting, som bildører eller dørkarmer.

- Sofaer blir aldri for korte.

- Lav fallhøyde hvis man snubler.

Andre fordeler med å være lav, som er verdt å nevne?

 • 01.08.2017, 14:09

SPØRSMÅLSRUNDE - KJÆRESTEN SVARER!


Nå tenkte jeg å ha en liten annerledes vri, enn før. Jeg har vært så heldig å få kjæresten med på en aldri så liten spørsmålsrunde, der dere kan stille spørsmål - som han skal svare på. Det kan jo bli litt artig, ettersom han er dønn ærlig.

Still gjerne spørsmål dere lurer på, så svarer kjæresten min om ikke veldig lenge på bloggen.Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / GIVEAWAY; MARBLE DEKSEL

 • 30.07.2017, 16:50

FORBANNA NERVØS FOR Å SNAKKE FEIL


Du sitter der, så stille som mulig. Ingen øyekontakt. Venter til du kan dra hjem. Angst. Redd. Usikker. Livredd. Hva er egentlig problemet? Redd for at noen skal prate til deg, slik at du må si ting riktig.

 

Du må ikke finne på å skjelve i stemmen, men du må være voksen. Hele tiden. Du må skjerpe deg.

Ikke tenk på den sosiale angsten, som hele tiden vokter over deg. Bare se bort fra det, så enkelt er det. Tenker sikkert mange.

 

MEN, tror noen virkelig at jeg ønsker å skjelve i stemmen?

 

At jeg sitter der og ikke ønsker å si et ord. At en person som meg, faktisk ikke alltid klarer å få frem det jeg ønsker. Å ha angst, i mitt tilfelle sosial angst, gjør at du som person blir svekket. Du blir tvunget til å oppføre deg, litt som en annen person - enn deg selv. Slik du egentlig ønsker.

 

Jo mer du prøver å kjempe i mot, kan det slå jævlig hardt tilbake på deg. Jeg vet.

Aldri tenk at det er feil å ha det slik. Så mange ganger jeg tenker på, hvorfor kan jeg ikke være sterkere. Være meg selv, sammen med mange mennesker. Hvorfor kan ikke den skeptiske følelsen, bare gå over?

Men, det er ikke lett. Du er så forbanna sterk som i det hele tatt hiver deg ut i situasjoner, der du vet at du blir usikker.

Det er ikke alltid andre mennesker klarer å forstå, men tenk at du gjør bare ditt beste. Det SKAL være godt nok. Alltid.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / GIVEAWAY; MARBLE DEKSEL

 • 29.07.2017, 19:40

JEG BRUKER SMINKE FOR Å SE BRA UT


Det sier vel kanskje seg selv, hvorfor mange bruker sminke.

Selvfølgelig er det gøy å prøve seg fram, der flere sminker seg fordi det er spennende, noe jeg selv også gjør. Men, så ærlig skal jeg være å si at jeg sminker meg fordi jeg føler meg bedre etterpå. Hvis jeg har en dårlig dag, der jeg ser meg i speilet og ikke føler meg bra - så kan det faktisk hjelpe å sminke seg. Slik kan jeg føle meg iallefall litt bedre, om ikke bra. Når det resulterer noe positivt for deg selv, hvorfor ikke bare gjøre det?

Jeg ser ikke problemet med å være ærlig om det, egentlig. Det burde ikke være slik, at du skal bli flau av å snakke om det. Det har jo blitt noe av det mest naturlige, hos for det meste jenter. Men, selvfølgelig vil det jo alltid være dem som prøver å snakke andre ned.

Det gjør vel ingen skade for andre, hvis jeg velger å sminke meg for å se litt velstelt og bra ut 

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / GIVEAWAY; MARBLE DEKSEL

 • 27.07.2017, 16:30

RARE TING VI JENTER GJØR NÅR VI ER ALENE


Ikke alle ting vi jenter gjør, ønsker vi å snakke om. Rett og slett fordi noe kan være litt, eller nei; ekstremt pinlig. Men, jeg tenkte det kunne være et litt morsomt innlegg å lage. Selvfølgelig er det ikke alle som gjør alt jeg har skrevet opp, men jeg tror mange kan relatere seg til noe.

