• 20.10.2017, 16:36

DU SER MEG OVERVEKTIG? JEG SER STYRKE!


.. HARD JOBBING TROSS SYKDOM

Om du velger å se på meg som overvektig, er opp til deg. Ja, det er jeg sikkert også. Men, sitter jeg stille hver eneste dag? Nei. Jeg trener styrke omtrent hver eneste dag. En dag kan jeg trene armer og bein, mens dagen etter kan jeg trene rumpe og lår.

Kall meg akkurat det du ønsker. Jeg vet at kroppen min fungerer bra, og det er det eneste som betyr noe for meg.

Hadde jeg enda satt stille uten å gjøre noenting, skulle jeg ikke uttalt meg om å være sterk og i god form. Men, fy som jeg jobber hver eneste dag tross migrene. 2-3 dager i uken ligger jeg med migrene, skal jeg være helt ærlig med dere. Når jeg kan, så trener jeg. Ikke hele dager, men da i normal mengde. Trening har blitt en styrke, der jeg i tillegg kan se små forandringer.

Jeg kan ikke annet enn å smile, gi faen og jobbe hardt slik jeg gjør.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / Giveaway konkurranse HER

 • 19.10.2017, 17:26

JEG SYNTES SYND PÅ ANONYME BAK TASTATURET


Altså, en ting er konstruktiv kritikk.

 

Det er veldig langt i fra en stygg kommentar, som jeg faktisk ikke bryr meg om. Jeg leser den, ler for meg selv og syntes nesten litt synd på disse anonyme personene. Det er lett å skjule seg bak et tastatur og prøve å ødelegge andre mennesker. Men, iallefall er ikke det noe jeg bryr meg om. Virkelig.

Jeg forstår selvfølgelig mange av dem på topplisten som får uendelig mye hat, det dem ikke fortjener. Ingen fortjener hat, fordi rumpa er opperert eller at noen mener noe helt annet enn deg selv. I mine øyner er det bare barnslig oppførsel, ingenting annet.

 

Greit, du kan bli litt små irritert hvis det er noe helt urimelig.

 

Men, det gir deg ingen god grunn til å slenge hat til noen som helst. Igjen, dette går på å ha respekt for andre mennesker. Jeg har gjentatte ganger skrevet til andre at jeg mener noe annet, men det er måten det blir fremstilt på som har mye å si.

Om noen har et behov for å skrive stygge kommentarer, så bare fortsett. Det gir meg ikke annet enn latter og motivasjon!

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / Giveaway konkurranse HER

 • 15.10.2017, 19:55

AT DYR MÅ LIDE FOR DIN PELSJAKKE GJØR MEG SINT


I likhet med Sophie Elise, må jeg fortelle hva jeg mener om det vår flotte regjering er i ferd med å gjennomføre. Jeg er enig med henne og jeg blir brutalt sint selv. Ikke uten grunn. Vår kjære regjering støtter nemlig pelsnæringen, ved å gi dem 2 millioner (!) kroner. Dyrene klarer ikke å rope om hjelp, MEN vi kan! De blir sittende fast i et bur. Det finnes INGEN dyrevennlig pelsnæring, uansett hvordan noen velger å vri på det.

Leste jeg virkelig riktig?

Jeg forstår at flere av dere som kanskje har pelsjakker, har enten fått dem i gave eller bare velger og ikke ville kaste penger ut vinduet. Men, jeg brenner for denne saken. Kanskje den saken som gjør meg mest forbanna, men også veldig sårbar. Jeg blir lei meg, men jeg har ikke hjerte til å dele noen av disse forferdelige bildene av dyrene som lider for å vise dere hvor ille det er.

De aller fleste bruker da ikke klær med pels, men innlegget handler IKKE om å henge ut noen. 

Ja, jeg jobber mot å bli vegetarianer. Ett av mine største mål i livet, fordi jeg bryr meg om disse stakkars dyrene. Du kan si at jeg er "slem" som spiser kjøtt, men jeg kunne aldri ha kjøpt en pelsjakke eller i det hele tatt gått med det. Jeg skal bli vegetarianer med god grunn, men selv om jeg nå ikke er det, så har jeg rett til å si i fra. Det å bli vegetarianer, vil si å endre hele sin livsstil. Noe jeg er i ferd med å klare, men ikke enda. Det er en overgang og det er en overgang jeg ønsker skal vare livet ut.

