hits

VICCCTORIA

- don't let idiots ruin your day -

DETTE HJELPER MOT SOSIAL ANGST

 • 31.10.2016, 19:21

Angst er ikke farlig

Ja, det er helt forferdig å slite med sosial angst. Men, det er viktig å være klar over at det ikke er farlig. Når du merker ubehag, er det viktig å la det komme. Jo mer du ikke skal tenke på en ting, jo mer tenker du på det. Slik er det også med angst.

Snakk med deg selv

Prøv å være en god venn med deg selv. Si til deg selv, som du ville sagt til en god venn. Det er viktig å være oppmuntrende til deg selv.

Snakk med noen

Det er utrolig viktig å snakke med noen du stoler på, om din situasjon. Hvis du holder det for deg selv over lengre tid, kan det også bli mer utfordrende og du kan begynne å tro at det er noe galt med deg.

Du må utfordre deg selv

Ved sosial angst, vil du helst unngå de situasjonene du vet er ubehagelige. Men, dette vet jeg 100% sikkert - jo mer du gjør disse tingene gradvis, jo bedre blir angsten. Jo lengre du er borte fra en situasjon, jo verre blir det når du igjen havner i situasjonen.

Slapp av!

Dette er et punkt jeg jobber med hver eneste dag, og fordi jeg er så utrolig dårlig på det. Men, det er viktig å vende kroppen til å slappe av. Slik får du også bort fokuset på stress.

Processed with VSCO with x1 preset

Har du selv noen andre tips? 

Naturen i vakre detaljer

 • 31.10.2016, 16:33Hva syntes du om bildene? ♥

Mine siste innkjøp

 • 31.10.2016, 13:13

Processed with VSCOcam with f2 preset

Denne kremen fra Garnier er jeg helt avhengig av. Jeg har mye tørr hud, derfor hjelper den så utrolig godt. Det er den eneste som hjelper for min hud i ansiktet. Elsker også disse maskene, selv om du av og til kan få litt tørr hud av de. Men, huden blir deilig og myk!

Processed with VSCOcam with t1 preset

Denne lille boksen, er til øyenbrynene. Jeg elsker den! Denne er kjøpt på H&M.

Har du prøvd noen av produktene? ♥

Angsten slenger deg i bakken

 • 30.10.2016, 18:29

Av og til må man bare se sannheten i øyene, at noen dager er dritt. Du ligger i senga og har bare ikke lyst eller ork til å reise deg. Noen ganger er du så sliten at du ikke fysisk klarer å stå opp. Det er helt greit.Livet skal være slik, at det går opp og ned. Det er jo sånn for alle. Men, i de periodene med angst - er det av og til også vanskelig å komme seg opp igjen. Du vet du må, men du bruker alle kreftene du har i kroppen, for å klare å stå opp.

Slike stunder er harde, beinharde. Når du da prøver å tenke på hvorfor, så er det ikke alltid lett å vite. Av og til er det bare alt. Alt og ingenting. En ting som hjelper meg godt, er musikk. Musikk er beroligende for sjelen. De fleste gangene hjelper det.

Angst, som jeg har sagt før, er så sinnsykt vondt. Det er hardt å leve med, fordi den av og til tar for mye plass. Den slenger deg i bakken, når den klarer å styre deg. Hvordan er det mulig? Det er rart, men også fasinerende vondt. Det blir bedre.

Ikke et dårlig liv, men en dårllig dag - liker jeg å si til meg selv, når livet er vanskelig. 
 

Ønsker dere alle en god kveld 

10 ting du bør vite

 • 30.10.2016, 15:24

· Når du skal lade mobilen, sett den på flymodus - og den lader raskere.

· Er du nærvøs? Tygg tyggis, da roer groppen seg ned. 

· Du får flere bakterier på deg ved å ta noen i hånda, enn å kysse. 

· Det er umulig å kile deg selv. En del av hjernen forteller en annen hva du gjør, og ignorerer følelsen.

· Den mest sikre måten for transport, er å ta fly.

· Varme lindrer godt for menssmerter, som for eksempel en varm dusj. 

· I en medium banan er det 100 kalorier og i en stor banan er det 125 kalorier.