- Tar av håret i dusjen og henger det opp på veggen. Må huske å ta det med ut av dusjen, ehm.

- Sjekker om puppene er like store.

- Vet ikke hva du skal spise, så du åpner kjøleskapet og ender opp med å spise litt av alt.

- Ligger i sofaen med beina opp langs veggen.

- Kikker på ulike tutorials på Youtube. Men, når du skal prøve selv, så går det rett vest.

- Å stalke folk på Instagram, that's fun.

- Sitter på bussen, hører på en trist sang. Titter ut vinduet og er med i en musikkvideo.

- Grine når du ser finalen på et reality show.

- Du tar mange selfies, som du ikke vet hvorfor du har der.

- Tar med deg mobilen på do.Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / GIVEAWAY; MARBLE DEKSEL

 • 26.07.2017, 17:45

MINE ARR I ANSIKTET - TRODDE JEG SKULLE DØ


Jeg ser på mange av bildene som blir tatt, at jeg fortsatt kan se store arr i ansiktet. Spesielt i pannen, som synes veldig godt på bildet under. Det ligger en liten historie bak, om jeg kan kalle det slik. Vet ikke helt om historie er det beste å si, men iallefall finnes det en grunn.

Jeg kan ikke helt huske akkurat hvor gammel jeg var, men jeg var nok mellom 10-12 år. Så ''uheldig'' som jeg var, fikk jeg ikke disse typiske sykdommene veldig mange har som liten. Slik i mitt tilfelle, vannkopper. Så sies det at jo eldre du blir hvis du får det, jo hardere blir du rammet.

Jeg var selvfølgelig en av dem.

Så begynte jeg å klø, uten å tenke noe over det. Men, jeg skal si det snart ble noe annet når jeg begynte å få store blemmer over alt på kroppen. Jeg ble redd, fordi jeg først ikke visste hva det var. Jeg husker at jeg sto på legekontoret sammen med mamma, da jeg plutselig sa at vi måtte hjem. Jeg ble kvalm og dårlig, i tillegg til at jeg hadde litt angst på den tiden.

Vi dro hjem og ikke lang tid etterpå lå jeg rett ut. Lite visste jeg at slik skulle jeg ligge i 3-4 uker.

Jeg ble ikke bedre og ukene gikk. Jeg hostet mye, klødde hele tiden, hadde vondt og fikk høy feber. I grunn alt på en gang. Jeg visste ikke at du kunne bli så dårlig, for jeg trodde virkelig aldri jeg skulle bli bra igjen. Når jeg først sovnet og våknet igjen, fikk jeg en følelse av å dø. Rett og slett fordi hele kroppen var veldig dårlig. Heldigvis gikk det litt bedre når det hadde gått 3 uker og jeg da hadde klart å plukke på sårene i ansiktet, som resulterte disse arrene jeg har.

Men, så utrolig lykkelig jeg var da jeg ble frisk!Har noen en liknende opplevelse?

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

 • 25.07.2017, 18:33

DRIT I HVA ANDRE TENKER OM DEG


.. Alt for mye tid har jeg brukt, på å bekymre meg over hva andre tenker om meg. Hvorfor? Jo, fordi jeg ikke vil være et dårlig menneske. Jeg liker ikke tanken der andre skal tro ting om meg, som ikke er sant. Vi vet at folk snakker og vi vet at folk dømmer, derfor kan vi fort la tankene våre lure oss inn til noe vi ikke ønsker. Det trenger like gjerne ikke å være noe, men du kan innbille deg usanne fakta. Veldig enkelt.

Ingen er som deg. Tenk det. 

Jeg kan ikke gjøre noe med hva andre tenker om meg. Men, det jeg kan gjøre; er å tenke at jeg prøver å være det beste mennesket jeg kan være. Jeg er snill og jeg vil aldri noen noe vondt. Slik er jeg og slik vil jeg fortsette å være.