Nei, jeg kan ikke annet enn å si at jeg er skuffet over en av de mange avgjørelsene den nåværende regjeringen tar. Sint og lei meg på samme tid. End of the story.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / Giveaway konkurranse HER

 • 13.10.2017, 18:16

DU BURDE GÅ NED EN DEL KILO


...

Etter at jeg publiserte "FRA TJUKK TIL LYKKELIG", ble det nesten krig i kommentarfeltet. Helt forståelig, ettersom jeg for noen sender ut feil signaler. Har vedkommende kun lest disse innleggene, blir det selvfølgelig feil. Men, jeg vil aldri fremme overvekt. Det er viktig for meg å få frem, akkurat nå. Jeg vil fremme fysisk aktivitet i hverdagen og et lykkelig tankesett, gjennom en periode av livet.

Dere aner ikke hvor stor belastning jeg hver eneste dag må gjennom, men noe skal jeg fortelle dere med sikkerhet. Jeg leser opp hver eneste dag fra mine notater, hva jeg kan og hva jeg er så heldig å ha i livet mitt.

Jeg er klar over at jeg burde ta av meg noen kilo, som jeg fikk en kommentar på. Men, kan jeg ikke iallefall prøve å være et eksempel på å være positiv gjennom en slik progresjon? Nei, mitt mål med trening er ikke å gå ned et visst antall kilo. Mitt eneste mål er å bli sterkere. Jeg vil bli sterkere, slik at jeg klarer å yte mer i hverdagen. Jeg vil holde kroppen min frisk og sterk.

Jeg har sagt det før, men sier det igjen: "Jeg er takknemlig for at kroppen min er 100% frisk, fysisk!"

Det er og kommer aldri til å bli en selvfølge i livet, men jeg skal virkelig få lov til å være fornøyd med det. Ingen skal klare å ta det vekk fra meg, ettersom det er jeg som er sjef i mitt eget liv. Ingen andre. Hverken familie, kjæreste eller venner. Det er KUN opp til meg hvordan jeg velger å leve mitt eget liv. Det er et stort ansvar, men jeg er virkelig på god vei til mitt store mål. Ikke alt ønsker jeg å dele, men jeg har et stort mål i livet.

Fortsetter jeg med blogg, så skal jeg fortelle dere når jeg har nådd målet mitt.

Ja, NÅR jeg har nådd målet mitt. Jeg vet med sikkerhet at jeg skal klare det, men jeg vet bare ikke helt når.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / Giveaway konkurranse HER

 • 11.10.2017, 16:16

LA VÆRE Å STJELE MINE BLOGG INNLEGG, TAKK!


I mange år har jeg tatt bilder på hobby basis, i tillegg har jeg ett år medier og kommunikasjon bak meg. Noe jeg lærte, som er veldig viktig, er at det ikke lov å stjele hverken bilder eller innhold fra andre. Uten å skrive hvem som står bak "verket". Noe også sikkert mange vet, er jeg sikker på.

Den siste tiden har jeg kommet over et par blogger, som har tatt mitt innhold og andre har kopiert bilder.

Jeg mener, hvordan kan du ha på samvittigheten å dele noe for andre - som du selv ikke har skrevet? I tillegg til å ta kredit for noe, du ikke en gang har produsert. Om jeg kan si det på den måten. Det er noe jeg aldri kunne ha funnet på.

En ting er å bli inspirert, men en annen ting er å kopiere over og redigere noen ord her og der. Det merkes fort og det syntes jeg er utrolig irriterende, ettersom iallefall jeg legger mye tid i det jeg publiserer på bloggen min. Ikke bare det, men mye av det jeg skriver er personlige tanker som står hjertet mitt nært.

Det er faktisk ikke greit!

Hva er din mening om dette?

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / Giveaway konkurranse HER

 • 04.10.2017, 18:37

IRRITERENDE Å HØRE AT DU ER UNIK


Hvordan skal jeg være fornøyd med mitt utseende, når hun er finere enn meg? Jeg kan ikke mye, i forhold til hva andre klarer å gjøre. Jeg er vel ikke spesiell, når andre klarer ting jeg aldri kommer til gjøre? Listen fortsetter.

Ingen vil noen gang være deg. Irriterende å høre at du er unik, slik du er? Jeg vet. Det er teit. Faen, ingen tenker at du er unik. Så hvorfor skal du tenke det selv, at du er flink til noe? Har du ikke troen på deg selv og hva du kan klare? Se for deg en episode du aldri trodde du skulle klare. Ser du det for deg og hva du tenkte / følte etterpå? Det er faktisk mulig. Du fikk det til, uten noen andre.