· Forskjellen på grønn, gul & rød paprika, er modningsgraden.

· Grønne bladgrønnsaker, sesamfrø, mandler, tørket frukt, bønner, linser og fisk er gode kilder til kalsium.

· Å spise ofte og lite, har ingen påvirkning på vekta hvis dette sammenlagt er like mye mat. Men, blodsukkeret kan ha en positiv effekt på dette.Har du noen tips, som er greit å vite?

Min beste smoothie oppskrift

 • 30.10.2016, 12:03

God morgen! Jeg var ute på byen og koste meg i går, derfor går dagen litt tregere enn vanlig. Men, nå er det på tide å komme i gang. Derfor vil jeg gjerne dele en veldig god smoothie oppskrift med dere:♥ 300 g frossen jordbær

♥ 100 g frossen mango

♥ 1 jordbær yoghurt double 0%

♥ Litt spinat

♥ Vann til passe konsistens


Bland alt godt sammen i en blender, til du har fått den tykkelsen du ønsker på smoothien. Ta mer vann (du kan også bruke appelsinjus), hvis den blir for tykk. Hell i et glass & ferdig!

Hva er din beste smoothie oppskrift?

MINE FAVORITTER TIL JULEBORD

 • 29.10.2016, 15:04

Inneholder annonselinker

Det nærmer seg juletider, som vil si en tid der det er lov å pynte seg litt ekstra. Det betyr julebord og andre festligheter ♥ I fjor var jeg så heldig som fikk gå med en nydelig paljettkjole fra nelly, som jeg også i år skal handle kjole fra.

Jeg tenkte å vise dere mine favoritter hittil:

  

  
 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER

Hvilken er din favoritt? 

Fra min dagbok: trodde jeg skulle dø

 • 29.10.2016, 10:04

Jeg har fått så utrolig mange fine tilbakemeldinger på disse personlige innleggene mine, så derfor tenker jeg å dele mer med dere. Jeg vil gjerne skrive mine opplevelser, erfaringer og tips, for å vise at du ikke er alene og at det finnes et lys i tunellen langt der borte ♥Angst er en forferdelig følelse, noe jeg enda sitter igjen med. Det kan ta flere år. Noe som også henger sammen med angst, er sosial angst. Dette er en lidelse der du er redd og skeptisk for visse situasjoner i sosiale sammenheng. Det er vondt.

Jeg hadde mine perioder, der jeg ble bokstavelig talt innestengt og ikke klarte noenting til slutt. Men, here I am! Jeg skal til Austalia alene i sommer, noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle i det hele tatt tenke på. Jeg kom igjennom min verste periode i livet.


Jeg vil dele et utdrag fra min dagbok, som omhandlet mitt første panikkanfall. Noe som ikke er uvanlig, i sammenheng med sosial angst:

· I dag skjedde det noe forferdelig med kroppen min. Jeg fikk hjertebank. Det slo meg hardt. Kaldsvette. Svimmelhet. Angst. Jeg måtte reise meg, men det gikk ikke. Jeg falt tilbake. Mer angst. Men, kom meg endelig ut av rommet. Jeg var fortsatt svimmel og ble kvalm. Redsel i kroppen. Jeg trodde jeg skulle dø, helt seriøst. Pustet fortere og fortere, helt til jeg fikk roet meg ned. Drakk vann og ble bedre igjen. ·· You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have ·

Ønsker dere alle en fin Lørdag ♥

Vakre blomster som faller

 • 28.10.2016, 21:19

Processed with VSCOcam with t1 preset

Hva syntes du om bildet?

HELT SYKT AT JEG SKAL TIL...

 • 27.10.2016, 17:00

...SYDNEY, AUSTRALIA! Jeg kan ikke tro at jeg virkelig skriver dette, men ja det skal jeg. Med EF skal jeg på et språkkurs i 2 uker sommeren 2017. Jeg har fått regning på mail, så det er offesielt bestilt. Gleder meg enormt mye. · a dream come true ·

For bare et par år siden hadde jeg ALDRI trodd at jeg i det hele tatt hadde turt å tenke tanken på å reise slik, helt alene. Jeg kommer til å møte flere mennesker der nede selvfølgelig, men jeg skal ta flyet og reise ned dit alene. Elsker dette!