En annen ting som også er smart å tenke over, er dem som dømmer andre. Disse menneskene har ofte noe i sitt eget liv, dem ikke har det bra med. Derfor må dem ofte la det gå utover noen. Det kan til og med være deg. Aldri er det lett å snu tankegangen, men tro meg når jeg sier at det kan bli LITT bedre.Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

 • 23.07.2017, 20:26

STEMPLET SOM BORTSKJEMT FORDI JEG ER ENEBARN


Det startet på barneskolen. Etter noen år der, fikk jeg fort høre fra andre i klassen min hvor bortskjemt jeg var. I mine øyner trenger det ikke å være noe galt i å være litt bortskjemt, men det er ikke poenget.

Noen mennesker må prøve å trykke andre ned, da ved å si slike ting.

Da jeg alltid har vært enebarn, har det vært lett å stemple meg for å være bortskjemt - når det faktisk er stikk motsatt for min del. Ikke på den måten at jeg har vært misfornøyd og slikt, men fordi jeg har lært av mine foreldre å sette pris på alt. Ikke ta noe for gitt.

Klapp på skulderen til mine foreldre, som lærte meg å se alle verdiene i hverdagen og sette pris på det.

Jeg har aldri vært den personen som har trengt den nyeste jakka eller den fineste mobilen. Jeg har heller ikke fått alt jeg pekte på, da jeg heller ikke har krevd å få slike ting heller. Foreldrene mine kjøpte klær til meg, når jeg trengte det. Samme med tlf og andre ting.

Slik som de fleste andre, fikk jeg litt penger her og der. Men, hvem gjør vel ikke det? Hadde jeg hatt mye penger, hadde jeg selvfølgelig gitt til dem jeg er glad i.

Slik som i dag gjør jeg også det, men jeg liker også å jobbe for det. Jeg liker fysisk arbeid, så det passer meg veldig bra. Jeg setter pris på alt jeg får, uansett hva det er.

I mine øyner er ingenting mindre bra, enn noe annet.

 • 20.07.2017, 16:11

DET ER EN KONKURRANSE Å VÆRE JENTE


La oss legge kortene på bordet og være dønn ærlige. Vi vil se ut som andre. Vi sammenlikner oss med andre. Vi vil oppføre oss som andre. Bare et bilde kan gjøre til at tankene svirrer. Vi må følge moten. Ikke bare fordi det er fint, men fordi andre vil le av deg fordi du hadde noe som er ute for lenge siden. Noen ler av deg, fordi du kjører din egen stil. Vi sminker bort kvisene og urenhetene, for å føle oss bedre.

.. Ingenting galt i det, men det å være jente er ikke alltid lett.

Veldig mange jobber mot et mål. Ikke nødvendigvis for en selv, men fordi du gjerne vil være bedre en den jenta du ser opp til. Du vil være like pen, like flink og like talentfull.

Du er ikke god nok.

Du er heller ikke like fin som den jenta du akkurat gikk forbi på gata.

Jeg blir oppriktig lei meg.

Vi glemmer ofte at det finnes flere stjerner på himmelen, som fortjener å være der. Det å være deg selv er unikt og det er spesielt. Alle individer er unike, men ikke alle ser det. Jeg så det ikke før, derfor kan jeg relatere meg til mitt eget innlegg.

Men, det er feil.

Husk; du blir ikke finere, dersom du skal bruke krefter på å hate kroppen din!

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

 • 16.07.2017, 19:33

JEG HAR IKKE LYST PÅ BARN


Jeg tenker ofte tanken på hvordan det vil være å få barn. Ikke det at det passer nå i det hele tatt, men selvfølgelig hender det at jeg tenker tanken.

Hvorfor skremmer det meg?

For et par år siden, kanskje, hadde jeg helt andre tanker om nettopp det. Jeg tenkte at det ville være hyggelig en gang og at jeg skulle bli heldig, hvis den tiden kommer. Ingen bekymringer. Ingen problemer.

Men, et så stort ansvar skremmer meg. Livredd.

Selv om tiden ikke hadde vært på sin plass, kan jeg likevell ikke tenke meg å ha et så stort ansvar. Jeg beundrer alle mødre der ute. Ikke misforstå; jeg er veldig glad i barn, men ikke i den grad at jeg i dag kunne blitt mor.

<3

 • 13.07.2017, 15:07

BILDENE SOM ALDRI KOM PÅ BLOGGEN


.. Pretty girl, I gotta say

Tycks?