Ja, det vil alltid være mennesker der ute du vil se opp til.

Noen vil gjøre greier du bare kan drømme om,

.. mens noen gjør andre ting du ikke trodde var mulig.

...

MEN, ingen kommer aldri til å gjøre akkurat som deg. Ingen. Tro på det jeg sier. Tro på at det er sant. Mot alle odds, klarte jeg å gjøre ting jeg ALDRI hadde forutsetninger for. Jeg var på bunnen, der ingen kunne plukke meg opp. Det var meg selv som måtte få meg opp, da jeg til slutt klarte det.

Ja, med stor hjelp. Det er mennesker i livet ditt som er grunnen til at nettopp DU klarte å reise deg. Men, gikk disse menneskene automatisk inn i livet ditt og gjorde dette for deg? NEI. Det gjorde du alene. Alene i en mørk verden. Du kom opp.

Ingen kan alt, men du kan det du ønsker nok.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

 • 03.10.2017, 17:20

DU KAN VÆRE I GOD FORM SELV OM DU ER OVERVEKTIG!


Den siste tiden har jeg fått enormt mange fine kommentarer, når jeg har åpnet meg på DETTE og DETTE innlegget. Overveldet. Tusen takk. Men, så er det noe som stikker seg ut som ikke er fullt så positive. Det setter jeg faktisk pris på, men det er da viktig at jeg kan korrigere meg selv og hva jeg mener om det.

FRISK KROPP, TRENING OG OVERVEKT

...

Flere i kommentarfeltet tror at jeg bidrar til at dem som er overvektige, burde sitte i ro. Det har jeg aldri sagt, men det kan kanskje virke slik. Da vil jeg rette det opp. Selvfølgelig mener jeg at fysisk aktivitet i hverdagen, er noe av det viktigste hos et menneske.

Jeg blir ikke automatisk glad i kroppen min, hvis jeg sitter stille i flere uker og bare forteller meg selv at jeg er bra nok.

Jeg går turer. Jeg jogger så fort jeg føler for å gjøre det. Jeg trener mye på en gå maskin vi har. Jeg trener ofte styrke. I det hele tatt, så holder jeg meg mye i aktivitet. Jeg vil vise andre at det fint går an å være litt overvektig, samtidig som du kan være i god form. Det er faktisk mulig og hvis du da i tillegg er frisk, så hvorfor må andre dømme deg for å være litt overvektig?

Gi litt faen i det, så lenge du vet selv at du har det bra med slik du gjør og hvordan du har det.

Ja, når det går utover til at hverdagen blir utfordrende - da er det på tide å gjøre noe annerledes. Men, det er en helt annen sak. Jeg har en frisk kropp med gode verdier, samtidig som jeg driver med jevnlig fysisk aktivitet. Jeg har et sunt og variert kosthold, selv om jeg kan kose meg litt ekstra en lørdagskveld. I tillegg til dette,

- har jeg lært at din kroppsvekt har ingen fasit til et lykkelig liv.

Jeg er veldig glad i kroppen min, selv om jeg er litt overvektig. Hvorfor? JO. Jeg er frisk. Jeg driver jevnlig med fysisk aktivitet. Jeg spiser variert og sunt. Kroppen fungerer i hverdagen. Jeg snakker positivt til kroppen min OM kroppen min. Jeg er akkurat DEN jeg er, på godt og vondt.

.. Jeg har vært langt nede, der overvekten har gått ut over hverdagen. Det var den gangen, men i dag er det ikke slik. Jeg reiste meg, da jeg lå på bakken. Det er mulig å snu, men du må tro på deg selv og at du klarer mer enn du tror. Den følelsen etterpå er ubeskrivelig.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

 • 29.09.2017, 16:14

JEG TROR IKKE DU LIKER Å VÆRE TJUKK, VICTORIA!?


Jeg vil ta tak i en kommentar jeg fikk i DETTE innlegget. Kommentaren var ikke ment som "hate", men jeg vil likevel ta det opp. Jeg er sikker på at det lett kan sees på som en litt frekk kommentar, selv om jeg ikke tar meg nær av det.

Jeg skal forklare akkurat hva jeg mener om det.