Noen som har vært i Australia? ♥

Ting å gjøre når du kjeder deg!

 • 27.10.2016, 14:17

Det hender jo at man kjeder seg og ikke vet hva man skal gjøre, og derfor vil jeg dele noen tips med dere som jeg alltid følger!

· Rydd i klesskapet, se om det er ting du ikke vil ha eller bare rydde.

· Få deg litt frisk luft og gå en tur.

· Finn noen artige spill eller apper på mobilen, og la tiden gå.

· Se om det er noe gøy på tv eller Netflix.

· Lag noe mat eller sett i gang å bake noe godt!

· Gå ut og ta bilder.

Hva gjør du når du kjeder deg?

KEEP GOING

 • 26.10.2016, 23:50· Don't watch the clock, do what it does. Keep going. ·

Ønsker dere en fin kveld ♥

Jeg har vært på disse postkortene

 • 26.10.2016, 13:15

Jeg er så utrolig heldig som har vært på så mange steder i Norge, flere enn disse også.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Processed with VSCOcam with t1 preset

Hva er ditt favorittsted i Norge?

Å være sterk

 • 26.10.2016, 03:34

Jeg visste ikke hva det ville si å være sterk. Da jeg gikk igjennom en tøff periode i livet, følte jeg meg så svak. Så svak at jeg ikke kjente meg selv igjen. Jeg ville ikke se meg selv, slik. Men, når jeg ikke hadde noe annet valg - så måtte jeg være sterk.

I løpet av tiden, har jeg lært en veldig viktig ting. En viktig ting som jeg tenker på - hver eneste gang livet byr på en ny utfordring.

· Du vet ikke hvordan det er å være sterk, før du har klart å være svak. ·

Den setningen sier jeg til meg selv ofte. Jeg tenker på det hver eneste dag. Fordi jeg har opplevd det, jeg har sett det og jeg har følt det. Jeg har vært DER, på bunnen. Kroppen kjenner at du ikke kommer opp. Men, jo. Det er mulig. Fordi jeg klarte det. 

Processed with VSCOcam with x1 preset

Jeg er sterk...

 - fordi jeg så lyset når det var mørkt.

God natt (eller God morgen) ♥

Fra min dagbok: angsten dreper meg

 • 25.10.2016, 18:46

Jeg vet hvordan det er å føle seg helt utenfor, fordi angsten blir din fiendlig stemme. Du tror du er gal. Du tror det er er noe galt med deg, som du ikke kan si til noen. Fordi du tror det er helt sykt, hvordan du kan tenke sånn eller gjøre sånn. 

Jeg vil gjerne at flere der ute skal se - at det faktisk er greit å ha det vondt. Det er greit å tenke at du er helt på bærtur, at du ikke kommer noen vei. Man opplever ting, vonde ting. Man takler det forskjellig. Noen trenger lengre tid enn andre, til å komme igjennom disse tøffe tidene - og det er 110% greit.

Jeg vil vise dere en liten del av det jeg skrev, i en slik periode. Jeg sier det igjen: ''Ja, det er greit å ha det vondt.'' Det blir bedre, uansett hvor lang tid det vil ta og hva som skjer underveis. 

· Alene. Det er tungt. Sitter alene og skriver mens jeg skjelver i hånda. Klarer ikke å grine. Det er for mye. Orker ikke å stå opp. Vet at det blir tungt. Tungt å ta bussen. Tungt å se andre mennesker. Mange mennesker. Angsten dreper meg. Men, bare i dag. I morgen skal jeg bli sterkere. Sterkere enn jeg er i dag. Jeg må bare tro på det. Jeg må bare gå ut, gjøre det jeg er mest redd for - å være så liten i en så stor verden. ·Ønsker dere en fin dag 

5 ting du ikke visste om kroppen

 • 25.10.2016, 15:36

Jeg tenkte å skrive om noen ting med kroppen, som kanskje ikke alle er klare over. 

· Vi kan kun drømme om ansikter vi allerede har sett. Men vi trenger ikke huske at vi har sett dem.

