hits

VICCCTORIA

- don't let idiots ruin your day -

VI SNAKKER, MEN INGENTING SKJER!

  • 13.06.2017, 15:49

Jeg snakker om serien alle snakker om for tiden, 13 reasons why. Aldri har jeg sett en serie som har truffet meg så hardt, som denne. Folk snakker om hvor ille mobbing er i hverdagen, men som mange andre også sier, så skjer ingenting. Noe må skje og det er NÅ. Det kan ikke vente. Det er ikke lett å gjøre noe alene, men hva må egentlig til for at det skal skje en forskjell? JA, et blogg innlegg kan få mange treff og bli delt flere tusen ganger. Men, hva skjer etter det? Jo, det blir ''liggende der bak..'' og det blir snakket om der & da.

Hadde jeg hatt kapasitet til å gjøre noe med mobbing, så hadde jeg gitt alt. Men, jeg kan bare snakke om hvor forferdelig det er, at det burde gjøres noe med og that's it. Det er ikke så lett å gå inn i en situasjon og gjøre den bedre. Tenk om det hadde vært så lett da, dere.

Hva mener jeg burde skje i skolen, for å unngå mobbing? Jo, det skal jeg fortelle dere. Det burde legges inn som pensum fra 1. klasse! Ingen unntak. Nå er det mange som går i mot meg og tenker at det ikke er så lett. Nei, jeg er helt enig. Det er ikke lett. Ingenting er lett. Men, det burde være lettere å gjøre det vanskelig - for å unngå at mobbing skjer. Kanskje det kan bli LITT mindre mobbing, enn før. Hvorfor ikke prøve? Fordi jeg mener som veldig mange andre at mobbing burde være høyest på prioriteringene - IKKE en lang debatt om hvem som fortjener å betale skatt eller ikke.Facebook: HER / Instagram: HER / Youtube HER GIVEAWAY: VINN KOKEBOK

22 Kommentarer

livetmitt93

13.06.2017 kl. 16:04
jeg synes den også er kjempe fin, veldig trist <3 håper de sender sesong 2

Victoria Larsen

13.06.2017 kl. 16:27
livetmitt93: Ja, samme her <3 Det er bekreftet at det skal komme en sesong 2 :-)

livetmitt93

13.06.2017 kl. 16:31
sv: ja er det:D

Thomas Frydenberg

13.06.2017 kl. 18:47
Enig, bra at du setter fokus på dette.

Victoria Larsen

13.06.2017 kl. 23:38
Thomas Frydenberg: Så bra du syntes!

13.06.2017 kl. 19:30
Mobbing kommer av voksne folks sladder i barns påhør. Det er også lærere som mobber elever.

Victoria Larsen

13.06.2017 kl. 23:38
Anonym: Ja, dessverre er det ofte slik..

dvergpinschere i mitt hjerte

13.06.2017 kl. 19:53
Har ikke sett den jeg...men ja..mobbing er tragisk! og noe jeg tror man aldri får bukt med...beklagligvis..det er så mange forskjellige mennesker, og det er alltid noen som ikke klarer å oppføre seg!

Victoria Larsen

13.06.2017 kl. 23:40
dvergpinschere i mitt hjerte: Det er helt sant og det er jeg også redd for. Dessverre.

veronicarood

13.06.2017 kl. 19:55
Er så viktig å sette fokus på mobbing! Fint du skriver om det, men ja..hvordan løser man det?

Victoria Larsen

13.06.2017 kl. 23:40
veronicarood: Ja, det syntes jeg også. Det lurer jeg også på.

Anette

13.06.2017 kl. 20:11
Veldig bra innlegg!Og jeg er så enig!:-)Jeg må sjekke ut den serien-Ha en nydelig kveld:-)

Victoria Larsen

13.06.2017 kl. 23:45
Anette: Så hyggelig at du sier det! Ja, den serien anbefales på det sterkeste. Ha en flott kveld du også :-)

Lisa

13.06.2017 kl. 21:30
Det er dessverre ikke bare skolen sitt ansvar å stå opp mot mobbing. For å forebygge dette må barnet bli lært opp i primærsosialiseringen som foregår INNEN for familiens fire vegger. Om mobbing skal bli brakt opp som et tema, kan du ikke unngå å nevne de andre aktørene som spiller inn, noe du dessverre gjør.

Victoria Larsen

13.06.2017 kl. 23:44
Lisa: Jeg vet like godt som deg, at mobbing dessverre skjer der barna burde føle seg trygge. Hvordan jeg velger å skrive et innlegg som JEG bryr meg om, så mener jeg at JEG burde velge hvordan. Alt er ikke riktig slik jeg får ting frem og ja, jeg skriver feil i noen sine øyner. Men, mitt poeng med dette innlegg er - som jeg har nevnt - at mobbing er forferdelig og det burde prates om. Rett og slett fordi det er viktig!