Litt av kommentaren lyder som følgende: "Men, jeg har bare liten tro på at du ^elsker^ å være tjukk. Tror nok du helst vil gå ned i vekt og jeg tviler ikke på at du har prøvd." Først må jeg svare tusen takk for at du presiserer at jeg er tjukk, for det tar jeg som et komplement. Ja, jeg gjør det. Jeg ser ingen feil med å være litt "lubben", slik som jeg ikke ser feilen med å være "tynn" heller. Hva du velger å tro på, er helt opp til deg.

Sannheten er at jeg elsker å se meg i speilet, men om jeg helst vil gå ned i vekt? 

Nei, jeg vil være frisk. Om kroppen min ser slik ut som den gjør, i tillegg til å være så frisk som jeg er, så JA TAKK. Takknemlig. Rørt. Glad. Ubeskrivelig. Kan ikke ha det bedre, når det gjelder nettopp kroppen min.

Hadde jeg fått denne kommentaren for noen år siden, så ville jeg bli tynnere. Jeg ble fortalt på barneskolen gjentatte ganger, at jeg var tjukk. Dette fortalte jeg så meg selv flere år etterpå. Jo mer jeg sa det, desto mer sant ble det for meg. Og ja, den gangen prøvde jeg å gå ned i vekt. Jeg mistet hele tiden motivasjonen, fordi jeg alltid så på trening som dårlige minner.

...

Hva sier du egentlig til en liten jente, som er kraftig?

En som blir mobbet over slik hun ser ut?

Tenker du tanken på hvor "tjukk" hun er?

Det tror iallefall ikke jeg du gjør.

Tenk deg at det er nettopp DU som sitter der, mens du i dag sitter på utsiden og snakker til denne lille jenta. Klarer du å skrike til henne og fortelle hvor "tjukk" hun er? Hold den tanken og kjenn på det.

Når du hører en ting ofte nok, så vil du til slutt tro på det. Men, du har et valg. Det er ikke umulig å snu tankegangen, selv om det kan ta mange år. Du kan velge og prøve. Prøve å si til deg selv at det ikke er noe galt i å være sånn eller slik.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

 • 20.09.2017, 17:10

ET KJÆLEDYR ER IKKE ''BARE'' ET DYR!


En ting er og ikke være glad i dyr, for det kan ikke alle være. Slik er det jo med alt og det skal jo respekteres. Men, å få høre at det ''bare'' er et dyr til deg som blir skikkelig knyttet til dyrene - det er i mine øyner mangel på respekt i høyeste grad.

...

La oss si at vedkommende ikke liker en matrett, for å ta et enkelt eksempel. Så kommer ikke jeg med frekke bemerkninger, annet enn at det er lov å smake. Men, så fort det kommer frekke kommentarer inn i bildet, da får respekt en helt annen vinkel for min del.

IKKE ALLE KAN VÆRE ENIGE OM ALT

...

Jeg har hatt, og har, flere katter. Jeg har blitt veldig knyttet til alle individene, som en del av familien. For meg, blir dyr en del av familien, uansett hvordan noen ønsker og vri på det. For meg er det slik, det betyr ikke automatisk at alle må bli det. Kanskje tenker noen også;

''Hvorfor gjøre en så stor greie ut av det, som å skrive et blogginnlegg?'' Jo, det skal jeg veldig enkelt fortelle deg.

Jeg bryr meg om dyr. Jeg blir glad i de, samtidig som det gir meg utrolig mye glede. Slik som kanskje en bil eller et tv program gjør for deg. Skjønner du hvor jeg vil? Vi bryr oss om forskjellige ting og det er 100% greit. Det er viktig. Jeg skriver om det jeg bryr meg om og jeg brenner for dyrevelferd, som jeg alltid kommer til å gjøre. Dette er en av mine hjertesaker.

Hver og en som trykker inn på overskriften, har et valg om å lese eller å trykke seg ut. Det er et valg alle er så heldige å ha :-)

 • 19.09.2017, 16:32

JEG VIL SÅ GJERNE BLI HØRT


Sterke meninger, fordi jeg bryr meg om rettferdighet. Tusenvis av tanker som kolliderer mot hverandre, fordi dem ikke får utløp. Så mye jeg gjerne vil si, men som ikke har betydning i den store sammenhengen. Jeg er jo kun meg, så hvordan skal jeg klare å utgjøre en forskjell?

...

Jeg vil så gjerne bli hørt.

Jeg vil så gjerne være med på å uttrykke mine meninger og synspunkter, om viktige temaer. Dyre velferd. Likestilling. Mobbing. Psykiske utfordringer. Utdanning. Trygghet i samfunnet. Regnskogfondet.