· Hvorfor det oppstår hvite flekker på neglene? Det skjer når neglen får seg et lite slag, slik at celleutviklingen stopper.

· Du bruker ca. 43 muskler med en sur munn, mens for å smile bruker du kun 17 muskler. Så det er god trening å være sur.

· Du blir mer våken av et eple enn av en kopp kaffe.

· Når du nyser stopper hjertet. Så pass på og ikke gjør noe som skremmer deg samtidig.Jøss, ingen sminke...?

Ønsker dere en veldig fin dag videre ♥

Bilder fra min første sydentur

 • 25.10.2016, 12:24

Åh, jeg blir så glad i å se på bilder fra turer jeg har vært på. Vil gjerne dele noen bilder fra min første sydentur, i Tenerife.

· I regret going travelling - said no one ever... ·Hva er din favoritt destinasjon?

Hvordan få bedre selvtillit

 • 24.10.2016, 19:26

Dette er en veldig lang prosess, som må jobbes med hele livet. Det går selvfølgelig opp og ned som med alt annet, men det er jo alikevell noen ting jeg kan se tilbake på som har hjulpet meg utrolig mye når det gjelder min selvtillit. 

Jeg ønsker å dele mine erfaringer. som iallefall har hjulpet meg i opp og nedturer!

Processed with VSCOcam with t1 preset

♥ Ikke sammenlign deg selv med andre

 Du kan ikke bli bedre, enn å være deg selv. Hvis du blir påvirket av media, som moteblader og andre ting - prøv å gi litt avstand. Man kan ikke gå vekk fra alt, men man velger selv hva man vil se på og la seg påvirke av. Ingen er som deg, du er unik. Tenk deg at bilder kan være redigert og sminket på, Folk flest liker naturlige mennesker, ikke bare å være ''perfekt'' hele tiden. 

♥ Snu kritikken til noe positivt

Hvis noen gir deg kritikk eller slenger en stygg kommentar til deg om hvordan du ser ut, tenk deg at de personene er de som er mest usikre på seg selv. Så for å føle seg bedre, må de såre andre. Men, det sier ganske mye om de selv. 

♥ Fysisk aktivitet

Ved å drive med fysisk aktivitet, gir det både selvtillig og samvittighet. Det er ikke et mål for meg å trene slik at jeg blir tynn, men for å holde meg frisk og i form. Fysisk aktivitet fører også til bedre psyke.

♥ Snakk til deg selv i speilet

Ja, dette kan virke teit. Første gang jeg fikk høre dette, så lo jeg innvendig. Men, ja - prøv å stå foran speilet og gi deg selv positive kommentarer. Er du flink til å trene, ser du fin ut med sminken? Si det til deg selv, hver dag.

♥ Vær komfortabel

Kjenn etter når du føler deg mest konfortabel, når er det? Hva slags klær liker du å kle deg i. Avslappet? Pyntet? Finn din stil som gjør deg konfortabel, slik at det skinner igjennom. Går du med noe, uten å like det? Ta på deg det DU liker å bruke

Hva gir deg god selvtillit?

Dagens antrekk

 • 24.10.2016, 15:12

Cardigan: H&M Genser: Ginatricot Bukse: Lindex Skjerf: Bikbok

Hva syntes du om antrekket?

Tips til å kutte ut søtsaker

 • 24.10.2016, 12:10

For flere år siden hadde jeg vanskelig for å la være å spise godtere, sjokolade og masse annet usunt for kroppen. I dag er min største svakhet - middag. Ja, jeg spiser sunt og variert, men av og til kan jeg ta en ekstra porsjon fordi det er så innmari godt. 

Jeg vet også flere som sier: ''Det er jo bare å la være!'', men nei - det er faktisk ikke så lett. Hvis man har ting i livet som ikke er lett, er det ofte slik at det går utover at man spiser litt mer enn man burde. Det vet jeg.

Men, jeg vil dele noen tips til å kutte ut søtsaker, som hjalp meg. 

· Helvetesuke · 

Ja, den første uka er utrolig tøff. Jo mer sukker du spiser, jo mer vil kroppen ha. Derfor er det vanskelig å stoppe. Men, kommer du over den første uka - så har du kommet langt!