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER GIVEAWAY: VINN KOKEBOK

 • 12.07.2017, 10:43

JEG ER SINT FORDI JEG ER REDD


Den intense følelsen av redsel. Det kan være overfor deg selv, noen du er redd for å miste eller noen som blir rammet av sykdom. En følelse av skrekk inni deg du ikke kan kontrollere, der du ikke en gang får frem en eneste tåre eller et eneste ord. Det bare står helt stille, som om tiden står stille.

Men, hva skal du egentlig gjøre - for at den følelsen skal gå bort?

Jo mer du prøver å komme vekk fra redselen, jo hardere kan den slå deg i bakken så det smeller. Been there. Du prøver likevell, fordi du ikke alltid holder ut. Du må bare prøve noe, selv om du vet at det kan bli verre.

Du tar den sjansen.

Jeg har en svakhet når det gjelder redsel. Jeg kan bli sint, veldig sint og frekk. Men, jeg klarer bare ikke alltid å kontrollere følelsene mine - derfor kan jeg bli slik. Mine nære og kjære kan vel se den, hehe.

But, then you know.

Konklusjonen er vel at du ikke alltid kan bestemme hva du føler, selv når du prøver hardt. Det ligger der som en stor klump i halsen. Livet er jævlig bra, men også skummelt.

<3

 • 04.07.2017, 19:40

BILDENE SOM ALDRI KOM PÅ BLOGGEN


.. Og sammen med den lille photoshooten jeg nettopp hadde, kom det selvfølgelig litt blinkskudd som jeg vil dele med dere. Dem kunne jo ikke blitt finere enn dette, eller hva?Må du knipse flere bilder nå..?Et blunke triks is going on ..Hva syntes du om bildene, a?

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / GIVEAWAY: VINN KOKEBOK

 • 03.07.2017, 14:42

JEG ER ENDELIG FORNØYD I BIKINI


.. Et bilde sier mer enn tusen ord!

 • 03.07.2017, 10:00

DET ER ALLTID TO SIDER AV EN SAK


Er det rart jeg tenker mye av og til, når jeg vet at ikke alle forteller en sak fra begge sider. Min side blir ofte glemt, fordi det ser ut til å være noe annet. Visse personer skulle bare ha visst. Dem har ikke peiling, ofte.

Noen burde tenke seg om en ekstra gang, før dem dømmer mine avgjørelser.

Selv om ting ser ut som det gjør, er det virkelig ikke alltid tilfelle at det er så enkelt. Jeg vil vanligvis ikke dele alle de mørke sidene, fordi jeg er ikke en slik person. Men, vet at jeg også bare er et menneske som sitter med mange sannheter som ikke alle er klare over. Ikke alle har noe med det en gang, heller.

Vit at jeg aldri vil såre noen. Jeg prøver. Hver eneste dag prøver jeg å være godhjertet mot andre mennesker. Når har jeg motbevist noe annet, uten å høre to sider av en sak?

JA, det er a l l t i d to sider av en sak.Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / GIVEAWAY: VINN KOKEBOK

 • 01.07.2017, 19:44

BILDENE SOM ALDRI KOM PÅ BLOGGEN


En stund siden nå, men jeg har fått samlet opp de fineste bildene fra den siste tiden - som har vært for fine til å komme på bloggen. Derfor har jeg spart dem til et slikt innlegg, som jeg håper dere liker.

PS: Hvis du trenger tips til gode blikk til sjekketriks, så er det bare å plukke dem opp her.* SOVE MODUS ... *Tycks?

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER GIVEAWAY: VINN KOKEBOK

 • 29.06.2017, 17:25

BLI LYKKELIG AV Å GI FAEN


Jeg prøver å analysere litt følelser og hvorfor jeg føler, slik jeg gjør. I det siste har jeg kjent meg selv som lykkelig og jeg føler meg bra, på alle måter. Hvis det strømmer inn en negativ tanke, bruker jeg krefter på å ta det over på noe positivt.

Jeg taper tross alt ingenting på å prøve, enn å la det ødelegge meg.