Dette er bare noen av mange temaer, som jeg bryr meg om og som jeg gjerne kan skrive om. Det er mye som gir meg inntrykk, der jeg virkelig kjenner på følelser hvor sterkt det sitter til hjertet. Jeg bryr meg ofte og jeg bryr meg sterkt, så det kan føles vondt.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

 • 17.09.2017, 20:33

SELVFØLGELIG BRYR VI OSS OM UTSEENDE


Du kan komme til et punkt der du tenker, fy faen jeg ser bra ut akkurat slik jeg gjør. Jeg har kommet langt. Når jeg ser meg i speilet, tenker jeg;

Jeg er spesiell. Ingen er som meg og det er sykt bra nok!

Er det egentlig så lett? Bryr jeg meg virkelig ikke om hvordan jeg ser ut?

Selvfølgelig gjør jeg det og det tror jeg alle mennesker tenker, iallefall i løpet av livet. Selv om jeg med hånden på hjertet kan si at jeg er fornøyd med den jeg er, så har jeg selvfølgelig dager der jeg tenker på utseende og kroppen min. Vi er jo alle mennesker. Vi tenker, vi føler og vi bekymrer oss over ting. Men, til syvende og sist er kropp og utseende bra nok fordi alle er forskjellige, noe jeg har jobbet med å tenke i mange år.

Fra barneskolen så jeg veldig godt hvem som var "de pene" og hvem som satt utenfor. Jeg var en av dem sist nevnte. Jeg var aldri under den første kategorien. Den gangen og litt etter, betydde det mye å se bra ut. Iallefall prøve å se bra "nok" ut. Men, i dag?

Jeg bryr meg ikke på langt nær, så mye som den gangen.

Kort oppsummert;

Jeg vil se bra ut, men jeg har kommet til et punkt der jeg tenker at et smil på ansiktet - da er jeg mer en bra nok & da er jeg fin.

 • 12.09.2017, 16:47

JEG SITTER IGJEN MED EN KLUMP I MAGEN


...

Jeg fikk ingen god følelse etter valget i går, så ærlig skal jeg være. Jeg fulgte spent med og det er mye som var bra, med flere partier som kom frem. Men, rett etter at alt var avgjort fikk jeg en så stor trang til å skrive hva jeg følte om resultatet. Derfor tenkte jeg å dele det her også. // Igjen er det helt individuelt og jeg har ingenting i mot andre som mener noe annet.

'' Ikke ofte føler jeg for å skrive noe her på Facebook, men nå gjør jeg det. Jeg sitter med en klump i magen. Tenker på dem som har lite fra før av, som også nå ser ut til å få enda mindre.

Jeg ser flere goder som går tapt, jeg ser større forskjeller og ulikheter i samfunnet vårt som stadig øker.

Jeg ønsker en skole der alle blir sett, men også ellers i samfunnet. Ja til mindre helsekøer, men ikke i den grad at forskjellene blir store.

Det koster mye penger og det er penger ikke alle har. Jeg har rettighet til å uttrykke det jeg mener og akkurat slik skal alle ha lov til! ''

 

 • 11.09.2017, 10:00

HVA STEMMER JEG VED VALGET?


Det er ingen hemmelighet at mellom partiene i dag, er det mye krangling og diskusjoner. Jeg har sett ''Partilederdebatten'' på nrk og helt ærlig fikk jeg ikke mye ut av det. Frekkheter, krangling og avbryting er det jeg kan oppsummere. Et lite innblikk fikk jeg i hva begge sider står for, men jeg skulle gjerne sett mer hva hvert parti. Jeg vet hvilken side jeg er på, men det er vanskelig å vite hvem man skal stemme på.

Så ærlig må jeg være.

Jeg vet hvilken side jeg er mest enig med. Jeg vet at ikke jeg ønsker store forskjeller i samfunnet, fordi jeg mener det skal være likt for alle. Alle skal få en sjanse, ha like muligheter og rettigheter, enn å bli skviset ut. Ja, dem sier at helsekøene har blitt mindre.

.. Men, skal det ikke være likt for alle? Hadde jeg blitt syk, der jeg hadde blitt nødt til å få mer behandling utenfor sykehus - så hadde ikke jeg, i likhet med veldig mange andre, hatt en eneste sjanse for å betale prisen. Jeg ønsker ikke slike forskjeller i samfunnet. Så kan dem som er uenig med meg, komme med motargumenter og fortelle at slik er det ikke. Greit. Men, jeg ser dette fra min side - uavhengig hva andre skulle mene om det.