· Ikke hopp over et måltid · 

Selvfølgelig har man ikke alltid lyst på mat, sånn er det bare. Men, dersom søtsuget kommer - lag deg heller et godt mellommåltid. Det kan være yoghurt med frukt, men også bare et glass vann eller en kopp te. 

· Rydd vekk fra skapet ·

Har du godteri eller sjokolade i skapet, er det lettere å la seg friste. Men, har du ikke slikt i skapet - blir du nødt til å ta noe annet. 

· Hva gjør sukkeret med kroppen? ·

Det gjør jo ingenting å kose seg litt av og til, men det er mengdene over lang tid som kan virke inn på helsa. Det er viktig og ikke bli helt hysterisk, men å være klar over konsekvensene. 

· Skriv ned en liste ·

Dette hjalp meg veldig! Skriv på et ark eller i en notatbok, både fordeler og ulemper med inntak av sukker. Jeg er sikker på at du kan komme med flere ulemper, enn fordeler. Søk på nettet hva sukker fører til, så skriv det ned. Når du kjenner søtsuget, se på listen. 

Har du noen andre tips?

Dette er vakkert

 • 23.10.2016, 20:29

Jeg elsker å ta bilder av nydelige farger på himmelen og her er et bilde jeg fikk knipset en dag.

Jeg har fått en helt enorm respons på forrige innlegg, og jeg kan ikke få sagt hvor takknemlig jeg er! Dere er så snille alle sammen ♥

Hva syntes du om bildet?

Min kropp er fin akkurat slik den er

 • 23.10.2016, 13:28

Slik ser da kroppen min ut, med fett her og der. Ja, hva så? Det er ikke det som definerer meg som person, uansett. Jeg velger å være en positiv og blid person, som velger å akseptere meg slik som jeg er. Selvfølgelig har jeg både gode og dårlige dager, slik som de aller fleste har i perioder. Slik er livet. Men, alt i alt er jeg fornøyd med meg selv!

Processed with VSCOcam with x1 preset

Processed with VSCOcam with x1 preset

Ønsker dere en kjempe fin Søndag! ♥

Se på denne vakre naturen

 • 22.10.2016, 23:13

Jeg må bare si tusen hjertelig takk for så mange fine tilbakemeldinger på forrige innlegg. Så mange som kommenterte og sendte meg meldinger! Setter så utrolig pris på det. Vil dere ha flere slike innlegg, så bare send meg tilbakemelding. 

Jeg vil gjerne dele bilder fra en av mine fineste opplevelser i vårt vakre land, Norge. Jeg elsker den naturen vi er så heldige å ha!

- shots taking from inside the car -

- the winter is kind of beautiful -Hva syntes du om bildene?

Slik vinner du over angsten

 • 22.10.2016, 13:43

Det å ha angst, er en utrolig ubehagelig følelse som kan slite deg helt ut. Det er lett å la angsten styre livet ditt, fordi dette vet jeg. Veldig mange sliter med angst, uten og i det hele tatt være klar over det selv. Derfor vil jeg skrive et innlegg der jeg legger fram mine mest effektive tips til å overvinne angsten. Eller å få et bedre forhold til den. 

 · Ikke skyv det vekk · 

Det er en helt naturlig reaksjon, når angsten treffer deg, og prøve alt du kan for å unngå den. Du kan begynne å stresse og få opp pulsen, slik at det blir enda verre enn til å begynne med. Men, prøv å aksepter den. La det bare komme, tenk at det kommer inn og siger sakte ut igjen. 

· Gjør det som gjør deg redd · 

Ja, det er faktisk utrolig viktig å øve på å gjøre de tingene som gjør deg redd. Hvis du vet at du får angst når du går på butikken, er det viktig å faktisk gjøre dette om og om igjen. For til slutt, etter lang tid, vil du faktisk se at det går greit.  

· Pust riktig ·

Ja, det høres kanskje rart ut, men det utrolig viktig å fokusere på hvordan det puster. Pust inn gjennom nesa ned til magen, hold pusten i et par sekunder, så pust godt ut igjen med munnen. Jo mer man øver på dette, jo mer overrasket kan man bli når man ser at dette faktisk fungerer. 