Mari

14.06.2017 kl. 00:28
Det er sant at ikke alt av mobbing er skolen sitt problem. Men skolen er den arenaen der alle barn fra ulike samfunnslag/utfordringer og livserfaringer. Den mest hyppige grunnen til at barn i norsk skole idag mobber er ikke mangler fra primærsosialiseringen, det er en selvforsvar mekanisme. Ofte fordi barna/deres foresatte ikke har anledning til ting andre i klassen. Alt i fra de nyeste skoene i riktig merke til at de foresatte har tid til å se barna sine og ikke bare sin egen karriere. På skolen har vi fag som matte der både lærer og elever på slutten av året skal strekke seg etter mål i form av tall. Jeg er selv lærer. Den dagen jeg jobber etter mål i læreplanen og ikke med mennesker da må jeg finne meg en annen jobb. Hvis en lærer har som mål at de skal få en god relasjon med elevene sine så er mye løst. Da tør de komme å si ifra når det er noe. Det verste mine elever kan gjøre mot meg er: Å være redd for å si noe til meg.

Jeg syns det var et flott innlegg. Det belyser innlegget fra Victoria sitt synspunkt og får temaet på banen. Tenk så flott det er at noen tør å ta opp temaet. Uten debatt står vi i stampe.

Victoria Larsen

14.06.2017 kl. 07:59
Mari: Jeg må bare si tusen takk for kommentaren! Så utrolig, jeg må nesten si, rørende å lese kommentaten. Utrolig hyggelig å høre.

Sarah Nazeem

14.06.2017 kl. 10:41
Bra innlegg!! :D

Victoria Larsen

14.06.2017 kl. 15:53
Sarah Nazeem: Tusen takk :-)

Mari

14.06.2017 kl. 11:47
Utrolig tøft av deg å ta opp temaet spør du meg! Det viser en stor modenhet, dette er jo tross alt et tema mange i godt voksen alder bare kryper seg unna.

Jeg vet at det er altfor mye mobbing på skoler, men uten å prate om det kommer vi ingen vei. Jeg som lærer vet at dette innebærer at jeg MÅ tørre å ta kritikk i de situasjonene der jeg kanskje ikke var oppmerksom nok eller oppfattet situasjonen riktig. Men det er jeg mer enn klar for.

Mobbing handler ikke om primærsosialiseringen. Mange foresatte legger det best tenkelige grunnlaget for at barna deres skal bli en ressurs for samfunnet. Men så har de kanskje ikke råd til å kjøre barna på skoleball i en stor ny SUV eller de tar de bare med til Spania og ikke til Disneyland i Florida. Alt som kan føre til at de dessverre kan møte utilstrekkelighet blant jevnaldrende. Det er rett og slett bare trist.

Jeg er glad jeg ikke er ung i dag. Jeg vet mange kaller dagens ungdom "klage generasjonen" osv. Vel, det er det mest utvitende og arrogante jeg hører. Jeg vet jeg hadde en mye oppvekst med mindre materielt press enn dagens ungdom. Å jeg har umåtelig respekt for de ungdommene i dag som til tross for egne utfordringer klarer å stå i det. I mine øyne er den nye fraværsregelen bare atter et tegn på hvor uvitende mennesker er på "toppen" av systemet.

Så igjen, all respekt til dagens unge. Å alt det de må møte hver dag.

Victoria Larsen

14.06.2017 kl. 15:58
Mari: Det er utrolig hyggelig å høre du si det. Det gir meg virkelig motivasjon til å ta opp slike viktige temaer, som jeg vet mange bryr seg om. Inkludert meg selv. Ja, det er nok som du sier st det er noe helt annet å være ung i dag. Mange sier jo nettopp det, at det er tøft å være ung i dag. Det byr på mange utfordringer og jeg tror spesielt den fraværsregelen går utover en del ungdommer. Utrolig synd. Jeg tror også det at det ligger mer bak, enn "bare" primærsosialiseringen. Tusen takk for flott kommentar! Ha en god dag :-)

Camilla Heindorf

15.06.2017 kl. 02:52
<3

Skriv en ny kommentar

Om meg

Victoria Larsen

Hei du! Mitt navn er Victoria. Jeg er en liten kreativ sjel med mye på hjertet. Jeg holder til i en liten by på Sørlandet, Risør. På bloggen min finner du litt av mye, med flere kategorier som du finner på forsiden. Legg meg gjerne til på snapchat ; vvicctoriaa

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no