Jeg skal få lov til å ha mine meninger, samtidig som andre skal ha sine. Aldri kommer jeg til å fortelle andre, at det du mener er feil. Ingenting er feil, men vi ser det bare på ulike måter.

Jeg er og kommer til å være på den ''rødgrønne'' siden av regjeringen, fordi jeg har sett med egne øyner at det er mest riktig for meg.

 • 30.08.2017, 15:32

HØYRE VIL GI PREMIE TIL DE BESTE ELEVENE? JEG BLIR KVALM!


Jeg sitter igjen med et stort spørsmålstegn og en ekkel kvalme, etter og ha lest DETTE innlegget fra 2009. Der Torbjørn Røe Isaksen mener at de beste elevene på skolen, burde få en premie. Ikke nok med det, men høyre ønsker også at dette skal begynne på barneskolen.

Jeg er klar over at det er noen år siden, men i fjor så jeg en debatt der Torbjørn uttalte seg kort at de flinkeste elevene burde komme frem.

Ja, du gjør det bra på skolen. Får gode karakterer og jobber hardt. *Klapp på skulderen* Det er veldig bra, noe ingen andre har noe med. Du jobber for deg selv og velger så den retningen du ønsker. Men, ved å gi de beste elevene en premie for å være best, hvordan blir dette overfor de da dårligste elevene på skolen? Når du, Torbjørn, først er så opptatt av å sette elevene under ulike kategorier. I noen fag er ikke jeg sterk, når det kommer til karakterer. Jeg har mine svakheter, samtidig som jeg har utfordringer når det kommer til skole.

Hvis de beste elevene får premier for å være best, hva får jeg?

- Jo, jeg får et stempel rett i ansiktet der det står at jeg er en av de dårligste elevene på skolen.

Hva skjer så i skolen, etter at noen får diplomer og andre ikke? Jeg mener jo tydelig at det kommer til å handle om ulike grupper, der til slutt elever blir skviset ut i skolen, fordi dem ikke klarer å oppnå de høyeste karakterene på skolen. Jeg ser da store forskjeller, som ikke er bra.

For å avslutte, skal jeg understreke at jeg ikke er noen som helst ekspert når det kommer til politikk. Men, jeg leste klart og tydelig hva Torbjørn ville ha frem. Etter den debatten fra i fjor, nevnte han også at de beste elevene burde komme frem. I mine øyner blir det feil fokus. Alle politikere er dyktige. Ingen hat til noen. Men, jeg skal få lov til å mene akkurat det jeg vil i likhet med alle andre.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

 • 29.08.2017, 16:41

NÅR SKAL VI JENTER SLUTTE Å BRY OSS?


Hun kikket på deg, men hva gikk egentlig gjennom tankene hennes? Hadde jeg noe i håret, som gjorde at hun kanskje lo litt innvendig? Var genseren litt gjennomsiktig, at hun tenkte på meg som en jente som blir nødt til å vise meg frem? Kunne hun se at buksa var litt for liten, at hun tenker at jeg har lagt på meg noen kilo? The list goes on ..

Jeg kjenner ikke alle dere, men jeg tror ikke jeg er alene når jeg sier at slike tanker har dukket opp ofte. Slike tilfeller da ofte hos jenter, av egen erfaring og fra flere. Jeg klarte ikke å lære meg å tenke annerledes, fordi jeg ikke ville. Noe som ikke eksisterte for meg, var viljen. Den fantes ikke, uansett hvor hardt jeg prøvde å få den frem. Når jeg da gikk forbi en person på gata som kikket på meg, slo slike tanker inn. Det kunne ødelegge dagen min, slik at den lille selvtilliten min sank til bunns på no time.

Den følelsen er forferdelig og jeg er sikkert ikke alene om det.

Men, det er faktisk mulig å snu slike tanker om til positive tanker. Noe jeg har lært, er hva og hvordan du sier ting til deg selv. Sier du til deg selv at du ikke er god nok, så vil du heller ikke stole på noe annet. Dersom du prøver å snu tankene, si til deg selv at du er mer enn god nok.

Da skal jeg love deg at du vil begynne å tro på det.