· Fokuser på et punkt ·

Hvis du opplever å få et angstanfall, er det viktig å akseptere å la den komme, men også å fokusere på et punkt i rommet eller der du er. Se på det punktet, så begynner du å tenke på det punktet og finne andre tanker. Da vil angsten etterhvert slippe taket. 

· Kjenn på følelsen ·

Angst er ikke farlig. Angst er en vond følelse, som man av og til føler tar helt over. Selv om de er vonde følelser, er det viktig å tenke på at det ikke er dødelig. Hev hodet, tenk positive tanker og så vil angsten sleppe sakte, men sikkert. Har du noen tips å dele?

Høsten er fin i bilder

 • 21.10.2016, 20:53

Det har vært en utrolig frisk dag ute, så fikk jeg også knipset litt bilder til dere. 

- Autumn. The year's last, loveliest smile -Ønsker dere alle en kjempe god helg ♥

Hva syntes du om bildene? 

Ny grønn plante

 • 21.10.2016, 13:48

Processed with VSCOcam with t1 preset

- green plants are my favourites - 

Processed with VSCOcam with t1 preset

Hva er dine plante/blomster favoritter? 

MIN BUCKET LIST

 • 21.10.2016, 08:43

Alle har vel drømmer og mange snakker om ''The Bucket-List'', så da tenkte jeg å dele noen av mine drømmer. So, here we go!


 

Lofoten 

♥ Jeg har opplevd store deler av Norge, vårt vakre land. Men, jeg drømmer om å oppleve Lofoten en dag.Adoptere et dyr fra dyrebeskyttelsen

♥ Når jeg en gang slår meg til ro, etter at jeg har blitt ferdig med min utdannelse, da vil jeg adoptere et dyr fra dyrebeskyttelsen. Jeg er så utrolig glad i dyr.

Gifte meg

♥ Jeg har et høyt ønske å få oppleve dette i livet, nettopp det å gifte seg. Jeg elsker planlegging og bryllup er jo bare så koselig!

Å bade med delfiner

♥ Første gang i Tenerife, var vi på et show med delfiner. De er bare så utrolig fine dyr, så det hadde vært utrolig gøy å bade med delfiner.

Australia

♥ Jeg har alltid hatt en stor drøm om å dra til Australia og oppleve det fine landet.

Eie en egen leilighet

♥ Om mange år, håper jeg at jeg har mulighet til å eie min egen leilighet eller et hus. 

Finne en jobb jeg trives med 

♥ Jeg håper på at jeg en gang i framtiden, kan få en fast jobb der jeg trives.

New York

♥ Tenk å oppleve denne fine byen? Helt klart på min bucket list.

Ha et walk-in-closet

♥ Dette er så utrolig fint og det finnes så mye inspirasjon overalt, så dette vil jeg ha en gang i livet. Hva er din drøm?

Interiør inspirasjon

 • 20.10.2016, 17:50

Jeg blir så utrolig inspirert av weheartit, så jeg vil gjerne dele noen fine bilder.
Høsten og de fine fargene

 • 20.10.2016, 10:16

 
 

- comfy sweaters, warm drinks and pretty colors - 

Bukse: Ginatricot Skjerf: Bikbok Cardigan: Cubus

Hva liker du best med høsten? 

DEN PERFEKTE KJOLEN

 • 19.10.2016, 14:33

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg bare elsker denne stilen, med striper! Jeg har flere kjoler, topper og gensere som er stripete - og disse går jeg aldri lei. Men, jeg har uansett en favoritt som ligger høyest på min liste. 

Denne kan jeg gå med hvis jeg skal pynte meg, men også som hverdagskjole. Det er så utrolig fint med denne kjolen.


 

Kjole: Gina Tricot Sko: EuroskoHva syntes du om kjolen? ♥

Morning coffee

 • 19.10.2016, 08:48

Ingenting er bedre enn kaffe på morgenen!


... fill it up, please? 

 

Ønsker dere en fin Onsdag ♥

Slik får du bedre karakterer på skolen!