Jo mer jeg prøver, jo flere ganger føler jeg til slutt at det går mer bra - enn dårlig. Livet skal jo leves uansett og derfor prøver jeg å tenke at jeg er verdt mye. Jeg har en god grunn til å være lykkelig. Jeg fortjener å ha det bra med meg selv og med livet. Flere dager og perioder skal det bli, der jeg har det så bra som nå.

Veien gjennom livet er lang, men jeg skal øve på å gjøre det beste ut av det.

Jeg tenker deretter litt høyt for meg selv, at hvorfor skal jeg la slike tanker slenge meg i bakken? Noe jeg har latt det gjøre i så mange år. Nei, i det siste har jeg blitt mer lykkelig av å gi mer faen (til en viss grad, selvfølgelig..) Brutalt, men så sant og verdt det. I mange år har jeg hatt det vanskelig når det gjelder negative tanker, still do, men det har blitt bedre. Med hånden på hjertet kan jeg virkelig si at det har blitt bedre.

.. Noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle si om negative tanker - som kan lett knuse deg i tusen biter.

Så fort jeg føler meg bra, har jeg alltid en liten tanke der jeg er redd for at det fort kan snu. Men, jeg prøver å tenke positivt og se realiteten, framfor realiteten oppi hodet mitt. Det er en stor forskjell, som ikke alltid er lett å se.

Akkurat nå føler jeg meg bra og jeg skal ta vare på de følelsene ♥

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER GIVEAWAY: VINN KOKEBOK

 • 28.06.2017, 15:42

BARNESKOLEN BLE MITT STØRSTE MARERITT


Jeg har alltid hatt store armer, som før har sjenert meg. Jeg gikk ikke med kjole eller korte topper. Jeg måtte dekke armene mine, fordi jeg ikke likte dem. Alt for store for at jeg skulle vise dem fram og være stolt av den jeg er. Alt dette begynte tidlig på barneskolen.

.. Der ble mye skrudd på hodet, fordi det allerede begynte der hvordan man burde se ut. De populære jentene skulle åpenbart vise deg hvordan du skulle være, for å passe inn. På alle mulige måter. Fra topp til tå & fra hjertet og ut.

Det var 100% galt å bli likt for å være seg selv.

På barneskolen handlet det ikke om å være seg selv. Men, du måtte prøve å være som andre. Klær var spesielt viktig, ettersom du ble ledd av hvis du gikk med noe DU selv likte. Det var uakseptabelt. Du ble da stemplet som rar eller hundrevis av andre ord, med samme betydning.

Jeg ble vel alltid stemplet slik, fordi jeg aldri brydde meg om å ha klær som var "innenfor" denne gaten.

Mange sier at mobbing ofte blir lagt under teppet og det mener jeg er sant. En liten kommentar på genseren du gikk med, blikket du får på biblioteket eller bare et lite dytt du trodde ikke var med vilje.

Mobbing kan være så lite, men likevell gjøre så mye skade. Ikke der og da kanskje, men ofte i ettertid.

Du tenker kanskje senere, slik som meg, hvordan kan andre mennesker igjen mobbe andre mennesker? Er virkelig livene deres så ille, at det må gå utover andre individer - som i utgangspunktet ikke kunne hatt det bedre?

Så små bagateller, men senere så vondt.

Jeg har i utgangspunktet vært heldig, på mange måter. Med tårer i øynene, kan jeg med hånden på hjertet si at jeg setter pris på hver og en person i min familie. Hver og en av dem har hjulpet meg, på en eller annen måte. Alle fortjener å ha det så trygt, men det er ikke alltid tilfellet.

Jeg setter pris på alt det gode jeg har i livet, fordi det virkelig ikke er en selvfølge. Ikke alltid lett, men det er alltid verdt et forsøk. Alltid <3

.. og husk; DU er aldri alene, selv om det til tider kan føles sånn!

Victoria Larsen

Hei! Mitt navn er Victoria. Jeg er en liten kreativ og ærlig sjel med mye på hjertet. Jeg holder til i en liten by på Sørlandet, nemlig Risør. På bloggen min finner du litt av mye, med flere kategorier som du finner på forsiden.

Search

Bloggdesign

hits