Jeg har akseptert at folk vil tenke tanker uansett og det er ingenting noen kan gjøre noe med. Men, det du kan gjøre noe med er hvordan du velger å se det. Hvert enkelt individ har noe å gjøre i denne verden, noe som er viktig å minne seg på. Mennesker er flotte skapninger, uansett. I mine øyner er det ingen unntak. Det er jo helt naturlig å være redd for hva andre syntes om deg, men det viktigste handler om hva du syntes om deg selv. Husk det.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

 • 18.08.2017, 16:59

KVINNER ER SVAKE I ARBEIDSLIVET


- Likestilling mellom kvinner og menn -

En evig diskusjon og et evig tema, som kommer til å vare i all evighet. Menn har alltid vært det sterkeste kjønn i arbeidslivet, mens kvinner har blitt stemplet som mødre og dem som alltid passer på. Folk stiller nesten overraskende spørsmål, hvis mannen skal være hjemme med barn.

Gjør vi oss "litt til" i den rollen vi har i arbeidslivet? 

Ja, kanskje vi innbiller oss noe. Jeg vil også tro at det har noe med hvordan hverdagen var før. Det er jo ikke for ingenting at kvinner faktisk fikk stemmerett i 1913. Kvinner ble jo alltid sett på som det svake kjønn, men jeg setter spørsmålstegn på hvorfor så mange sier at slik er det fortsatt. Selvfølgelig er det jo forskjell på yrker, det det er vanligere for menn å bli snekker - enn kvinner. Dette også omvendt. Men, det er ikke å snakke nedlatende om kvinner av den grunn.

Kvinner gjør en fantastisk og avgjørende jobb i arbeidslivet, likt som menn. I mine øyner burde ikke kvinner bli sett ned på i arbeidslivet, som ofte skjer. En kommentar på Facebook. Et debattinnlegg eller en nyhetssak på vg.

Mennesker er i stand til å gjøre en like god jobb, kvinne eller ei. La oss bare samarbeide.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

 • 14.08.2017, 16:07

DET ER JO BARE EN KATT


Jeg kan ikke få bestemt meg om jeg er sint eller lei meg.

Mulig en god blanding, kan jeg tenke meg.

Ut i fra overskriften, kan sikkert flere skjønner hvor jeg vil.

Jeg er en stor dyreelsker og ville aldri gjort noen noe vondt. Ja, mamma.. Jeg er litt streng når katten hopper på bordet, men det går på litt andre primisser. Mest sint blir jeg når jeg ser dyr som blir mishandlet. Det er så vondt å skrive, for hva i huleste er dem i stand til å gjøre for å fortjene det? Ingenting.

Bildene som dukker opp på Facebook eller VG. Jeg vil ikke se dem, men det er vanskelig å unngå. Før noen trykker inn på linken, burde det stå en ''warning'' til slike bilder som setter klistrer seg i hjernebarken.

Det gjør vondt. Jeg blir sint.

.. Jeg har lenge diskutert med meg selv, om å bli vegetarianer. Før jeg nå får noen kommentarer på det, hvor enkelt det er å kutte ut kjøtt - vil jeg bare si ; 

Det å ha kjøtt som en stor kilde i kosten, er noe jeg har vært vandt med hele livet. Vegetarisme har kommet mer og mer de siste årene, som er veldig bra. Men, ikke alt er så lett å kvitte seg med i kroppen - når det har vært en vane i mitt 21 årige liv. Jeg jobber med det og EN dag skal jeg være vegetarianer resten av livet. Men, det krever en del planlegging og kunnskap.

Men, igjen litt tilbake til overskriften. Det har aldri vært BARE en katt for meg. Jeg husker den dagen jeg fikk min første katt, som jeg er så heldig å ha enda. Jeg begynte å grine, fordi jeg hadde ønsket meg et kjæledyr så lenge. Det blir et lite familiemedlem. De bare er der og følger instinkt, slik som mennesker.

Det er greit og ikke bry seg om dyr, men å utøve noe mer enn det - er helt forkastelig. Fordi du ikke synes om en person, betyr det ikke at det er greit å gjøre noe straffbart! Nei, det er ikke bare en katt.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER

 • 09.08.2017, 16:13

HUDFARGEN GJØR IKKE ET MENNESKE MINDRE VERDT


I likhet med flere andre, har jeg også fått med meg hva som har blitt skrevet om angående Sophie Elise sin nye musikkvideo til ''All Your Friends''. Da jeg først så videoen, uten å vite hva som kom etterpå, fikk jeg se en veldig fin historie. Jeg likte budskapet og jeg likte storyen bak sangen og videoen.