 • 18.10.2016, 19:49

Ja, jeg må innrømme at jeg til tider ikke har hatt motivasjon til skolearbeid. At det eneste jeg vil, er å unngå det så lenge det lar seg gjøre. Så kvelden før en prøve sitter du der og pugger for harde livet, fordi du ikke har lest noenting. Det er sikkert flere som kjenner seg igjen?

Jeg har blitt mye bedre til å jobbe godt med skolearbeid, så derfor tenker jeg å vise dere mine beste tips til å få bedre karakterer på skolen. Det er kun for en periode - Prøv å si til deg selv at når du studerer, så er det for en periode av livet ditt. For veldig mange, er det viktig å få gode karakterer, for å komme seg videre på høyskoler og universiteter. Skolearbeid varer ikke evig, og det er viktig å vise hva man kan!

Følg med i timene & ta notater - Det å følge med i timene, hjelper så utrolig godt på læringen, enn det man tror. Det er lett å sitte med tlf eller gå inn på facebook på datamaskinen, men tenk deg at du uansett må være på skolen. Noter gjerne også ting som blir gjennomgått. Så hvorfor ikke følge med og jobbe selvstendig, når du uansett må bli værende til skoletimen slutter?

SPIS OG DRIKK NOK - Når du leser til en prøve, er det veldig viktig å få i seg rikelig med mat og væske. Ha gjerne litt snacks, som frukt og grønnsaker, ved siden av deg når du jobber. Da slipper du å bli slapp, slik at konsentrasjonen blir dårligere. Det er viktig at blodsukkeret holder seg stabilt.

Les litt hver dag - Dette går selvfølgelig opp og ned, men jeg har av erfaring fått bedre resultater på prøver, der jeg har lest litt gjevnlig over en litt lengre tid. Det er ingen god følelse å åpne historieboken med x antall sider, noen dager før prøven - for å lese igjennom aaalt. Da kan du ofte miste motivasjonen og samtidig få alt for mye på en gang, slik at det blir vanskeligere å feste seg. 

Vær forberedt! - Noe av det verste jeg vet, er å ligge langt etter det vi går igjennom på skolen. Samme med den følelsen du sitter med, når du ikke har lest godt nok til en prøve, så sitter du der dagen før en prøve og tenker at du ikke kan noenting. Det er mye bedre å forberede seg til en prøve på forhånd, slik at du slepper den ekle følelsen av og ikke kunne noe når prøven leveres ut. 

- lykke til med arbeidet - 

Hva er dine studieteknikker?

Fineste koppen med kakao

 • 18.10.2016, 14:47

På en regnværsdag som denne, er det ingenting som er bedre enn å krype seg under et pledd på sofaen med en godt blad og kakao ♥ Jeg samler opp ulike interiørblader fra hele året, så ser jeg tilbake på de titt og ofte. Så i dag blir det litt julestemning hos meg.

Jeg er så utrolig glad i koppen på bildene, som kun kostet 30 kr på Nille! - og selvfølgelig toppet med søte marshmallows - 

Hva liker du å gjøre på en regnværsdag?

Frokost inspirasjon

 • 18.10.2016, 09:31

Jeg lager mye sunn mat/drikke og liker å ta bilde av det. Elsker å ta bilder av alt mulig, samt å lage mat. A good combo! Så da tenkte jeg å vise dere noen bilder som kan gi litt inspirasjon til frokosten, eller andre måltider.

  
  Processed with VSCOcam with t1 preset
  
  

Noen favoritter? 

10 måter å spare penger

 • 17.10.2016, 18:48

Det er veldig ofte fort gjort å kjøpe en ting eller to mer, enn det man kanskje trenger. Det har jeg av erfaring. Men, etterhvert har jeg begynt å tenke litt i andre baner, for å spare litt ekstra og bruke dette på noe annet. Derfor vil jeg dele mine 10 tips til å spare penger. 

♥ Lag budsjett - Jeg har vært veldig dårlig på dette før og har tenkt som så, at det ikke er nødvendig. Men, faktisk er dette veldig lurt, slik at du får en oversikt over hvor mye du kan bruke på hva per måned. 

Legg igjen kortet hjemme - Hvis du egentlig ikke trenger å kjøpe noe, så legg igjen kortet hjemme. Som på skolen i kantinen, er det ofte lett å kjøpe seg litt her og der, fordi du har lyst på det. Ligger kortet hjemme, har du heller ikke mulighet til å bruke det! Ta heller med matpakke til skolen eller jobb.

Tenk deg at pengene går til noe annet - Dette er et av mine lureste punkter. Hvis du tenker deg at du har lyst på en ting du egentlig ikke trenger, så kan du heller tenke deg at denne hundrelappen kan jeg bruke på noe annet i framtiden. 

Lag handleliste - Når du skal på butikken for å handle, er det fort gjort å kjøpe en del hvis du ikke har en oversikt. Skriv ned på fohånd hva du vil lage av middag for en uke eller to av gangen, så du kun kjøper det du trenger.

Aldri dra til butikken på tom mage! - Ja, det kan høres litt rart ut, men det er iallefall sånn for meg. Når jeg er sulten og går på butikken, er det vanskelig å la være å kjøpe det du har lyst på. Er du ikke sulten, er det lettere å kjøpe akkurat det du skal ha. 

Last ned Mattilbud appen - Dette er en app med oversikt over tilbud, i alle matvarebutikker. Det er lurt å benytte seg av slike tilbud!

Frys ned matvarer - Ja, det går helt fint å fryse ned varer du vet går snart ut på dato. Rester av middager kan også fint legges i oppbevaringsbokser, til middag en annen dag.

Prøv ut en helvetesuke - Dette lønner seg i høyeste grad, selv om det kan være kjipt. Test ut hvor mye det faktisk går an å leve på i løpet av en uke. Ikke unn deg noe ekstra og kjøp rimlige middager. Sammenlign så denne uken, med en annen ''vanlig'' uke, for å se forskjellen.

Legg noen kroner i sparegrisen - Jeg har selv et norgesglass, der jeg putter litt mynter her og der. Så har du plutselig spart opp litt penger, som du kan bruke til det du måtte ønske.

Alltid ha flasker med vann i kjøleskapet - Det koster en formue på spesielt bensinstasjoner for drikke, derfor er det utrolig lurt å ha flasker med vann i kjøleskapet, så du heller kan ta den med deg!

Har du noen andre tips?

Slik får du havregrøten god - uten sukker!

 • 17.10.2016, 13:23

Jeg personlig elsker havregrøt til frokost, men kan gjerne spise det ellers også. Før måtte jeg tilsette veldig mye frukt, for å like havregrøten. Men, nå spiser jeg den gjerne uten noe, fordi den er like god alene!

- Her har dere oppskriften -

♥ 2,5 dl melk - 1-2 ss natreen søtningsmiddel - 1 ss kanel - 1 dl havregryn - valgfri topping ♥

Slik gjør du:

Varm opp melk med havregryn i en kjele. Rør godt, slik at melken ikke setter seg i bunnen. Ta kjelen av plata, når den har fått den tykkelsen du vil ha havregrøten. Ha så i kanel og søtningsmiddel og rør om. Ha over i en bolle og skjær opp valgfri toppings. 

// denne oppskriften er til 1 person. Håper det smaker ♥

Å skrive akkurat det du vil

 • 16.10.2016, 16:05

Nok en gang, etter kanskje 5-6 blogger som jeg har slettet, vil jeg prøve igjen. Jeg har savnet å blogge. Savnet å ha et lite ''fristed'' å skrive akkurat det man føler for og dele bilder + andre ting med flere. Jeg kommer til å skrive om litt forskjellig, litt om alt egentlig. Alt fra oppskrifter til egne meninger og min interesse for fotografi. Jeg har mange ideer framover!

Så snakkes vi ♥

Om meg

Victoria Larsen

Hei du der, ja DU! Mitt navn er Victoria. Jeg er en liten kreativ sjel med mye på hjertet. Jeg holder til i en liten by på Sørlandet, Risør. På bloggen min finner du litt av mye, med flere kategorier som du finner på forsiden. Legg meg gjerne til på snapchat ; vvicctoriaa

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no