- SYKE HOLDNINGER, RASISME OG LIKEVERD -

Først og fremst blir jeg helt paff, når jeg tenker på hvor mange feige ansikter som sitter bak tastaturet og skriver så mye stygt om andre mennesker. Ja, mennesker. Akkurat som deg og meg. Fokus på rasisme ble satt på spissen etter denne videoen, der disse kommentarene ble slengt ut KUN på grunn av hudfarge. Selv i 2017 sitter det mennesker med de sykeste holdningene, der på bakgrunn av hudfarge gjør andre mennesker mindre verdt.

Det forteller mer om menneskene med slike holdninger, enn faktisk dem som blir hengt ut.

Jeg kommer aldri til å forstå hvordan enkelte mennesker tenker, når det gjelder å stemple andre mennesker som mindre verdt. Det er så feil. Det er stygt og disse menneskene eier ikke respekt eller forstår hva som ligger bak ordet ''likeverd''. Jeg blir faktisk kvalm. Det er mobbing og det er ikke greit, på noen måte.

Dette temaet burde dukke opp allerede på barneskolen, når det kommer til likeverd og respekt overfor andre mennesker. Mennesker vil være mennesker uavhengig deres bakgrunn, kultur eller hudfarge.

Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / GIVEAWAY; PERSONLIG ALMANAKK

 • 04.08.2017, 10:46

KROPPEN TRENGER IKKE EN OPPUSSING!


Siden i fjor har jeg gått opp en størrelse i klær, men jeg er langt i fra misfornøyd. Jeg hadde det ikke bra med meg selv i fjor, med tanke på størrelsen min.

.. Men, i dag forstår jeg at det ikke var kroppen min som trengte en oppussing, men hodet mitt gjorde.

Jeg liker kroppen min. Jeg aksepterer meg selv akkurat slik jeg er. Min størrelse definerer ikke meg som person. Jeg er verdt mye og jeg har mennesker i livet mitt, som setter pris på meg.

Ikke bare kroppen min, men Victoria.

Når jeg våkner om morgenen, tenker jeg på hvor takknemlig jeg er for å ha en kropp som fungerer og er frisk. Jeg går inn på badet, ser meg i speilet og sier;

"Du er vakker!"

Jeg sier til meg selv hvor viktig det er å tenke på alt jeg har klart, uten at det har vært takket være størrelsen på min kropp. Det er meningen at jeg skal klare det jeg gjør, uten at det skal bli definert i kilo.

Jeg vil ikke bli husket for at jeg hadde perfekt kropp eller fordi jeg var døds pen, men for hva jeg klarte å oppnå. Noen kilo for lite eller for mye, har ingenting å si på hva du skal klare i livet.

Jeg liker kroppen min slik den er, fordi jeg endelig forstår hva som er det viktigste her i livet <3

 • 31.07.2017, 17:30

SLUTT Å KLE AV DERE, JENTER!


- LETTKLEDD, STYGGE BLIKK OG KRITIKK -

Er det noe vi jenter ofte får høre snakk om og som flere kritiserer, handler det om kropp. Folk begynner å bli lei av å snakke om det. Vi jenter er lei av å høre det, at vi burde kle på oss mer klær. Du kan enkelt bli stemplet som lettkledd, dersom du har en kort shorts og en gjennomsiktig topp. Eller et bilde av deg selv i bikini, på sommeren. Just like that.

Men, hva med gutter?

Dem får sjeldent kommentarer om å være lettkledde, om så dem står i bare boxer. Jeg har aldri sett en overskrift, der en mann blir kritisert på grunnlag å ha lite klær på seg. Dem kritiserer ikke hverandre, på samme måten som iallefall vi jenter driver på med. Ofte ser det ut som at jenter blir kritisert for omtrent alt mulig rart, mens gutter kan gjerne gå som dem vil - uten at noen skal si noe på det.

Greit nok. 

Men, føler du deg virkelig bedre etter et stygt blikk på jenta med det fine håret eller de store brystene? Der sjansen er stor for å kommentere det etterpå, på en negativ og stygg måte. Jeg vil ikke være en slik person, som ønsker å dra andre ned.

Vi må heller prøve å løfte hverandre opp og akseptere at alle er forskjellige!Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER / GIVEAWAY; MARBLE DEKSEL

Victoria Larsen

Hei! Mitt navn er Victoria. Jeg er en liten kreativ og ærlig sjel med mye på hjertet. Jeg holder til i en liten by på Sørlandet, nemlig Risør. På bloggen min finner du litt av mye, med flere kategorier som du finner på forsiden.

Search

Bloggdesign

hits